Sök din resa

Bernina Express & blomsterön Mainau

7 dagar

14/7 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 

Dag 1. Till Hannover
Avresa på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster. Kort färjetur till Helsingör och senare från Rödby till Puttgarden. Middag och övernattning på Leonardo Hotel Hannover Airport****.

Dag 2. Hannover-Feldkirch
På snabba vägar färdas vi genom Tyskland. Under eftermiddagen passerar vi gränsen till Österrike. Fram emot kvällen kommer vi till Feldkirch, nära den schweiziska gränsen. Vi bor fyra nätter på Hotel Weisses Kreuz***. Gemensam middag varje kväll på hotellet. (70 mil)

Dag 3. Feldkirch
Idag ser vi oss omkring i Feldkirch, en av de bäst bevarade medeltidsstäderna i området. Den gamla stadsdelen med sin speciella atmosfär och romantiska valvgångar låter historien komma till liv. Högt över de gamla husen reser sig borgen Schattenburg, vars äldsta delar härstammar från 1200-talet. Det finns mysiga restauranger och uteserveringar samt ett stort utbud av affärer.

Dag 4. Bernina Express
Vi stiger upp tidigt för att bege oss till Chur för att uppleva en resa ombord på Bernina Express, en av världens vackraste järnvägslinjer! Fantastiska vyer utlovas, speciellt på sträckan mellan Thusis och Tirano som också finns med på UNESCOs världsarvslista. Resan tar ca 4 timmar och tar oss genom fantastiskt alplandskap med glaciärer och som högst når vi 2 253 meter ö.h. när vi färdas genom Berninapasset. Söderut därifrån beundrar vi de allra vackraste vyerna i Schweiz. Vi når Tirano där vår buss väntar på oss. Under kvällen är vi åter i Feldkirch där vi får uppleva en folklorekväll i österrikisk anda med lokal underhållning och vi bjuds på en buffé med regionala specialiteter.
(48 mil)

Dag 5. Blomsterön Mainau
Idag beger vi oss till den välkända blomsterön Mainau i Bodensjön. Här har greve Lennart Bernadotte skapat ett blomsterparadis där palmer, apelsin- och citronträd, orkidéer och tusentals blommor och buskar svarar för en sagolik prakt under sommarmånaderna. I parken finns bland annat även ett palmhus och ett fjärilshus. Missa inte ett besök i den ståtliga Slottskyrkan St. Marien. Restaurangen på ön heter Schwedenschenke, och är ett passande ställe för lunch eller kaffe under dagen, innan vi återvänder till Feldkirch och den väntande middagen. (32 mil)

Dag 6. Feldkirch – Hannover
Efter frukost påbörjar vi hemresan och rastar för kaffe och lunch på lämpliga platser. Under kvällen är vi tillbaka i Hannover för middag och övernattning på Leonardo Hotel Hannover Airport****. (70 mil)

Dag 7. Till avstigningsorten
Hemresa via färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift

 

 


Pris:

8.970:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 6 hotellövernattningar
 • 6 middagar
 • 6 frukostar
 • Bernina Express (2:a klass)
 • Entré till Mainau
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 300:-
 • Enkelrum 6 nätter 1.470:-

Länkar:

www.weisses-kreuz.at
www.rhb.ch/de/panoramazuege/bernina-express

Resväg - klicka här

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523