Sök din resa

Costa del Sol - Spanien

30 dagar

1/3 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Uddevalla-Göteborg-Helsingborg-Malmö

 

Res från den mörka årstiden med vinter och kyla till Almuñécar på spanska solkusten. Kusten som har det ­mesta; behagligt klimat, vacker natur och en livsstil så avslappnad att området blivit ett andra hem för tusentals skandinaver. Almuñécar har en genuin spansk stadsbild. 

Dag 1. Till Lübeck
Avresa på morgonen söderut mot Skåne och Danmark. Påstigning kan ske på alla orter längs färdvägen. Under eftermiddagen tar vi färjan från Rödby till Puttgarden i Tyskland. Övernattning i Lübeck.

Dag 2. Lübeck - norra Frankrike
Färden går på fina vägar mot Ruhrområdet och genom Belgien till Frankrike. Naturligtvis rastar vi med jämna mellanrum för mat och kaffe. Middag och övernattning  i norra Frankrike. (ca 76 mil)

Dag 3. Norra Frankrike - Bordeaux
Idag åker vi på motorvägar runt världsstaden Paris och passerar även utanför Orléans och Tours i Loiredalen. Övernattning i Bordeaux. (76 mil)

Dag 4. Bordeaux - Madrid
På morgonen går turen genom franska låglandet till spanska gränsen vid Biscayabukten. Där kör vi den vackra kustvägen förbi San ­Sebastian och vidare in i landet till Spaniens ­huvudstad Madrid. Logi och middag i utkanten av Madrid. (71 mil)

Dag 5. Madrid - Almuñécar
Vi börjar dagen med en liten rundtur bland Madrids sevärdheter. ­Bussen tar oss sedan över La Manchas högslätter, där vi ser bergskedjan ­Sierra Nevada med staden Granada i förgrunden. Värmen når oss i den idylliska staden Almuñécar på solkusten, ca 70 km öster om ­Malaga. Här kommer vi att bo och koppla av i tre veckor med helpension på hotellet d.v.s. frukost, lunch och middag varje dag. (53 mil)

Dag 6-25. Almuñécar
Hotel Helios*** är beläget vid strandpromenaden San Christobal. Alla 232 rum har bad/wc, kylskåp, telefon, radio, TV, fri Wi-Fi, luftkonditionering samt balkong. På hotellet finns även uppvärmd swimmingpool, restaurang, cafe­teria, sällskapsrum m.m. På taket på 10:e våningen finns en ­solterrass med en härlig utsikt över staden och Almuñécarbukten. På ­dagarna finns många aktiviteter på hotellet (de flesta gratis) att välja ­mellan, t.ex. morgongymnastik, boule, pingis, ­promenader, bingo m.m. Varje fredag är det marknad i Almuñécar. Under vistelsen i Spanien kommer det att anordnas sevärda och intressanta utflykter med vår buss (exkl.). Vår reseledare och chaufför finns kvar under hela vistelsen och kan träffas på hotellet dagligen.

Dag 26. Almuñécar - Alcossebre
Tyvärr måste vi lämna det härliga Almuñécar och Costa del Sol. Färden går över Murcia, där vägen är kantad av fruktodlingar, förbi Spaniens tredje största stad Valencia för middag och övernattning i Alcossebre. (73 mil)

Dag 27. Alcossebre - Orange
Under dagen passeras olympiastaden Barcelona och under eftermiddagen kommer vi in i Frank­rike igen. Vi har middag och övernattning i Orange. (70 mil)

Dag 28. Orange - Rastatt
Vi kör Rhonedalen norrut och passerar Lyon och Mulhouse, innan vi kommer in i Tyskland. Middag och övernattning i Rastatt. (76 mil)

Dag 29. Rastatt - Lübeck
Under dagen ser vi på avstånd Frankfurt, Kassel och Göttingen. ­Middag och resans sista övernattning är i Lübeck. (70 mil)

Dag 30. Till avstigningsorten
Vi tar färjan från Puttgarden till Rödby och vid lunchdags är vi ­till­baka i Skåne. Sedan återstår endast den sista etappen till våra respektive avstigningorter.


  Programblad för utskrift

 


Pris:

20.980:-                                 

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg-, färje- & broavgifter
 • 4 övernattningar på nerresan
 • Kort rundtur i Madrid
 • 21 hotellövernattningar i Almuñécar
 • 20 luncher på Hotel Helios
 • 28 middagar (ej dag 1)
 • Vatten och husets vin till middagarna på Hotel Helios
 • 29 frukostar
 • 4 övernattningar på hemresan
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens  tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom  450:-
 • Enkelrum 29 nätter  5.960:- 

Snittemperatur:
Mars 18o

Länkar:

www.hoteleshelios.com
www.almunecar.info

Resväg - klicka här

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523