Sök din resa

Gardasjön

11 dagar

19/5 Buss Kristinehamn-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Vänersborg-Göteborg

 

I år reser vi bekvämt med Stena Line, Göteborg-Kiel

Följ med oss till Gardasjön, Italiens största och vackraste sjö omgiven av olivlundar, vinodlingar, cypresser och små städer med rik historia. Vattnet är azurblått och kristallklart. Vi bor i ljuvliga Riva del Garda, Gardasjöns nordliga pärla. På de smala gatorna trängs färgglada hus och trädgårdarna är fyllda av citronträd och svajande palmer. Vi kopplar av i det behagliga medelhavsklimatet och gör intressanta utflykter i de vackra omgivningarna.

Dag 1. Till Göteborg
Avresa från Värmland vid lunchtid till Göteborg för ombordstigning och avresa med Stena Line mot Kiel. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten. Restaurang Taste är en modern all inclusive bufférestaurang där vi njuter av ett flertal både kalla och varma rätter och desserter, samt fri påfyllning av drycker så som läsk, öl och vin. Förboka gärna smörgåsbord inkl. dryck vid bokningstillfället. Metropolitan heter fartygets a la carte restaurang vars meny innehåller allt från enstaka rätter till trerättersmenyer med tillhörande vinpaket. Kvällen disponeras fritt till att utforska fartygets utbud.

Dag 2. Kiel - Würzburg
Resan fortsätter söderut genom Tyskland till norra Bayern med lämpliga raster längs vägen. Middag och övernattning på City Partner Hotel Strauss***. (60 mil)

Dag 3. Würzburg - Riva del Garda
Färden fortsätter genom södra Tyskland. Vi passerar gränsen till Österrike, den svindlande Europabron och Brennerpasset. Framåt kvällen når vi resans mål, Riva del Garda som är den största orten vid Gardasjön. Här bor vi 6 nätter på Hotel Luise****, ett modernt och trivsamt hotell med bästa läge mellan Rivas stadskärna och de fina stränderna. Här bodde inspelningsteamet som arbetade med inspelningarna av Bond-filmen Quantum of Solace. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet. (63 mil)

Dag 4. Riva del Garda
Idag njuter vi av Riva del Garda. Här finns ett mysigt centrum och en livlig strandpromenad med ett stort utbud av restauranger och butiker. Eller koppla av i hotellets trädgård. Den fina utomhuspoolen känns som en liten oas för en stunds avkoppling. Här finns bekväma solstolar och parasoller utplacerade. I poolbaren med terrass kan man beställa in goda drycker och lättare måltider. Vill man prova på strandlivet så är det ca 500 m till vattnet. På kvällen lockar en av de många mysiga restaurangerna.

Dag 5. Bardolino med marknad, olivolja & vin
Är man i Italien får man inte missa en färgsprakande marknad med lokala varor som vin, olivolja och annat gott. Efter frukost åker vi till Bardolino, känd för vinet Bardolino som odlas på de gröna kullarna bakom staden. Vi tar en promenad och besöker marknaden som hålls varje torsdag. Bland ortens sevärdheter finns en av Italiens vackraste kyrkor, San Zeno, som är från andra hälften av 800-talet. Vid lunchtid besöker vi en vingård i Bardolinos vackra omgivning för en vinprovning med goda tilltugg av specialiteter från trakten.

Dag 6. Verona & vinprovning
Efter frukost åker vi till Verona som kanske framförallt är känd från Shakespeares drama om Romeo och Julia. Vi möts av vår lokalguide som tar oss med på en promenad genom den vackra gamla stadskärnan och dess sevärdheter. Vid floden Adige, som rinner genom staden, ligger den gamla borgen och från den går den vackra bron Ponte Scaligeri över floden. Vi ser den stora romerska utomhusarenan, en amfiteater byggd vid tiden för Kristi födelse som hade plats för 20 000 åskådare. På återresan till Riva del Garda stannar vi till på vingården Tenute Ugolini för vinprovning. Kvällen fri. (18 mil)

Dag 7. Södra Gardasjön & Sirmione
Idag gör vi en heldagsutflykt med både båt och buss. I den charmiga byn Sirmione, belägen på en halvö i den södra delen av Gardasjön, får vi se pittoreska gränder, vacker bebyggelse och känna historiens vingslag. Kanske vill man besöka Grotte di Catullo, de romerska ruiner som ligger vackert längst ut på halvön. Under eftermiddagen färdas vi tillbaka längs vindlande vackra vägar till hotellet. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

Dag 8. Riva del Garda
Vi har upplevt mycket av allt vackert och intressant runt Gardasjön. Idag får vi ytterligare en ledig dag för avkoppling i charmiga Riva del Garda med sin gamla stadskärna och den härliga strandpromenaden. Om intresse finns erbjuder vi en busstur till den välbevarade medeltida staden Malcesine som ståtar med slottet Castello Scaligero. Ovanför den lilla staden reser sig berget Monte Baldo och med linbanan kan man ta sig upp till nära 1 800 meters höjd.  

Dag 9. Riva del Garda - Fulda
Idag är det dags att ta farväl av Gardasjön och påbörja hemresan. Vi passerar gränsen till Österrike och Tyskland och gör uppehåll för mat och dryck under dagen. Middag och logi på hotell Rhönhof***. (69 mil)

Dag 10. Fulda - Kiel
Efter frukost fortsätter färden norrut genom Tyskland via Göttingen och Hamburg med lämpliga raster för lunch och kaffe utmed vägen. Återresa med Stena Line till Göteborg med ännu än trevlig kväll ombord. (46 mil)

Dag 11. Till avstigningsorten
Vi njuter av frukostbuffén före ankomsten till Göteborg kl. 09.15. När alla är på plats i bussen börjar vår resa mot våra avstigningsorter med rast efter vägen.  Programblad för utskrift


Pris:

11.990:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Båtresa Stena Line t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt med
  över- och underslaf t/r
 • 8 hotellövernattningar
 • 4 middagar
 • 10 frukostar
 • Utflykter enligt program
 • Lokalguide i Verona med hörsnäckor
 • 2 vinprovningar
 • Båttur Riva del Garda-Sirmione
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom. 350:-
 • Enkelrum/insideshytt 2.950:-
 • Enkelrum/fönsterhytt 3.390:- 
 • Insideshytt, golvbäddar 180:-
 • Fönsterhytt med över- och underslaf  225:-
 • Fönsterhytt, golvbäddar 360:-
 • Smörgåsbord inkl. dryck 314:-
 • Övriga entréer
 • Måltidsdrycker

Giltigt pass erfordras.
(körkort ej giltig ID)

Tidtabell Stena Line:
Göteborg-Kiel 17.45-09.15
Kiel-Göteborg 18.45-09.15

Ändringar i programmet förbehålls.

Länkar:

www.stenaline.se
www.stenaline.se/bordershop-ombord
www.hotel-strauss.de
www.hotelluise.com

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523