Sök din resa

Gardasjön med Venedig & Verona

10 dagar

13/7
Buss Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 

Dag 1. Till Rostock
Avresa på morgonen till Helsingborg. Kort färjetur till Helsingör och i Gedser är det dags för nästa färja till Ro­stock. Under överfarten blir det tid för mat och shop­ping. Övernattning på Hotel Elbotel i Rostock.

Dag 2. Rostock-Nürnberg
På snabba vägar går färden utanför städerna Berlin och Leipzig till Nürnberg. Middag och övernattning på Ringhotel Loew’s Merkur****. (64 mil)

Dag 3. Nürnberg-Bardolino
Idag passerar vi förbi München och snart är vi inne i den österrikiska alpvärlden. Vi ser olympiastaden Innsbruck på nära håll. Via Europabron och Brennerpasset kommer vi in i Italien. Under eftermiddagen anländer vi till or­ten Bardolino som ligger på den östra sidan av Gardajön. Här bor vi 5 nätter på Hotel Idania***. Hotellet har egen utomhuspool och ligger 500 m från Gardasjöns strand. Efter inkvar­tering äter vi middag på hotellet. (58 mil)

Dag 4. Båttur på Gardasjön & Riva del Garda
Efter frukost beger vi oss ner till hamnen. Här väntar en båt för att ta oss med på en ca 3 timmar lång tur på Gardasjön, som ligger insprängd mellan bergen. Vi njuter av den friska luften, och fascineras av hur bebyggelsen klättrar upp längs klippväggarna utmed det azurblå, kristallklara vattnet. Naturen förändras ju längre norrut vi kommer. Vid lunchtid lägger vi till i staden som kallas Gardasjöns nordliga pärla - Riva del Garda. Här får vi tid att på egen hand njuta av den livliga strandpromenaden, de vackra torgen med sina uteserveringar och inte minst av stadens mycket gamla centrum med smala gator, historiska byggnader och sjudande affärsliv. Under eftermiddagen kör vi tillbaka till vårt hotell och får en stund på egen hand innan det är dags för middag.
(7 mil)

Dag 5. Venedig
Idag gör vi en heldagsutflykt till gondolernas stad - Venedig. Liksom Marco Polo anländer vi sjövägen till den pampiga Markusplatsen. Här möts vi av vår skandinavisktalande guide som visar oss bl.a. den storslagna Markuskyrkan och Dogepalatset, där den högsta ämbetsmannen, do­gen, residerade fram tills Napoleons invasion 1797. Suck­arnas bro förbinder palatset med fängelset, varifrån kvin­notjusaren Casanova lyckades fly. Tid för egna strövtåg innan vi möts för hemresa. (30 mil)

Dag 6. Verona & vingårdsbesök
Efter frukost åker vi till Verona - staden som kanske framförallt är känd från Shakespeares drama om Romeo och Julia. Vi möts av en lokalguide som tar oss med på en promenad genom den vackra gamla stadskärnan och dess sevärdheter. Vid floden Adige, som rinner genom staden, ligger den gamla borgen och från den går den vackra bron Ponte Scaligeri över floden. Vi ser den stora romerska utomhusarenan, en amfiteater byggd vid tiden för Kristi födelse som hade plats för 20 000 åskådare. På återresan till Bardolino stannar vi till på vingården Cascina Capuzza för vinprovning och middag. (7 mil)

Dag 7. I Bardolino, olivolja & Bardolinovin
Idag får vi tid på egen hand att strosa runt bland de små butikerna i de charmiga gränderna i centrum, njuta av en glass från någon ”gelateria” eller varför inte ta en promenad utmed strandpromenaden. Här finns det gott om uteserveringar och restauranger att slå sig ner vid för att njuta av mat eller dryck. Under dagen kommer vi också att göra en kortare utflykt till den lilla byn Cisano precis utanför Bardolino. Här avlöser olivlundar och vinodlingar varandra. På det intressanta Olivoljemuseet Museo dellólio di Olivo får vi veta mer om konsten att framställa olivolja och provsmaka de omsorgsfullt framställda dropparna. I butiken finns möjlighet till inköp av både olivolja och andra produkter innan vi fortsätter till vingården Azienda Agricola Cà Bottura. Av druvorna som odlas här framställs vinet Bardolino och här får vi vara med om en vinprovning av fem av gårdens olika viner. Givetvis finns också möjlighet till inköp för den som hittar favoritvinet. Framåt kvällen samlas vi för gemensam middag. (2 mil)

Dag 8. Bardolino-Hof
Det är dags att påbörja hemresan, som går via Brennerpasset och Kufstein tillbaka till Bayern i södra Tyskland. Middag och logi på Quality Hotel Hof***. (70 mil)

Dag 9. Hof-Rostock
På de snabba tyska motorvägarna kör vi mot Rostock för middag och logi på Hotel Elbotel i Rostock. (50 mil)

Dag 10. Till avstigningsorten
Efter frukost tar vi morgonfärjan till Gedser i Danmark. Färden går sedan via Helsingör-Helsingborg till våra av­stigningsorter med lämpliga raster.


  Programblad för utskrift

 Pris:

11.450:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 9 hotellövernattningar
 • 8 middagar (ej dag 1)
 • 9 frukostar
 • Alla i programmet förekommande
  utflykter & entréer
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 350:-
 • Enkelrum 9 nätter 1.620:-
 • Måltidsdrycker

Länkar:

www.hotelidania.com
www.loews-hotel-merkur.de

Resväg - klicka här

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523