Sök din resa

Lübeck & Hamburg med Wunderland

4 dagar

28/9 Buss Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 

Lübeck är enastående och fantastiskt. Allt sevärt ligger samlat i den medeltida stadskärnan med små gränder, gångar, gårdar och dockhusens förtrollande värld. Gamla stan står med på UNESCOs lista över världskulturarv. Ett måste när man är i Lübeck är att besöka Niederegger´s cafébutik & museum. Niederegger´s marsipan är en fröjd för både ögat och smaklökarna.

Hamburg är en spännande och sprudlande stad som präglas av närheten till vatten med floden Elbe som livsnerven och sjön Alster som hjärtat. Staden är ett mecka för den shoppinglystne och affärsutbudet är enormt.

Miniatur Wunderland - en av världens största modelljärnvägar - finns i Hamburg. Det är en fängs­lande känsla att se denna imponerande miniatyrvärld med mer än 800 tåg med över 7 000 vagnar, 50 000 träd, 30 000 figurer, 10 000 bilar, 5 000 m järnväg, 3 000 hus, massor med broar och mycket mer. Wunderland låter sig inte riktigt beskrivas i ord eller bild - det måste ses och upplevas!

Dag 1. Till Lübeck
Avresa på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster längs vägen. Kort färjetur till Helsingör och senare ny färjetur från Rödby till Puttgarden. Vi fortsätter till Lübeck där vi bor 3 nätter på lyxiga hotell Park Inn by Radisson Lübeck****. Hotellet ligger på 5 minuters promenad till Lübecks charmiga gamla stadsdel med Rådhuset, Burgkloster och Koberg - ett helt kvarter bevarat från 1200-talet och skyddat av UNESCO som världskulturarv.

Dag 2. I Lübeck
I dag passar vi på att handla förmånligt på köpcentret Citti-Markt. Resten av dagen och kvällen finns gott om tid att flanera runt i den vackra gamla stadsdelen. Promenera till Holstentor, den vackra stadsporten från 1478 eller besök Kulturforum Burgkloster från 1229. Detta Dominikanerkloster är ett av Nordtysklands mest historiskt centrala medeltidskloster som utöver sin kyrk­liga tjänst också har fungerat som fångborg under andra världskriget. Strosa runt på hansastadens shoppinggata Hüxstrasse och passa på att besöka de intressanta butikerna. Missa inte att ta vägen förbi Café Niederegger, den kända marsipansalongen, där du kan se marsipanframställningen från mandel till godbitar på nära håll och naturligtvis köpa med godsaker hem.

Dag 3. Hamburg & Wunderland
Efter en tidig frukost åker vi till Hamburg. Avsläpp i centrala Hamburg nära rådhuset för de som vill strosa runt på egen hand och shoppa. Här hittar man allt från exklusiva butiker och stora glitt­riga shoppingcentra till trendiga och udda secondhand-affärer. Maten får mycket väl godkänd den också. Det stora utbudet sträcker sig från Michelinguiden-klassade restauranger till goda och billiga bratwurststånd.

Bussen åker vidare till modelljärnvägsmuséet ”Miniatur Wunderland”, ett stort och otroligt imponerande modelljärnvägslandskap, som sträcker sig över flera stora salar. Här finns ett stort antal naturtrogna miljöer i miniatyr från Europa, med bl.a. delar av Skandinavien, Amerika med fascinerande detaljer som brandbilar som rycker ut till en brand, ett ti­voli med karuseller som snurrar, ett tefat som landar och mycket mera. En flygplats med modellplan lan­dar och lyfter samt en tillhörande flygplatsterminal finns också. Med jämna mellanrum blir det ”natt” - ljusen tonas och på bilar, tåg och i hus tänds ljus. Ni hittar även en in­tressant utställning om hur allt byggdes. Många timmars härlig underhållning för alla! Inne på utställningsområdet finns Bistro/Restaurang, där ni kan njuta av delikata rätter till lunch från öppet kök, alternativt en stor salladsbar eller den tyska klassikern currywurst (varmkorv med currysås) och pommes frites samt även kaffe med en tårtbit eller kaka. Ni har möjlighet att åka med vår buss från Wunderland till centrala Hamburg antingen kl. 12.15 eller 15.15.  Innan vi återvänder till Lübeck kör vi en liten rundtur genom staden. (14 mil)

Dag 4. Till avstigningsorten
Efter en god frukost lämnar vi Lübeck och stannar för shopping vid Fleggaard i Heligenhafen. Hemresa via fär­jorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift

 


Pris:

3.990:-

I resans pris ingår:

  • Bussresa t/r
  • Väg- och färjeavgifter
  • 3 hotellövernattningar
  • 3 frukostar
  • Förekommande skatter
  • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

  • Avbeställningsskydd mot sjukdom 150:-
  • Enkelrum 3 nätter  1.650:-

Bokas vid anmälan:

  • Wunderland entrébiljett 140:-
  • Middag på hotellet (dag 3) 260:-

Länkar:

www.parkinn.com/hotel-luebeck
www.miniatur-wunderland.de

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523