Sök din resa

Polens Riviera

6 dagar

27/5 Buss Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Karlskrona


Dag 1. Till Karlskrona
Avresa från Värmland mot Karlskrona med raster efter vägen. Vi stannar på lämpligt ställe för att äta middag innan vi når fartyget som skall ta oss till Polen. Incheckning och ombordstigning, Stena Line avgår kl. 21.00 mot Gdynia. Samtliga hytter ombord har golvbäddar. Ombord finns det möjlighet att avnjuta en smaklig måltid i någon av restaurangerna samt tid att botanisera i taxfreebutiken, ta en svängom i nattklubben eller besöka den härliga Spa-anläggningen.

Dag 2. Gdansk
Stora frukostbuffén står uppdukad för oss innan vi lägger till i Gdynias hamnområde. Vår svensktalande guide visar sina smultron­ställen i Gdynia och Gdansk. Vi börjar dagen i Gdynia med en runda via Södra Piren - stadens kärna. Vi promenerar längs spännande museifartyg och tittar även på norra Polens högsta byggnad - skyskrapan Sea Towers. Sedan reser vi vidare till Gamla stan i Gdansk, dess charm lämnar ingen oberörd. Mysiga gränder, medeltida tegelkyr­kor och pampiga borgarhus gör många mållösa. Incheckning på Novotel Gdansk Centrum***. Middag på egen hand.

Dag 3. Sopot
Efter frukost och utcheckning från vårt hotell beger vi oss till Sopot. Vi promenerar längs anrika lyxhotell, ser Östersjöns längsta träpir och gågatan Monte Cassino. Vår guide följer med och berättar om stadens historia. Innan avresa mot vår nästa kuststad, den berömda kurorten Kolobrzeg hinner vi på egen hand upptäcka Sopot och äta lunch på någon av staden trevliga restauranger. Efter lunch väntar oss en ca 4 timmars bussresa med stopp på lämpliga ställen innan vi når fram till vårt hotell Arka Medical SPA**** för övernattning och gemensam middag.

Dag 4. Kolobrzeg
Efter frukost finns tid att utforska staden och dess omgivningar. Kolobrzeg fick för några år sedan utmärkelsen ”Årets mest populära turistort” i Polen och är känd som en av landets vackraste kurort. Staden har en härlig strandpromenad med många prisvärda restauranger att välja på. Fina grönområden och rekreationsområden inom promenadavstånd. Man kan även passa på att shoppa till bra priser. Passa på att göra ett besök i fyren där man kan gå upp i fyrhuset och få en fantastisk utblick över den långa kuststräckan. Lunch på egen hand, därefter avresa till Tematrädgården Hortulus. Här finns det nio tematrädgårdar bl.a. en vattenträdgård, doftträdgård, färgträdgård och den nyöppnade skogsträdgården. En vacker blandning av blommande buskar och träd, dofter, färger och ljud skapar fantastiska möjligheter att uppleva delar av världens rika natur. Kvällen fri för egna nöjen och middag på egen hand.

Dag 5. Rostock
Efter frukost och utcheckning från vårt hotell är det dags för avresa mot Tyskland och vår sista övernattning på resan. Vi stannar till vid Trzęsacz, en liten by där det finns en gammal kyrkoruin som håller på att försvinna ned i havet. Tegelstenkyrkan byggdes på 1500-talet och stod då på den högsta punkten mitt i byn, nästan två kilometer från kusten. På den tiden låg kyrkan tryggt, långt ifrån stranden men under många hundra år har havet, väder och vind sakta grävt sig närmare staden. Block av sten har störtat ned i havet som har gjort att kyrkan efterhand blivit en ruin. Allt som är kvar av kyrkan i dag är den sista stående väggen. Från ruinen får man en fantastisk vy över Östersjön. Vi stannar efter vägen mot Rostock för lunch och fika på lämpliga ställen. Övernattning på Hotel Elbotel*** i Rostock där vi äter en gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Till avstigningsorten
Efter frukost tar vi färjan över till Gedser, vidare genom Danmark och hemfärd mot våra respektive avstigningsorter.  Programblad för utskrift

 


Pris:

5.840:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Båtresa Karlskrona-Gdynia
 • Båtresa Rostock-Gedser
 • 4 hotellövernattningar
 • 5 frukostar
 • 2 middagar
 • Lokalguide i Gdynia & Gdansk
 • Entré Trädgården Hortulus
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 250:-
 • Enkelrum/insideshytt  650:-
 • Enkelrum/utsideshytt  750:-
 • Del i utsideshytt  100:-
 • Smörgåsbord på utresan inkl. dryck  179:-

Länkar:

www.visitpoland.com
www.novotel.com
www.arka-mega.pl

Resväg - klicka här

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523