Sök din resa

Schwarzwald, Alsace & Mainau

8 dagar

24/6 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 

Tysklands natursköna Schwarzwaldområde visar upp sig med grönskande dalgångar, blånande berg, vin- och fruktodlingar. De världsberömda gökuren har sålts här sedan 1700-talet.  Alsace, Frankrikes främsta vindistrikt, har sin egen speciella stil, både vad gäller viner, mat och arkitektur. Det är svårt att inte bli för­älskad i de pittoreska byarna som ligger som ett pärlband längs Route des Vins. Vi besöker även den vackra blomsterön Mainau vid Bodensjön.

Dag 1. Till Hamburg
Avresa på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster. Kort färjetur till Helsingör och senare från Rödby till Puttgarden. Middag och övernattning på Leonardo Hotel Hamburg Stillhorn****.

Dag 2. Hamburg - Emmendingen
Resan fortsätter genom det kuperade Hessen förbi städerna Göttingen, Frankfurt och Heidelberg. Tidig kväll anländer vi till utkanten av Schwarzwalds skogsbeklädda sluttningar till orten Emmendingen. Här bor vi 5 nätter på Hotel Windenreuter Hof****. (74 mil)

Dag 3. Freiburg & båttur på Titisee
Idag besöker vi Schwarzwalds ”huvudstad” Freiburg. De gamla stadsdelarna genomkorsas av typiska små vattendrag utmed trottoarer och gångvägar. Gamla stan präglas av det 116 m höga gotiska tornet på Münsterkatedralen, en av Tysklands vackraste religiösa byggnader med helt unika glasfönster. Det största torget i innerstaden heter Münsterplatz och här hålls marknad varje dag. Efter en stadsvandring med vår lokalguide finns det tid att på egen hand titta närmare på denna fina stad. Vi fortsätter till kurorten Titisee-Neustadt, berömd för sin hälsobringande luft. Här väntar en båttur på den vackra smaragdgröna sjön Titisee, belägen nästan 900 meter över havet. Efter båtturen avnjuter vi kaffe med den berömda lokala specialiteten, körsbärstårtan Schwarzwälder Kirschtorte. (11 mil)

Dag 4. Schwarzwald
Efter frukost tar vi oss en tur genom Schwarzwald med vacker natur, vidsträckta granskogar, klarblåa vattendrag, romantiska raviner och stillsamma byar. I Gutach besöker vi Vogtsbauernhof, ett museum som visar hur det verkliga livet för Schwarzwaldborna såg ut förr i tiden. Under en guidad rundvandring får vi se gamla gårdar, sågverk, kvarnar, smedjor och mycket hantverk. I Wolfach tar vi en titt på anrika glasbruket Dorotheenhütte och äter lunch. Turen fortsätter till Triberg där vi stannar till och beskådar ett av världens största gökur. Vi vänder tillbaka till Emmendingen och gör oss redo för en trevlig middag tillsammans på hotellet. (13 mil)

Dag 5. Alsace & Route des Vins
Idag besöker vi Alsaceområdet. Vi stannar till hos en osttillverkare i Münsterområdet och provsmakar regionens berömda ostar. Vårt nästa stopp gör vi i det romantiska Riquewihr, Alsaces ljuvligaste by med vackra korsvirkeshus som ligger utmed de kullerstensbelagda små gatorna. Efter en vinprovning blir det tillfälle att på egen hand äta lunch och se sig omkring. Sista anhalt idag är Colmar som ligger alldeles nedanför Vogesernas grönklädda sluttningar. Gamla stadens centrum kring ”Lilla Venedig” präglas av smala kanaler, kantade av gamla korsvirkeshus, doftande blomsterprakt och inbjudande restauranger. Vi äter middag på egen hand och återvänder därefter till vårt hotell i Emmendingen. (16 mil)

Dag 6. Blomsterön Mainau
Dagens utflykt går till blomsterön Mainau i Bodensjön. Här har greve Lennart Bernadotte skapat ett blomster­paradis där palmer, apelsin- och citronträd, orkidéer och tusentals blommor och buskar svarar för en sagolik prakt under sommarmånaderna. Missa inte ett besök i den ståt­liga Slottskyrkan St. Marien. Vårt besök på Mainau varar ca 4 timmar, innan vi återvänder till hotellet och den vän­tande middagen. (28 mil)

Dag 7. Emmendingen - Hannover
Dags att påbörja vår hemresa. Vi kör längs den franska gränsen och floden Rhen förbi det vackra Heidelberg. Med stopp för fika och lunch når vi framåt kvällen Hannover där middag och övernattning väntar på Leonardo Hotel Hannover Airport****. (62 mil)

Dag 8. Till avstigningsorten
Hemresa via färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter.  Programblad för utskrift


 


Pris:

9.980:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 7 hotellövernattningar
 • 6 middagar
 • 7 frukostar
 • 1 lunch
 • 1 eftermiddagskaffe & tårta
 • Stadsvandring med lokalguide i Freiburg
 • Entré Münsterkatedralen
 • Entré & guide Vogtsbauernhof
 • Entré glasbruket Dorotheenhütte
 • Entré Mainau
 • 1 ostprovning
 • 1 vinprovning
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 300:-
 • Enkelrum 7 nätter 1.750:-

Länkar:

www.hotel-windenreuter-hof.de
www.visit.freiburg.de/en
www.titisee-neustadt.de
www.vogtsbauernhof.de
www.dorotheenhuette.info
www.ribeauville-riquewihr.com/en
www.mainau.de/en/welcome.html

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523