Sök din resa

Spanien, Costa del Sol

30 dagar

24/2
Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Uddevalla-Göteborg-Helsingborg-Malmö


Dag 1. Till Lübeck
Avresa på morgonen söderut mot Skåne och Danmark. Påstigning kan ske på alla orter längs färdvägen. Under eftermiddagen tar vi färjan från Rödby till Puttgarden i Tyskland. Övernattning i Lübeck.

Dag 2. Lübeck-norra Frankrike
Färden går på fina vägar mot Ruhrområdet och genom Belgien till Frankrike. Naturligtvis rastar vi med jämna mellanrum för mat och kaffe. Middag och övernattning i norra Frankrike. (ca 76 mil)

Dag 3. Norra Frankrike-Bordeaux
Idag åker vi på motorvägar runt världsstaden Paris och passerar även utanför Orléans och Tours i Loiredalen. Övernattning i Bordeaux. (76 mil)

Dag 4. Bordeaux-Madrid
På morgonen går turen genom franska låglandet till spanska gränsen vid Biscayabukten. Där kör vi den vackra kustvägen förbi San Sebastian och vidare in i landet till Spaniens huvudstad Madrid. Logi och middag i utkanten av Madrid. (71 mil)

Dag 5. Madrid-Almuñécar
Vi börjar dagen med en liten rundtur bland Madrids sevärdheter. Bussen tar oss sedan över La Manchas högslätter, där vi ser bergskedjan Sierra Nevada med staden Granada i förgrunden. Värmen når oss i den idylliska staden Almuñécar på solkusten, ca 70 km öster om Malaga. Här kommer vi att bo och koppla av i tre veckor med helpension på hotellet d.v.s. frukost, lunch och middag varje dag. (53 mil)

Dag 6-18/25. Almuñécar
Nyrenoverade Hotel Helios*** är beläget vid strandpromenaden San Christobal. Alla 232 rum har bad/wc, kylskåp, telefon, radio, TV, fri Wi-Fi, luftkonditionering samt balkong. På hotellet finns även uppvärmd swimmingpool, restaurang, cafeteria, sällskapsrum m.m. På taket på 10:e våningen finns en solterrass med en härlig utsikt över staden och Almuñécarbukten. På dagarna finns många aktiviteter på hotellet (de flesta gratis) att välja mellan, t.ex. morgongymnastik, boule, pingis, promenader, bingo m.m. Varje fredag är det marknad i Almuñécar. Under vistelsen i Spanien kommer det att anordnas sevärda och intressanta utflykter med vår buss (exkl.). Vår reseledare och chaufför finns kvar under hela vistelsen och kan träffas på hotellet dagligen.

Dag 26. Almuñécar-Alcossebre
Tyvärr måste vi lämna det härliga Almuñécar och Costa del Sol. Färden går över Murcia, där vägen är kantad av fruktodlingar, förbi Spaniens tredje största stad Valencia för middag och övernattning i Alcossebre. (73 mil)

Dag 27. Alcossebre-Orange
Under dagen passeras olympiastaden Barcelona och på eftermiddagen kommer vi in i Frankrike igen. Vi har middag och övernattning i Orange. (70 mil)

Dag 28. Orange-Rastatt
Vi kör Rhonedalen norrut och passerar Lyon och Mulhouse, innan vi kommer in i Tyskland. Middag och övernattning i Rastatt. (76 mil)

Dag 29. Rastatt-Lübeck
Under dagen ser vi på avstånd Frankfurt, Kassel och Göttingen. Middag och resans sista övernattning är i Lübeck. (70 mil)

Dag 30. Till avstigningsorten
Vi tar färjan från Puttgarden till Rödby och vid lunchtid är vi tillbaka i Skåne. Sedan återstår endast den sista etappen till våra respektive avstigningsorter.


  Programblad för utskrift


Pris:

19.980:- 

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg-, färje- och broavgifter
 • 4 hotellövernattningar på utresan
 • Kort rundtur i Madrid
 • 21 hotellövernattningar i Almuñécar
 • 20 luncher på Hotel Helios
 • 28 middagar (ej dag 1)
 • Vatten och husets vin till middagarna på Hotell Helios
 • 29 frukostar
 • 4 hotellövernattningar på hemresan
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningskydd mot sjukdom  450:-
 • Enkelrum 29 nätter utan balkong  5.700:-
 • Enkelrum 29 nätter med balkong på
  Hotel Helios (21 nätter)  6.650:-

Snittemperatur dag:
Mars 18o

Åk buss ner-flyg hem!
Pris lämnas på förfrågan beroende på flygpris vidbokningen och antal övernattningar i Almuñécar

Länkar:

www.hoteleshelios.com
www.almunecar.info

Resväg:

https://goo.gl/maps/cUVNJrhadRs

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523