Sök din resa

Tyrolen med Örnnästet

8 dagar

14/9 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg


Dag 1. Till Potsdam
Avresa på morgonen till Helsingborg. Kort färjetur till Helsingör och i Gedser är det dags för nästa färja till Rostock. Under överfarten blir det tid för mat och shopping. Därefter kör vi ut på de fina tyska motorvägarna som snabbt tar oss förbi Wittstock till Potsdam. Logi en natt på Kongresshotel Potsdam am Templiner See****. Middag på egen hand.

Dag 2. Potsdam-Saalbach 
Dagens etapp går mestadels på snabba motorvägar. Vidare passeras München och gränsen till Österrike vid Kufstein. Framåt kvällen når vi Saalbach, en mysig och välkänd alpby som också innefattar alpbyn Hinterglemm. Vi installerar oss för 5 nätter på Hotel Mitterer*** som ligger mitt i byn. (75 mil)

Dag 3. Krimmler vattenfall
Efter frukost gör vi en utflykt till Krimmler vattenfall, det 5:e högsta vattenfallet i världen med ett fall på 380 m, en fantastisk naturupplevelse. Vi promenerar runt vattenfallet och njuter av den härliga naturen som bl.a. bjuder på vilda orkidéer. Åter i Saalbach finns tid att bekanta sig med byn. På kvällen samlas vi för gemensam middag på vårt hotell. (16 mil)

Dag 4. Örnnästet & Salzburg
Efter frukost tar vi plats i bussen för en utflykt till Örnnästet, Kehlsteinhaus, som ligger högt upp på en bergstopp ovanför orten Berchtesgaden i Tysklands sydöstligaste hörn. Martin Bormann, en av Hitlers främsta hantlangare, fick 3 000 man att på bara 13 månader bygga denna representativa anläggning för att fira Adolf Hitlers 50-årsdag. Vi kör till bussparkeringen vid foten av berget och åker sedan med specialbussar upp till Kehlstein och sista biten med hiss, som är helt klädd i mässing. Väl uppe på Örnnästet bjuds vi på en bedårande utsikt. Vi fortsätter till Mozarts födelsestad Salzburg. Här promenerar vi längs den berömda shoppinggatan Getreidegasse, som lockar med gatumusikanter och exklusiva butiker bland medeltida gator och pittoreska innergårdar. Det mest beskådade huset är nr 9, Mozarts födelsehus. (20 mil)

Dag 5. Innsbruck
Idag besöker vi Tyrolens huvudstad Innsbruck. Vi åker upp på Bergisel med den olympiska hoppbacken, där vi får en härlig utsikt över staden. Här finns också det nya muséet Tirol Panorama med den berömda Rundmålningen. Vi besöker också den gamla medeltida stadskärnan, där vi bl.a. ser stadens stolthet ”Gyllene taket”. De smala gränderna med välbevarade hus, butiker och caféer lockar till upptäckter på egen hand innan vi återvänder till Saalbach. Gemensam middag på hotellet. (30 mil)

Dag 6. I Saalbach
Vi har ännu en dag att uppleva genuin tyrolsk atmosfär i härliga Saalbach som har en charmerande gågata, fylld av butiker och mysiga restauranger. De som vill kan åka med en av byns gondolliftar (exkl.). Väl uppe på alptoppen kan man äta lunch på 1 400 m höjd och njuta av den underbara naturen. De som önskar kan vandra ner till byn. På kvällen väntar en traditionsenlig Tyrolerkväll med middag och underhållning.

Dag 7. Saalbach-Potsdam
Idag tar vi farväl av Tyrolen och börjar vår hemresa. Under kvällen når vi Kongresshotel Potsdam am Templiner See**** för middag och logi. (75 mil)

Dag 8. Till avstigningsorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi tar färjan till Gedser i Danmark och sedan via Helsingör-Helsingborg och vidare till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift


Pris:

7.990:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 7 hotellövernattningar
 • 6 middagar
 • 7 frukostar
 • Entré Krimmler vattenfall
 • Entré Örnnästet samt transport t/r
 • Entré Bergisel & Tyrolermuséet
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 250:-
 • Enkelrum 7 nätter 840:-
 • Ev. övriga entréer

Med förbehåll för programändringar.

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523