Sök din resa

Dubrovnik med sol & bad

8 dagar

22/9 Flyg från Gardermoen, Oslo
Ansl.buss Kristinehamn-Karlstad-Grums-Arvika-Charlottenberg


Dag 1. Till Dubrovnik

Avresa från Gardermoen. Vid ankomst till Dubrovnik väntar en transfer till vårt hotell Valamar Club Dubrovnik*** som ligger på den grönskande halvön Babin Kuk, ca 3 km från Dubrovniks historiska stadskärna. Hela hotellet är luftkonditionerat och alla rummen har  moderna bekvämligheter. Alla rum har terrass eller balkong och parkutsikt, havsutsikt går att få mot tillägg. Wi-Fi är gratis i alla utrymmen. Hotellet omges av havet på 3 sidor och här finns vackra klapperstenstränder med ett lockande klart vatten. Underhållning på hotellet flera kvällar i veckan, under vår vistelse har vi All Inclusive Light*. Efter incheckningen finns tid för att på egen hand upptäcka hotellet och dess omgivningar.

Dag 2. Dubrovnik
Efter en god frukost beger vi oss med buss till Dubrovniks gamla stadskärna för en guidad tur på ca 2 timmar. Dubrovniks gamla stadskärna har en otroligt brokig och spännande gammal historia. En myllrande blandning av vardagsliv och turism möter oss innanför de mäktiga murarna. Hela stadskärnan är bilfri och man kan lugnt ströva runt bland de mysiga gränderna. Det finns ett stort utbud av restauranger, caféer och pizzerior. Att sätta sig ner vid något mysigt café bord och bara studera alla vimlande människor är ett nöje i sig. Ta gärna en promenad på stadsmuren där man har en fantastisk utsikt över Gamla stan och alla röda tegeltak, promenaden är ca 2 kilometer lång. Dubrovniks gamla stadskärna har varit ett av UNESCOs världsarv sedan 1979. Tillbaka till vårt hotell finns tid för bad och vila före kvällens middag.

Dag 3. Vingårdsbesök
Under förmiddagen gör vi ett besök på en av vingårdarna som ligger i Dubrovnikområdet. Där får vi information om gårdens verksamhet samt en vinprovning. Lagom till lunch räknar vi med att vara tillbaka till hotellet. Eftermiddagen till eget förfogande, där det finns tid för sol och bad eller en tur till Gamla stan för de som vill se mer av staden.

Dag 4. Båttur till Elafitiöarna
Efter frukost ger vi oss ut på en båttur och upptäcker Kroatiens vackra skärgård. Vi utforskar 3 av de gröna fina öarna i närheten av Dubrovnik. Den första ön Kolocep når vi efter en knapp halvtimme där får vi uppleva en rik natur och fina stränder. Sipan, som är den största ön i ögruppen, har en lång strandpromenad runt hamnen med många trevliga uteserveringar. Näst största ön heter Lopud och är känd för sina fina sandstränder. Vi räknar med att vara åter i hamn kl. 15.00. Rutten läggs upp efter väder och vind och kan komma att ändras efter rådande väderförhållanden. Vi äter en gemensam lunch på någon av de fina öarna. Middag på hotellet.

Dag 5. Dubrovnik
Hela dagen fri för egna aktiviteter, kanske ett besök på den fina stranden ”Copacabana” som ligger på promenadavstånd från hotellet. Eller ta en tur till Gamla stan, det finns bussar som lämnar hotellet ca var 10:e minut.  

Dag 6. Montenegro
Den här dagen ägnar vi åt ett besök i grannlandet Montenegro. Från Dubrovnik är det inte långt till gränsen mellan Kroatien och Montenegro. Landet är ett populärt resmål med storslagen natur, intressant historia och en spännande kultur. Vid gränsen möter en lokalguide upp som följer med oss under dagen. Vi färdas efter Kotorbukten, som är Europas sydligaste fjord. Efter en resa med fantastiska naturupplevelser kommer vi fram till staden Kotor, omgiven av 2 000 m höga berg. Vi gör ett stopp för att utforska staden, Gamla stan är en av de bäst bevarade medeltidsstäderna vid Adriatiska havet. Efter en innehållsrik dag kommer vi under eftermiddagen tillbaka till vårt hotell för middag.

Dag 7. Dubrovnik
Dags för vår sista dag i Kroatien och dagen står helt till ert eget förfogande.

Dag 8. Hemresa-till avstigningsorten
Vi lämnar hotellet med vår transferbuss tidigt om morgonen. Avresa från Dubrovniks flygplats till Gardermoen, Oslo där väntar transferbuss till respektive avstigningsorter.  Programblad för utskrift

 

 


Pris:

11.300:-
Boka senast 8/6.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.
Begränsat antal platser!

I resans pris ingår:

 • Flyg Oslo-Dubrovnik t/r
 • Flygskatter
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • 7 hotellövernattningar
 • All Inclusive Light*
 • Guidad stadsrundtur i Dubrovnik
 • Vingårdsbesök med vinprovning
 • Båtutflykt inkl. lunch
 • Heldagstur till Montenegro inkl. lokalguide
 • Reseledningens tjänster
 • Förekommande skatter

Tillägg per person:

 • Enkelrum 7 nätter 1440:-
 • Dubbelrum med havsutsikt 700:-
 • Anslutningsbuss t/r:
  - Grums-Karlstad-Kristinehamn-Kil 680:-
  - Arvika-Charlottenberg 630:-
  - Kongsvinger 530:-
 • Avbeställningsförsäkring,
  ca 6% av resans pris
 • Semesterförsäkring

*All Inclusive Light:
Frukost 07.00-10.00
Lunch 12.00-14.00
Middag 19.00-21.00
Kaffe 12.00-14.00, 19.00-21.00
I samband med måltiderna serveras drycker, lokal öl och lokala viner.

Flygbolag/tider: Norwegian
22/9  Oslo-Dubrovnik 06.00-08.55
29/9  Dubrovnik-Oslo 09.35-12.35

Länkar:

www.valamar.com/Dubrovnik/Club-Dubrovnik
www.omkroatien.se
www.visitdubrovnik.hr

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523