Sök din resa

Kinas guldkorn

10 dagar

7/5 Flyg från Landvetter, Göteborg
Ansl.buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg

 

Dag 1. Till Peking
Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

Dag 2. I Peking
Vi landar på Pekings flygplats och hälsas välkomna av vår svensktalande guide. Kinas huvudstad är över 3000 år gammal och har en mycket intressant historia. I och med det är det inte så konstigt att det finns så många fantastiska världsarv att besöka. Peking är också väldigt modern, med innovativa skyskrapor, exklusiva gallerior och trendiga restauranger. Här växer konstnärskollektiv upp i gamla industriområden och hutongkvarter förvandlas till hippa områden med caféer och lokala designbutiker. Det är dessa kontraster som gör staden så speciell och intressant. Vi beger oss direkt till Sommarpalatset, där vi promenerar längs med sjön och de vackra templen och paviljongerna. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell. På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

Dag 3. Himmelens tempel, Himmelska fridens torg & Förbjudna staden
Vi beger oss till parken som omgärdar Himmelens tempel. Här kan vi se hur Pekings pensionärer dansar och tränar för att hålla sig i form. Bli inte förvånad om du ser att det dansas foxtrot eller vals. Kina är världsledande på att tillverka siden och i en sidenfabrik kan vi se hur framställningen går till. Vi tar en promenad över det magnifika Himmelska fridens torg och fortsätter in i Förbjudna staden, världens största kejsarpalats. Här levde de kinesiska kejsarna ända fram till så sent som år 1911 då kejsardömet störtades. På kvällen provsmakar vi den delikata Pekingankan till middag. Lunch och middag ingår.

Dag 4. Kinesiska muren
Idag reser vi över 2000 år tillbaka i tiden, när vi får vandra på historiens största byggnadsverk – Kinesiska muren. Vi besöker Mutianyu, en av de vackraste delarna. Den ligger vid bergen ca nio mil norr om Peking och vägen dit går genom vacker landsbygd och mysiga små byar. Muren är högt belägen så vi tar linbanan upp och belönas med en fantastisk utsikt. Muren slingrar sig som en orm över bergskammarna så långt ögat når. Tillbaka i Peking är resten av dagen programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

Dag 5. Utforska Peking på egen hand
Programfri dag i Peking. Lunch och middag på egen hand. Passa på att shoppa allt du inte visste att du behövde. Det trendiga hutongområdet Nanluoguxiang har många trevliga restauranger och lokala designbutiker. Är du intresserad av modern konst är konstområdet 798 ett måste. Eller varför inte ta en cykelrikshatur i hutongerna. Är man intresserad av att se en Pekingoperaföreställning kan guiden hjälpa till att ordna det.

Tillval förmiddag:
Vi åker tunnelbana till Houhai och hutongerna runtomkring. Här kan vi till exempel provsmaka olika typer av kinesisk gatumat samt se hur invånarna lever, bortom skyskrapor och trender.

Dag 6. Xian
Flyget tar oss söderut till Xian, som var Kinas huvudstad under mer än tusen år. Här började Sidenvägen och vi ser några av handelsvarorna när vi besöker en lokal marknad samt ser hur handknuta silkesmattor skapas på en mattfabrik. Till middag njuter vi av den kinesiska specialiteten dumplings och ser en sång- och dansföreställning från Tangdynastin. Lunch och middag ingår.

Dag 7. Terrakottaarmén
Idag ser vi äntligen den mytomspunna Terrakottaarmén. Den ca 8000 man starka armén, föreställer kejsarens elitgarde med officerare, soldater och bågskyttar. Det är en mäktig känsla att se dessa ca 2200 år gamla figurer, alla med individuellt utseende. Resten av dagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand. Vi rekommenderar en promenad på den nästan 14 kilometer långa stadsmuren som omgärdar den gamla stadsdelen.

Dag 8. Shanghai
Vi flyger till Shanghai, Kinas största stad. Vi kliver direkt på Maglevtåget, som avverkar de tre milen mellan flygplatsen och staden på bara några minuter. Vi tar en promenad i gamla stan och besöker Yu-trädgården. Med sina slingrande stigar, vackra paviljonger och guldfiskdammar anses den vara en av de finaste trädgårdarna i Kina. När Shanghai öppnades för utländsk handel på 1800-talet kom stora delar att kontrolleras av fransmän, britter och amerikaner. Dessa områden kallades koncessioner. Vi tar en promenad i mysiga Tianzifang i Franska koncessionen. I de slingrande gränderna finns mängder med trendiga restauranger och lokala designbutiker. Shanghai är berömt för sin fina akrobatik och efter kvällens middag ser vi Kinas kanske bästa akrobatikshow. Hjärtat-i-halsgropen-upplevelse garanteras. Vi äter också en gemensam avskedsmiddag på någon av restaurangerna i närheten av föreställningen. Lunch och middag ingår.

Dag 9. Utforska Shanghai på egen hand
Idag har vi en helt programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Det finns mycket att se och göra i Shanghai. Är du intresserad av modern konst är ett besök på M50 ett måste. Strosa längs med the Bund och upplev det intressanta folklivet och kanske avsluta med live jazz på anrika Peace Hotel. Vill du avsluta med stil finns det mängder med häftiga takbarer att välja mellan, exempelvis Cloud 9 i Grand Hyatt Shanghai eller Flair på Ritz Carlton Pudong.

Tillval förmiddag: Lär dig laga läcker kinesisk mat tillsammans med en kock. På menyn står dumplings och vårrullar som självklart avnjuts till lunch.

Dag 10. Hemresa
Då var det dags att säga adjö till Kina för denna gången. Med nya minnen och kanske en något tyngre resväska tar vi flyget tillbaka till Sverige. Hemkomst samma dag.  Programblad för utskrift

 


Pris:

18.700:-

I resans pris ingår:

 • Flyg i ekonomiklass Landvetter-Peking/
  Shanghai-Landvetter med Finnair
 • Inrikesflyg Peking-Xian-Shanghai i ekonomiklass
 • 8 nätter med del i dubbelrum på hotell
  av god standard (4* hotell)
 • Frukost på hotell samt måltider enligt program
  inkl. 2 glas måltidsdryck
 • Svensktalande guide
 • Alla transporter och bagagehantering i Kina
 • Samtliga entréavgifter till nämnda programpunkter
 • Dricks till chaufförer och guider
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter
 • Informationspaket
 • Svensk reseledare

Tillägg per person:

 • Anslutningsbuss t/r
  - Karlstad-Grums 680:-
  - Säffle-Åmål 630:-
  - Mellerud-Brålanda 580:-
 • Enkelrumstillägg  2.450:-
 • Visum till Kina för svenska medborgare
 • Tunnelbaneutflykt till Houhai (dag 5)  150:-
 • Matlagningskurs i Shanghai (dag 9)  500:-
 • Avbeställningsskydd mot sjukdom  550:-
 • Reseförsäkring (Europeiska ERV)  490:

Preliminära flygtider:
7/5 Göteborg-Helsingfors 13.00-15.25
7/5 Helsingfors-Peking 18.20-06.55 (+1)

16/5 Shanghai- Helsingfors 09.20-14.20
16/5 Helsingfors-Göteborg 16.00-16.25

Hotell:
Peking Qianmen Hotel****
Xian Grand New Dynasty Culture Hotel****
Shanghai  Ocean Hotel****

Länkar:

www.jianguohotelqianmen.com
www.gdhxian.com/eng
www.oceanhotel.sh.cn/en

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523