Sök din resa

Krakow

5 dagar

22/8 Flyg från Gardermoen, Oslo
Ansl.buss från Grums-Karlstad-Kil-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Gardermoen


Dag 1. Till Krakow

Avresa från Gardermoen klockan 09.40 till Krakow med ankomst 11.45. På flygplatsen väntar transferbussen som tar oss till vårt hotell Campanile Krakow***. Här bor vi 4 nätter mitt i Krakows gamla stadsdel och nära alla stora sevärdheter. Under eftermiddagen väntar en stadsvandring med lokalguide i Gamla stan. Vid Europas största medeltida torg ligger Mariakyrkan med det berömda medeltidsaltaret, Tyghallen och Rådhustornet. Vi fortsätter längs den praktfulla Kanikergaten, förbi kyrkorna St. Anders, St. Peters och St. Paul till Wawelkullen, som tidigare var ett säte för polska kungar. Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 2-4. Krakow & utflykter (exkl.)
Upptäck Krakow på egen hand eller följ med på våra utflykter. Besök gärna det kungliga slottet, som numera är ett museum, med en berömd samling av gobelänger från första hälften av 1500-talet och en rik samling av konstföremål, samt minnesmärken över polska och svenska kungar. Katedralen, som också ligger på Wawelkullen, var kungarnas krönings- och begravningskyrka. I kryptan är Sigismund Vasa och hans två söner begravda. Krakows centrala punkt är torget Rynek Glówny, där nationalpoeten Adam Mickiewicz står staty. Här finns en rad sköna uteserveringar. Slår man sig ned på någon av torgets uteserveringar kan man varje timme höra en ensam trumpet ljuda från ett av Mariakyrkans torn. Missa inte heller den judiska stadsdelen Kazimierz som rustats upp ordentligt. Här står ännu Oskar Schindlers gamla fabrik, berömd från Spielbergfilmen Schindler’s list. Sedan 2010 är fabriken ett museum med fokus på livet i Krakow under den brutala tyska ockupationen 1939 till 1945. Andra kvällen i Krakow besöker vi en restaurang  i Gamla stan för en gemensam middag med folklore (exkl.).

Utflykt till Auschwitz-Birkenau (exkl.)
Dag 3 besöker Auschwitz-Birkenau - för de flesta den tydligaste symbolen för Nazitysklands utrotningar av judar. Under kriget var Auschwitz ett enormt komplex med över 40 läger utspridda i regionen. Idag är den kvarvarande delen av komplexet Auschwitz-Birkenau stadsmuseum. Museet inrättades 1947 till minne av offren och har senare upptagits på UNESCOs världsarvslista. Vi får här en ovanligt nära och spännande inblick i lägret och dess historia. Efter besöket åker vi tillbaka till Krakow dit vi anländer under eftermiddagen. Kvällen fri.

Utflykt till Wieliczka saltgruva (exkl.)
Dag 4 gör vi en utfärd till Wieliczka saltgruva, ett av de första tolv världsarven på UNESCOs världsarvslista, belägen ca 15 km söder om Krakow. Gruvan är en labyrint av gångar (över 20 mil!) på nio olika plan, det lägsta på 327 m djup. Tre plan är tillgängliga för besökare på 64-135 m djup. Vi får se fantastiska saker som gruvarbetarna byggt under årens gång. Saltsjöar, en underjordisk kyrka som mäter 54x17 m och är 12 m hög där varenda detalj är byggd i salt, ett gruvmuseum och olika skulpturer. Vi går ca 2 km innan turen avslutas vid museet där en hiss tar oss upp till markytan igen. Efter ett upplevelserikt besök beger vi oss tillbaka till Krakow.  På kvällen äter vi middag på en judisk restaurang i stadsdelen Kazimierz (exkl.).

Dag 5. Till avstigningsorten
Idag tar vi farväl av Krakow. Klockan 09.55 lyfter planet mot Oslo. Vid ankomst klockan 12.00 väntar bussen för återresa till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift


Pris:

4.970:-
Begränsat antal platser.
Boka senast 5/5.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.

I resans pris ingår:

 • Flygresa Oslo-Krakow t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • 4 hotellövernattningar
 • 1 middag (dag 1)
 • 4 frukostar
 • Stadsvandring med lokalguide
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum 4 nätter  1.440:
 • Anslutningsbuss t/r:
  - Grums, Karlstad, Kil  680:-
  - Arvika, Charlottenberg  630:-
  - Kongsvinger 530:-
 • Ev. övriga entréer
 • Avbeställningsförsäkring 6% av resans pris
 • Semesterförsäkring

Utflykter:

(bokas vid anmälan)

 • Middag & folklore    220:-
 • Auschwitz-Birkenau    400:-
 • Saltgruvan i Wieliczka    390:-
 • Middag  exkl. dryck    310:-

Resevaluta: Polska zloty (PLN)
Giltigt pass erfordras.

Länkar:

www.campanile-cracovie.pl/en

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523