Sök din resa

Ljuvliga Lissabon

6 dagar

28/10 Flyg från Gardermoen, Oslo
Ansl.buss Kristinehamn-Karlstad-Grums-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Oslo


Dag 1. Till Lissabon

Avresa med TAP Portugal från Gardermoen till Lissabon. På flygplatsen väntar transferbussen som tar oss till Hotel Mundial****, ett modernt och populärt hotell mitt i centrum av Baixa, Lissabons gamla stadsdel. Här bor vi 5 nätter nära Rossio-torget och har promenadavstånd till shopping och restauranger samt till många av stadens sevärdheter. Första kvällen avslutar vi med en gemensam middag på hotellets restaurang ”Top floor” med fantastisk utsikt över delar av Lissabon.

Dag 2-5. I Lissabon
Vi har nu fyra hela dagar framför oss att upptäcka Lissabon. De som önskar följer med på en stadsrundtur med lokalguide (exkl.) som visar oss stadens stora sevärdheter. Lissabon är byggt på sju kullar vid floden Tejos strand. Staden klättrar upp och ner för kullarna och det finns spårvagnar som hjälper oss upp för de brantaste backarna. Lättast är att köpa ett Lisboa Card som ger obegränsat åkande med allmänna transportmedel och inträde till 27 stora monument och muséer. São Jorgeborgen från den moriska tiden ståtar vackert på en av kullarna och bjuder på en fantastisk utsikt över staden. Alfama, kvarteren nedanför borgen, är de mest folkliga och deras små smala gator ringlar sig ned mot Lissabons hjärta - stadsdelen Baixa. I Baixa hittar du den största paradgatan, Avenida da Liberade och här kan du promenera längs flo­den Tejo. De gamla stadsdelarna har små, trånga gränder och en vackert bevarad bebyggelse. Stadsdelen Bairro Alto är en lugn stadsdel med många restauranger och butiker och är framför allt känd för sina många fadorestauranger. Här finns även portvinsinstitutet Solar do Vinho do Porto med över 250 olika portvinssorter, som man kan både prov­smaka och handla med sig hem. Det moderna nattlivet har flyttat ut till Doca-området, en lång kaj utmed Tejofloden med massor av barer, restauranger, pubar och diskotek. Från Rossio och Praca do Resturadores utgår den praktfulla Avenida da Liberdade norrut mot parken Eduardo VII. Längs med den breda gatan finns några av de stora modenamnen representerade med sina butiker. Här ligger också det stora shoppingstråket Chiado på Avenida da Roma och sist men inte minst de två stora köpcentrumen Amoreiras och Columbus med flera hundra butiker. Under en heldagsutflykt med buss bekantar vi oss med Lissabons omgivningar (exkl.).

Heldagsutflykt till Estoril, Cascais, Cabo da Roca och Sintra (exkl.)
Vi åker via de fashionabla badorterna Estoril och Cascais och fortsätter sedan till Cabo da Roca som är Europas västli­gaste kontinentalpunkt. Här finns en brant klippkust som ger magnifika vyer ut över Atlantens blå vatten. Vi färdas genom de dramatiska Sintrabergen till staden Sintra som ligger i ett av Portugals vackraste områden. Här besöker vi den gamla stadskärnan och ser det vackra kungliga palatset utifrån. Hela stadskärnan är förklarat som världsarv av UNESCO tack vare sin speciella arkitetur. I gränderna hittar man traditionellt portugisiskt hantverk, små butiker och restauranger. Under sen eftermiddag är vi tillbaka i Lissabon.

Dag 6. Till avstigningsorten
Dags att flyga hemåt. Vid ankomst till Gardermoen väntar bussen för återresa till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift


 


Pris:

8.490:-
Boka senast 10/9.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.
Begränsat antal platser.

I resans pris ingår:

 • Flyg Oslo-Lissabon t/r
 • Flygskatter
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • 5 hotellövernattningar
 • 1 middag inkl. dryck
 • 5 frukostar
 • Lokala skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum 5 nätter 2.950:-
 • Anslutningsbuss t/r
  - Kristinehamn-Karlstad-Grums 680:-
  - Arvika-Charlottenberg 630:-
  - Kongsvinger 530:-
 • Övriga entréer och biljetter för lokaltrafik
 • Avbeställningsförsäkring 6% av resans pris
 • Semesterförsäkring

Utflykter:

(bokas vid anmälan)

 • Stadsrundtur med svensktalande lokalguide  210:-
 • Heldagsutflykt med svensktalande lokalguide 310:-

Flygbolag/tider: TAP Portugal
28/10  Oslo-Lissabon 12.55-16.00
  2/11  Lissabon-Oslo 13.00-18.10

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523