Sök din resa

Nordirland & Dublin

6 dagar

4/8 Flyg från Arlanda, Stockholm
Ansl.buss Säffle-Grums-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Stockholm

 

Dag 1. Till Dublin
Avresa med flyg från Arlanda direkt till Dublin. Vid ankomst på flygplatsen väntar den lokala bussen för transfer till vårt hotell. Middag och övernattning på Red Cow Moran Hotel****.

Dag 2. Dublin-Belfast
Efter frukost möts vi av en lokalguide som visar oss Dublin. Den fascinerande staden breder ut sig på båda sidor om floden Liffey. Paradgatan O'Connell Street, som ligger på flodens norra sida, kantas av statyer föreställande berömda irländare och 1700-talsbyggnader. Söder om floden ligger Trinity College med den omtalade ”Book of Kells”, som bl.a. hade Oscar Wilde som student. De medeltida byggnaderna representeras av Dublin Castle och den imponerande katedralen St. Patrick. Vi fortsätter vår resa till den nordirländska delen av ön och huvudstaden Belfast. Vi checkar in på hotell Holiday Inn Belfast City Centre**** för 2 nätter. (17 mil)

Dag 3. Belfast
Idag bekantar vi oss med Belfast med hjälp av en lokalguide som visar oss runt bland stadens många sevärdheter. Staden hade sin storhetstid i början av 1900-talet då många stora industrier växte upp och förde med sig tillkomsten av präktiga byggnader som det förnäma rådhuset Grand City Hall samt parlamentsbyggnaden Stormont. Andra exempel på den viktorianska byggnadsstilen är Grand Opera House och The Ulster Hall. Vi besöker Titanicmuseet som öppnade 2012 till 100-årsminnet av förlisningen. Här får vi ta del av lyxskeppets historia och känna av livet ombord med hjälp av filmer, interaktiva skärmar och rekonstruerade miljöer. Vi besöker också det intressanta fängelset Crumlin Road Gaol från 1846 där en guide visar oss runt. Det är lätt att shoppa i Belfast för stora delar av centrum är täckt av gågator och avstånden är inte särskilt stora. Alla de stora brittiska kedjorna finns representerade här. Lokala stoltheter är smycken (The Steensons) och linneskjortor och blusar (Smyth & Gibson). Båda har butiker på Bedford Street. Passa på att besöka den anrika puben Crown Liquor Saloon, en vackert utsmyckad gammal pub på Great Victoria Street. Puben rustades upp 1885 och ser likadan ut idag som då.

Dag 4. Belfast-Londonderry
Det är dags att lämna Belfast och styra kosan norrut mot landskap som gett tv-serien Game of Thrones ett ansikte. Vi stannar till och gör ett besök vid Giant’s Causeway, ett imponerande naturfenomen som återfinns på UNESCOs världsarvslista. Landskapet uppstod efter vulkaniska utbrott för 60 miljoner år sedan och består av 40 000 sexkantade basaltkolonner i olika storlekar, uppdelade på en cirka tre kilometer lång sträcka. Som så mycket annat på Irland så har också Giants Causeway sin alldeles egna berättelse i den irländska mytologin. På vägen till Derry, eller Londonderry som är det fullständiga namnet, stannar vi för provsmakning på Bushmills whiskeydestilleri. Charmiga Londonderry är Nordirlands näst största stad med anor från 500-talet. Här bor vi i 2 nätter på Best Western Plus White Horse Hotel****. (12 mil)

Dag 5. Londonderry
Under förmiddagen ger en lokalguide oss inblick i stadens intressanta, men blodiga historia. Bl.a. får vi veta mera om den långa konflikten mellan protestanter och katoliker som pågick från 1960-talet fram till 1999. Vi ser St. Column´s Cathedral och tar en promenad på ringmuren från 1600-talet som omgärdar de centrala delarna. Eftermiddagen fri för egna strövtåg. (24 mil)

Dag 6. Till avstigningsorten
Fyllda av upplevelser lämnar vi Londonderry. I byn Hillsborough gör vi ett längre uppehåll för att besöka slottet Hillsborough Castle & Gardens som tillhör den brittiska kungafamiljen. Vi får en guidad rundvandring och äter lunch i ”drottningrummet”. Vi åker vidare mot Dublin varifrån vi flyger till Stockholm. Vid ankomst till Arlanda återstår bara sista etappen till våra avstigningsorter, med tidig ankomst dag 7 (10/8).  Programblad för utskrift

 


Pris:

10.540:-
Boka senast 18/5.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.
Begränsat antal platser.

I resans pris ingår:

 • Flygresa Arlanda-Dublin t/r
 • Bussresa enligt program
 • 5 hotellövernattningar
 • 5 middagar
 • 5 frukostar
 • 1 lunch
 • Lokalguide i Dublin
 • Lokalguide i Belfast
 • Lokalguide i Londonderry
 • Entré till Titanic museet
 • Entré och guidad rundtur på Crumlin Road Gaol
 • Besök på Giant´s Causeway Visitor Center
 • Whiskeyprovning på The Old Bushmills Distillery
 • Entré och guidad rundtur på Hillsborough
  Castle & Gardens
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum 5 nätter 1.850:-
 • Anslutningsbuss t/r
  - Säffle-Grums-Karlstad 680:-
  - Krhmn-Karlskoga 600:-
  - Örebro 520:-
 • Avbeställningsförsäkring,
  6% av resans pris
 • Semesterförsäkring
 • Övriga entréer

Alla tider i programmet ovan är lokala tider.
Med förbehåll för eventuella ändringar.
Giltigt pass eller godkänd EU-legitimation erfordras.

Flygbolag/tider: SAS
4/8
Arlanda-Dublin   14.45-16.05
9/8
Dublin-Arlanda   18.15-21.50

Länkar:

www.redcowmoranhotel.com
www.ihg.com/holidayinn/hotels
www.whitehorsehotel.biz
www.hrp.org.uk/hillsborough-castle

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523