Sök din resa

På franska vinvägar - Chablis, Rhôndalen, Champagne & Ahr

10 dagar

21/9 Flyg från Arlanda, Stockholm
Ansl.buss Åmål-Säffle-Grums-Karlstad-Kristinehamn

 

Reseledare: Thomas "Vinare" Andersson

 

Dag 1. Arlanda-Paris-Chablis
Avresa med SAS från Arlanda till Paris. På flygplatsen väntar vår buss och vi fortsätter resan till vindistriktet Chablis. Byn Chablis är en liten lantlig ort och den centrala punkten i denna region. Här bor vi 2 nätter på hotell Au Lys de Chablis***, som ligger ca 750 m från centrala Chablis.  Idag äter vi en gemensam middag på hotellets restaurang som serverar kulinariska specialitéer från Bourgogne. (20 bussmil)

Dag 2. Chablisområdet
Idag besöker vi 2 kända vinproducenter för att bekanta oss med några av de mest eleganta och finessrika vita vinerna från Chablisområdet, vars flaskor man hittar på stjärnrestauranger och i exklusiva vinbutiker över hela världen. På grund av det nordliga klimatet i Chablisområdet får chardonnaydruvan en alldeles stilren, krispig och aromatisk karaktär.

Dag 3. Chablis-Orange
Vi lämnar Chablis efter frukost och åker mot södra Rhôndalen. På vägen dit stannar vi för vinprovning och lunch. Framåt eftermiddagen kommer vi till den antika staden Orange som är rik på minnen från romartiden. Vi passar på att beundra den romerska amfiteatern Théátre Antique de’Orange och Arc de Triomphe som minner om Julius Caesars segrar. Vi installerar oss för 2 nätter på centralt belägna hotell Kyriad d’Orange***. (49 mil)

Dag 4. Södra Rhôndalen
Idag bekantar vi oss med det mest prestigefyllda vindistrikt och avnjuter 2 vinprovningar. Under förmiddagen åker vi upp mot de vackra bergen Les Dentelles de Montmirail, södra Frankrikes ”spetsberg”, dentelles betyder broderade spetsar. Här finns bl.a. den välkända vinbyn Gigondas där vi stannar för vinprovning och lunch. För dagens andra vinprovning åker vi till Châteauneuf-du-Pape, en liten stad med drygt 2000 invånare. Här byggde Avignons påvar sitt sommarslott. Från slottsruinen, belägen högst upp i byn, har man en strålande utsikt över vingårdarna och Rhône-floden.

Dag 5. Orange-Épernay
Idag går färden genom norra Rhôndalen och vidare mot Bourgogne. Vi stannar i någon av de trevliga byarna i området för provning och lunch. Framåt kvällen kommer vi till Épernay och installerar oss för 3 nätter på Hôtel BW Champagne***. Det charmiga hotellet med sin röda tegelfasad ligger centralt i ett lugnt område i Epernay. På gångavstånd finns ett bra utbud av restauranger med gedigna vinlistor som lockar till härliga mat- & vinupplevelser. (67 mil)

Dag 6-7. Épernay
Vi har nu 2 hela dagar helt i champagnes tecken! I Épernay finns ett flertal kända champagnehus och vi kommer att besöka 2 av dem. En av dagarna tar vi bussen till Champagnehuset Barnaut à Bouzy som grundades 1874. Vi äter gemensam lunch båda dagarna.

Dag 8. Épernay-Bad Neuenahr-Ahrweiler
Efter några härliga dagar i Frankrike åker vi mot Tyskland. Vid lunchtid kommer vi till Trier, Europas äldsta stad, som grundades redan år 16 f.Kr. av Kejsar Augustus. Många minnesmärken som den romerska bron, amfiteatern och stadsporten Porta Nigra finns kvar från denna tid. Efter lunch på egen hand fortsätter vi mot Ahrdalen, ett litet vindistrikt som är känt som Tysklands röda vinparadis. 80% av vinerna från Ahrdalen är röda. Vi hinner med en vinprovning innan det är dags för incheckning och middag på hotell Dorint Parkhotel**** i Bad Neuenahr-Ahrweiler.  (42 mil)

Dag 9. Altenahr–Kiel
Efter frukost lämnar vi Ahrdalen och åker mot Kiel med lämpliga raster längs vägen. Under sena eftermiddagen går vi ombord på Stena Lines fartyg mot Göteborg. Ombord väntar 2-bäddshytter och en gemensam middagsbuffé. (58 mil)

Dag 10. Till avstigningsorten
Frukost ombord och ankomst till Göteborg. Nu återstår bussresa till våra avstigningsorter med lämpliga raster längs vägen.


  Programblad för utskrift

Pris:

19.800:-

Boka senast 6/8.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris. Begränsat antal platser.

I resans pris ingår:

 • Flygresa Stockholm-Paris
 • Bussresa enl. program
 • Båtresa Kiel-Göteborg
 • Del i insides 2-bäddshytt m. golvbäddar
 • 8 hotellövernattningar
 • 3 middagar
 • 6 luncher
 • 9 frukostar
 • 9 vinprovningar
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum/insideshytt 3.870:-
 • Enkelrum/utsideshytt  4.450:-
 • Del i utsideshytt med golvbäddar 180:-
 • Anslutningsbuss till Arlanda
  - Åmål-Säffle-Grums-Karlstad 340:-
  - Kristinehamn 320:-
 • Måltidsdrycker
 • Avbeställningsförsäkring,
  6 % av resans pris
 • Semesterförsäkring

Reseledare:
Thomas "Vinare" Andersson

Flygbolag/tider: SAS
21/9 Arlanda-Paris 10.40-13.10

Max 30 deltagare - boka tidigt!

Länkar:

www.hotel-lys-chablis.fr
www.kyriad.com/fr/hotels/kyriad-orange-centre
www.bestwestern-champagne-epernay.com
hotel-bad-neuenahr.dorint.com

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523