Sök din resa

Porto med vackra Dourodalen

7 dagar

6/5 Flyg från Arlanda, Stockholm
Anslutningsbuss Grums-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Stockholm


Exklusiv vinresa till Portugal med
Thomas "Vinare" Andersson


Följ med på en resa för alla sinnen till vackra Portugal och dess norra delar med Porto och Dourodalen som är ett av UNESCOs världsarv. I detta område botaniserar vi i härliga viner och spännande mat samt njuter av spektakulära vyer med branta vinsluttningar och många arkitektoniska sevärdheter. Självklart besöker vi vinproducenter som inte bara producerar portvin utan även både röda och vita viner av mycket hög klass. Både i Dourodalen och Porto bor vi på hotell som ligger längs med Dourofloden. En båtresa är ett måste när vi tar oss till Porto på den mäktiga floden med vackra omgivningar.

Dag 1. Arlanda - Porto - Lamego
Avresa från våra påstigningsorter till Arlanda där vi checkar in på vårt flyg som tar oss med mellanlandning i Frankfurt till Porto. På flygplatsen väntar vår buss och vi fortsätter resan till charmiga Lamego, även kallad de söta vinernas stad. Här bildar vinodlingarna vackra mönster på sluttningarna ner mot floden Douro. Bland sevärdheter stoltserar den vackra barockkyrkan Nossa Senhora dos Remédios som ett av Portugals viktigaste pilgrimsmål. Vi inkvarterar oss för 3 nätter på Hotel Vila Galé Douro**** som ligger vid flodens strand. På hotellet finns bl.a. en uppvärmd inomhuspool och en utomhusjacuzzi med utsikt över floden. Vi avslutar kvällen med en gemensam middag i hotellets fina restaurang med panoramafönster och utsikt över Dourofloden. (13 bussmil)

Dag 2-3. Dourodalen
Under de kommande dagarna ska vi träna våra smaklökar. Vi börjar med ett besök hos den mycket kända vinproducenten Quinta do Vallado, där vi får en vinprovning och intar vår lunch. Vi fortsätter vår botanisering med en andra vinprovning på den mycket exklusiva vingården Quinta do Crasto. Här produceras några av de bästa bordsviner i hela Portugal. Åter på vårt hotell passar det kanske med ett dopp i poolen. Det finns ett oändligt antal producenter i just denna del av Portugal. Det var engelsmännen som upptäckte dessa viner, s.k. portviner, som sedan blev några av världens bästa förstärkta viner. Vi besöker familjevingården Quinta da Pacheca. Gården är från 1800-talet och mycket av den gamla charmiga atmosfären finns kvar även idag. Vi får prova några av deras spännande viner och njuta av en lunchbuffé. Då det är sista dagen i Dourodalen hinner vi med ännu en vinprovning hos någon spännande producent innan det är dags att återvända till vårt hotell. Båda kvällar fria för aktiviteter och middag på egen hand.

Dag 4. Régua - Porto
Efter frukost tar vi bussen till Peso da Regua som är regionens största stad. Här går vi ombord på en flodbåt. Nu väntar en ca 6 timmars båttur där vi glider genom Dourodalens orörda natur och passerar två imponerande slussar. Under resan serveras lunch. Väl framme i Porto väntar bussen för transfer till vårt hotell Vila Galé Porto Ribeira****, beläget i centrala Porto med promenadavstånd till Rua de Santa Catarina och Gamla stan. Gemensam middag på en restaurang noga utvald av vår reseledare.

Dag 5. Porto
Porto är Portugals näst största stad och känd för sitt berömda portvin som är uppkallat efter staden. Vi börjar dagen med en 4 timmars stadsrundtur med engelsktalande lokalguide som visar oss det mesta och det bästa av staden. Stadens historiska centrum står på UNESCOs världsarvslista och det kryllar av smala gränder, mysiga restauranger och imponerande kyrkor. Porto har också en av världens vackraste järnvägsstationer, São Bento med blå och vita kakelplattor, målade i historiska motiv. Från det 75 m höga Clérigostornet har man en fantastisk utsikt över Porto. Efter en gemensam lunch promenerar vi till stadsdelen Vila Nova de Gaia, som ligger på andra sidan floden. Här finns de gamla portvinshusen från 1700-talet. Druvan blir fraktad hit från vinodlingarna i Dourodalen och förädlad i de stora portvinskällarna, innan det tappas på flaska och distribueras över hela världen. Vi besöker ett av de många vinhusen för en vinprovning. Kvällen fri för strövtåg och middag på egen hand.

Dag 6. Porto
Idag finns gott om tid att på egen hand besöka några intressanta platser som vi hörde om under gårdagens sightseeingtur eller besöka något nytt vinhus. I Porto finns många trevliga restauranger för lunch på egen hand. På kvällen samlas vi för en gemensam middag på en mycket känd producents restaurang med vacker utsikt över Porto.

Dag 7. Hemresa - till avstigningsorten
Efter frukost tar transferbussen oss till Portos flygplats för hemreseflyg med mellanlandning i München. När vi har landat på Arlanda väntar vår buss för återresa till våra avstigningsorter.  Programblad för utskrift


Pris:

17.490:-
Boka senast 18/2.
Max 30 deltagare - boka tidigt!
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.

I resans pris ingår:

 • Flygresa t/r
 • Bussresa enl. program
 • Båtresa på Dourofloden
 • Stadsrundtur med lokalguide i Porto 
 • 6 hotellövernattningar
 • 3 middagar
 • 4 luncher
 • 6 frukostar
 • 5 vinprovningar
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum  4.230:-
 • Anslutningsbuss t/r:
  - Grums, Karlstad  680:-
  - Krhmn, Karlskoga  600:-
  - Örebro  520:- 
 • Måltidsdrycker
 • Europeiska ERV Avbeställningsskydd,
  ca 6% av resans pris
 • Europeiska ERV Reseförsäkring Plus
  (komplettering till hemförsäkringen)

Reseledare:
Thomas ”Vinare” Andersson

Flygbolag/tider: Lufthansa
6/5
Arlanda-Frankfurt  10.10-12.20
Frankfurt-Porto     13.45-15.25
12/5
Porto-München     10.50-14.30
München-Arlanda  15.40-17.50

Ändringar i programmet förbehålls.

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523