Sök din resa

Portugal - Algarvekusten

22 dagar

21/10 Flyg från Gardermoen, Oslo
Anslutningsbuss Kristinehamn-Karlstad-Grums-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Gardermoen

Dag 1. Till Albufeira
Avresa med Norwegian från Gardermoen, Oslo. (Flygtider anges i bokningsbekräftelsen). Vid ankomst till Faro väntar en transferbuss som tar oss till vårt hotell Vila Galé Atlantico**** som är beläget i ett lugnt område 6 km från Albufeiras centrum. Våra rum har havsutsikt och är utrustade bl.a. med minikylskåp, kaffe/tebryggare och mikrovågsugn för självhushåll samt wi-fi. Hotellets spa-faciliteter inkluderar hamam, en bubbelpool och shiatsumassage. Utomhuspoolen är inte uppvärmd. Hotellet erbjuder olika aktiviteter (exkl.) såsom fiske, tennis och golf. (35 km)

Dag 2-21. Albufeira
Den populära turistorten Albufeira ligger i mitten på Algarvekusten och var redan på romartiden en viktig hamnstad. I dag ligger Albufeiras charm i den gamla stadsdelen som består av vitkalkade hus, kullerstensgator och en pittoresk hamn. Här drar lokala fiskare på gammaldags vis upp sina färggranna båtar på stranden mitt i stan och leverarar den nyfångade fisken direkt till restaurangerna. Flera dagar i veckan hålls marknader på gator och torg. Passa på att köpa keramik, smycken och matdelikatesser. Att ta sig fram till fots i staden är enkelt. Både i Albufeiras gamla centrum och i den pittoreska hamnen finns flera bra fisk- och skaldjursrestauranger. Under vistelsen i Portugal anordnar vi några sevärda och intressanta utflykter (exkl.) Vår reseledare finns kvar under hela vistelsen och kan träffas på hotellet dagligen.

Utflykter:
Monchique och Silves med vinprovning
Vi åker till Lagoa som ligger i Portugals vindistrikt. Lagoa är en liten, charmig stad med vitkalkade hus, kullerstensgator och blomprydda lyktstolpar. Utanför staden hittar vi en magnifik kustremsa med honungsfärgade klippor som formats av havet i tusentals år! Vi fortsätter till Porches där vi besöker keramikfabriken Porches Pottery. Här tillverkas den vackra keramiken som kännetecknar Portugal. Vi går en rundtur i fabriken och får se när konstnärerna skapar dessa vackra tallrikar, fat och vaser. Självklart finns det även möjlighet att köpa en souvenir med sig hem. Dagen avslutas med ett besök på vingården Quinta De Frances där vi får en rundvisning och provsmakar viner. Även här finns möjlighet att handla en souvenir med sig hem.

Cabo de Sao Vicente och Lagos
Cabo de Sao Vicente (Kap Sankt Vincent) är Europas sydligaste punkt och udden var känd redan under antiken. Med sina branta klippor och raukar är den en stor källa till myter och legender. Längst ut finns en gammal fästning man kan besöka och även ett fyrtorn som har ett av Europas skarpaste ljus. Vi fortsätter till Lagos med långa, breda sandstränder som man ofta får ha helt för sig själv. Mellan stränderna sträcker sig stora bergsområden ut i vattnet och skärmar av från stadslivet. Detta är en av de mest fotograferade platserna i Europa! Själva staden har en intressant historia och det finns bl.a. ett välbevarat fort från 1700-talet man kan besöka. Är man shoppingsugen finns här många marknader att fynda på!

Faro och Tavira
Cidade Velha är namnet på Faros gamla stadsdel, som omges av en mur från 800-talet och som bjuder på en spännande historia. Här hittar vi också stadens katedral och det gamla klostret som idag är omgjort till ett arkeologiskt museum. Tavira är en mycket pittoresk stad med mysig stämning. Här har tiden stått stilla och allting är i princip orört. Området har inte blivit förstört av turister ännu, även om fler och fler söker sig hit. Historien finns fortfarande kvar i de gamla byggnaderna, kyrkorna, borgarna, de vackra broarna och på de smala gatorna. Staden erbjuder många trevliga restauranger där man kan äta god portugisisk mat. Vanligtvis är menyn full med skaldjur eftersom fiskebåtarna som ligger längs kanalen kommer in med färska råvaror varje dag. Det är ofta svårt i Skandinavien att få tag i färska vongolemusslor, vilket gör att det kan det vara en upplevelse att få smaka dem nykokta i vitlök med lantbröd till.

Dag 22. Till avstigningsorten
Dags att säga farväl till Algarvekusten. Vi åker till flygplatsen i Faro och vidare mot Oslo. På Gardermoen väntar bussen för återresa till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift


Pris:

18.860:-
Boka senast 30/6.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.

I resans pris ingår:

 • Flygresa Oslo-Faro t/r
 • Transfer flygplats-hotell t/r
 • 21 hotellövernattningar
 • 21 middagar
 • 21 frukostar
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum 21 nätter 7.980:-
 • Anslutningsbuss t/r:
  - Kristinehamn 730:-
  - Grums, Karlstad, Kil 680:-
  - Arvika, Charlottenberg 630:-
  - Kongsvinger 530:-
 • Ev. övriga entréer
 • Avbeställningsförsäkring
  ca 6 % av resans pris
 • Semesterförsäkring

Utflykter:

(bokas vid anmälan)

 • Monchique och Silves med keramikfabriken
  Porches Pottery och vinprovning 790:-
 • Cabo de Sao Vicente och Lagos 580:-
 • Faro och Tavira 580:-

Länkar:

www.vila-gale-atlantico.hotelesalbufeira.com/sv/
www.algarvedailynews.com/features/algarve-markets
www.algarveshopping.pt/en
www.zoomarine.pt/en

Snittemperaturer okt/nov:
Dag 21o, vatten 19o

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523