Sök din resa

Solens mat & italienska delikatesser

8 dagar

16/9 Flyg från Gardermoen, Oslo
Ansl.buss Grums-Karlstad-Kil-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Gardermoen

 

Dag 1. Till Rom - Perugia
Avresa med SAS från Gardermoen direkt till Rom. På flygplatsen möts vi av vår svensktalande reseledare Ulla, som är med oss under hela resan. Vi börjar vistelsen med en gemensam lunch på anrika Ristorante Re degli Amici. Under en guidad stadsrundtur får vi en inblick i ”den eviga stadens” tretu­senåriga historia och får bl.a. se kända platser som Fontana di Trevi, Colosseum, Spanska trappan och Vatikanen med Peterskyrkan. Rundturen görs delvis till fots så bekväma promenadskor är att rekommen­dera. Bussen tar oss vidare till Perugia där vi installerar oss för 2 nätter på Hotel Grifone***. Gemensam middag på hotellet. (18 mil)

Dag 2. Montepulciano
Idag åker vi till den kända vinorten Montepulciano, där vi besöker vingården Bindella och provar 4 av deras goda viner med tilltugg. Montepulciano är känt för sitt rödvin Vino Nobile. Under eftermiddagen går resan norr om Lago Trasimeno, Italiens fjärde största sjö, tillbaka till Perugia. Middag på hotellet. (28 mil)

Dag 3. Perugia-Recanati
Efter frukost tar vi plats i bussen och åker till Perugina Casa del Cioccolato, också känd som Peruginas choklad­fabrik. Här provar vi olika chokladsorter, en fantastisk upplevelse för alla chokladälskare! Här finns också ett intressant chokladmuseum. Under eftermiddagen besöker vi en sylt- och marmeladproducent som i tillverkningen använder gamla fruktsorter. Efter några smakprov gör vi ett besök i fruktträdgården. Resan fortsätter till Recanati och Gallery Hotel Recanati**** där vi bor 4 nätter. På kvällen serveras en välkomstmiddag med 6 rätter och 6 sorters viner. Måltiden och vinerna presenteras av hotellchefen Stefania, som talar svenska och är sommelier.  (16 mil)

Dag 4. Portonovo
Idag åker vi genom naturparken Monte Conero till Porto­novo, som är en av regionens pärlor. Tidigare var orten en liten fiskehamn, idag är den främst en badort som lockar med sitt turkosa vatten. Här spelade Bo Hagström in ett par avsnitt av TV-serien ”Solens mat”. Nästa besök gör vi i den kända vinkällaren Garofoli, där vi har en visning som avslutas med vinprovning. Eftermiddagen till egen disposition i Recanati. Middag på hotellet. (7 mil)

Dag 5. Jesi, Caseificio Piandelmedico och Cingoli
Dagens första mål är den högt och vackert belägna staden Jesi. Staden är centrum i vinregionen som producerar det vita, friska vinet Verdicchio. Vi promenerar runt bland stadens torg, palats och den välbevarade muren, som om­gärdar den gamla stadsdelen. Därefter besöker vi Caseificio Piandelmedico för att titta på bufflar, se tillverkningen av den omtyckta buffelosten och provsmaka färska mejeri­produkter. Under eftermiddagen besöker vi en av regio­nens vackraste byar, Staffolo. I byns vinmuseum har vi en vinprovning. På väg tillbaka till hotellet åker vi via Cingoli och njuter av utsikten från denna vackra lilla stad, kallad Marches balkong. (11 mil)

Dag 6. Cartoceto
Dagens utflykt går längs kustvägen norrut till orten Car­toceto, känd för sina fantastiska ”grottostar”, pecorino di fossa, som lagras i urgamla grottor i trakten. Vi besöker en ostproducent som berättar om passionen som ligger bakom verksamheten och därefter en vinkällare för en provning. I vinkällaren serveras dagens lunch. Under efter­middagen återvänder vi till hotellet och den väntande middagen. I samband med middagen demonstrerar Fru Miranda hur hon gör pasta. (20 mil)

Dag 7. Recanati-Frascati
Idag lämnar vi Recanati och åker den vackra kustvägen söderut längs Adriatiska havet. I höjd med Terrano viker vi av västerut och kör motorvägen genom Apennierna med snöklädda toppar runt omkring oss. Vi besöker också en vingård och provar några lokala viner. Middag och övernattning på Hotel & Spa Villa Mercede**** som ligger på sluttningar i området Castelli Romani. Hotellet har utomhuspool, ett spa och en elegant restaurang där vi avslutar dagen med en gemensam middag. (29 mil)

Dag 8. Frascati-Rom-avstigningsorten
Efter frukost beger vi oss åter till Rom där vi får några timmar på egen hand. Dirketflyg till Gardermoen där vår buss väntar på oss för återresa till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift

 

 


Pris:

13.650:-
Boka senast 30/6.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.
Begränsat antal platser.

I resans pris ingår:

 • Flygresa Oslo-Rom t/r
 • Bussresor i Italien enl. program
 • Svensktalande reseledare i Italien
 • 2 hotellövernattningar i Perugia
 • 4 hotellövernattningar i Recanati
 • 1 hotellövernattning i Frascati
 • 7 middagar
 • 7 frukostar
 • 1 lunch (dag 6)
 • Angivna provningar
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum 7 nätter 1.470:-
 • Anslutningsbuss t/r
  -Grums-Karlstad-Kil 680:-
  -Arvika-Charlottenberg 630:-
  -Kongsvinger 530:-
 • Måltidsdrycker
 • Avbeställningsförsäkring 6 % av resans pris
 • Semesterförsäkring

Flygbolag/tider: SAS
Oslo - Rom 09.25-12.30
Rom - Oslo 13.20-16.25

Länkar:

www.le-marche.com
www.recanatiturismo.it
www.grifonehotel.com
www.ghr.it
www.romulus.nu
www.villamercede.com

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523