Sök din resa

Bremen i juletid

4 dagar

24/11 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Göteborg-Helsingborg

 

Stadsmusikanternas stad Bremen välkomnar oss till en gnistrande traditionell tysk julmarknad! Hela den historiska stadskärnan utstrålar julstämning med stämningsfull belysning som blandas med härliga dofter från brända mandlar, julgodis och glühwein. Vi besöker även julmarknaden i Bremens festligt dekorerade systerstad Bremerhaven.

Dag 1. Till Bremen
Avresa från Värmland på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster. Kort färjetur till Helsingör och vidare till färjan i Rödby som tar oss till Puttgarden. Vi fortsätter till Bremen där vi under kvällen checkar in på H+Hotel Bremen****. Här bor vi 3 nätter mitt i den historiska stadskärnan.

Dag 2. I Bremen
Efter en god frukost gör vi en stadsrundvandring till fots med lokalguide som visar oss stadens historiska centrum med det fantastiska Rådhuset, de omtalade Stadsmusikanterna, Rolandsstatyn, Böttcherstrasse och pittoreska Schnoorkvarteret. Därefter är det dags att bege sig ut i julmarknadsvimlet på egen hand. Hela stadskärnan är full av julstämning och Rådhustorget med alla bevarade medeltida hus strålar i sin glans. Doften av rostade mandlar, tysk glögg och Bratwurst sprider sig över de många stånden som är fyllda med julpynt, hantverk och läckert julgodis. Kanske lockar en promenad längs Bremens strandpromenad och huvudgatan Schlachte. Här går julskrudet i maritim utsmyckning och luften är uppvärmd med dofter av nybakat bröd och rökt fisk. Bland julens facklor längs floden Weser hittar vi stadens hantverkare som erbjuder sina alster till försäljning.

Dag 3. Bremerhaven & Bremen
Efter frukost tar vi en busstur till Bremerhaven som byggdes för att vara Bremens hamn. Idag är hamnen fortfarande viktig, samtidigt som den har utvecklats till en stad med en egen historia. I Bremerhaven satsar man stort på julmarknaden och kallar den ”Julvärlden vid havet”. I centrum av den festligt dekorerade staden strosar vi runt bland marknadsstånden som säljer julgodsaker, glögg, tomtar, julpynt och diverse hantverk från olika delar av Tyskland. Under eftermiddagen är vi åter i Bremen där det finns mycket kvar att upptäcka. Kanske det passar med ett besök på den traditionsrika rådhuskällaren där man kan dricka ett glas vin i den rogivande miljön. I dess källarvalv förvaras över en miljon tyska vinflaskor, de äldsta från 1727. Vi strosar runt, handlar julklappar och äter gott. Missa inte att besöka historiska kvarteret Schnoor med sina charmiga korsvirkeshus smyckade i vacker juldekoration. Här finns unika butiker som trängs tillsammans med mysiga caféer och restauranger.

Dag 4. Till avstigningsorten
Vi lämnar hotellet efter frukost och påbörjar återresan via Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter.  Programblad för utskrift

 

 


Pris:

4.540:-
Boka senast 4/10.

I resans pris ingår:

  • Bussresa t/r
  • Väg- och färjeavgifter
  • 3 hotellövernattningar
  • 3 frukostar
  • Stadsvandring med lokalguide
  • Förekommande skatter
  • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

  • Avbeställningsskydd mot sjukdom 200:-
  • Enkelrum 3 nätter 1.380:-

Länkar:

www.h-hotels.com
www.bremen.de

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523