Sök din resa

Lübecks julmarknad

3 dagar

25/11 Buss Sunne-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 

Julmarknaden i Lübeck med sin praktfulla kuliss lockar år efter år tusentals besökare. Här känner man att julen är på väg! Ströva omkring genom de dekorerade gatorna i Gamla stan och besök de många jul- och konsthantverksmarknaderna. Julmarknaden sträcker sig över den gamla stadskärnan med Rådhustorget och shoppingstråket Breite Strasse. Här hittar man också det kända Café Niederegger, där stadens berömda marsipan kan inhandlas.

Dag 1. Till Lübeck
Avresa från Värmland på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster längs vägen. Kort färjetur över till danska Helsingör och senare från Rödby till Puttgarden i Tyskland. Vi fortsätter till Lübeck där vi bor 2 nätter på lyxiga hotell Holiday Inn Lübeck****, som ligger precis utanför vallgraven och stadsporten till Lübecks gamla innerstad. Hotellet är av hög standard med trevligt och modernt inredda rum. I hotellets källare har man tillgång till inomhuspool och gym. Hotellet har egen restaurang och en separat bar/lounge.

Dag 2. I Lübeck
Efter frukost beger vi oss till det stora köpcentret Cittimarkt för en shoppingrunda. Här finns bl.a. en välsorterad vinavdelning och ostbutik med produkter från världens alla hörn. Idag är det premiär för ett  flertal  av Lübecks julmarknader och vi njuter av julstämningen. På torget kring rådhuset finns över 200 marknadsstånd som erbjuder allt från juldekorationer till brända mandlar och rykande glögg. Mitt emot rådhuset hittar vi Café Niederegger med sin berömda marsipan. Den historiska julmarknaden vid Mariakyrkan tar oss med på en tidsresa till det förgångna. Framför den imponerande tegelkulissen visar träsnidare och andra hantverkare upp sina verk och på scenen bjuder historiskt klädda gycklare och musiker på underhållning. Bredvid Mariakyrkan hittar man Sagoskogen som glädjer både gammal som ung. Mästerkatten i stövlar och Snövit och de sju dvärgarna bjuder in till en spännande resa i sagovärlden med 20 olika små sagohus att utforska. På kvällen väntar en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Till avstigningsorten
Efter frukost lämnar vi Lübeck för hemresa via färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift

 

         


Pris:

3.870:-
Boka senast 22/10.                                

I priset ingår:

  • Bussresa t/r
  • Väg- och färjeavgifter
  • 2 hotellövernattningar
  • 2 frukostar
  • 1 middag (dag 2)
  • Förekommande skatter
  • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

  • Avbeställningsskydd mot sjukdom 200:-
  • Enkelrum 2 nätter 1.180:-
  • Ev. entréavgifter

Länkar:

www.holidayinn.com
www.luebecker-weihnachtsmarkt.de
www.citti.se

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523