Sök din resa

Miami & Karibienkryssning

14 dagar

13/11 Flyg från Gardermoen, Oslo
Anslutningsbuss Grums-Karlstad-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Gardermoen


Dag 1. Till Miami
Vi flyger från Oslo via London. Vid ankomsten i Miami väntar vår buss som tar oss till Marseilles Hotel****, beläget i art deco distriktet på Miami Beach. Hotellet har pool, restaurang, barer samt en privat strand. Middag på egen hand.

Dag 2. I Miami
Från hotellet tar vi bussen till Bayside Marketplace där vi går ombord på Island Queen som tar oss längs natursköna Biscayne Bay. Vi ser Miamis spektakulära kustnära platser inklusive den vackra Miami skyline, Port of Miami, Fisher Island, Miami Beach och ”Millionaire Row” - hemma hos de rika och berömda. Ombord finns bar med kalla drycker och snacks. Guidningen sker på engelska och efter 90 minuter är vi tillbaka i hamn. Vår buss tar oss åter till hotellet, resten av dagen fritt, middag på egen hand.

Dag 3. Till Everglades
Efter frukost beger vi oss till Everglades. I naturreservatet gör vi en tur med en s.k. airboat, en särskild båt som svävar fram över våtmarkerna. Vi kommer att hänföras av det fantastiska ekosystemet i de lummiga våtmarkerna, och vår kapten kommer att stanna vid strategiska platser för att låta oss observera alligatorer och annat djurliv i denna orörda miljö. Vi äter en lätt lunch innan vi reser tillbaka till Miami. För de som önskar gör vi ett stopp vid Sawgrass Mills, USA:s sjunde största shoppingcenter med ca 350 butiker och restauranger. Här finns de flesta klädesmärken och priserna är förmånliga. Hemresan sker med minibuss (exkl.). Eftermiddagen och kvällen är fria för egna aktiviteter.

Dag 4. Ombordstigning
Vi lämnar hotellet vid lunchtid och åker till kryssningsterminalen i Miami för incheckning och ombordstigning på Celebrity Cruises kryssningsfartyg Equinox. Nu väntar en underbar 10-dagars kryssning i Karibien.

Fantastiska Celebrity Cruises - perfekt för alla som uppskattar ett modernt flytande hotell. Celebrity Cruises erbjuder lyx med det stora fartygets utbud av restauranger, underhållning och aktiviteter. Celebrity Equinox hjärta är fartygets nio däck höga atrium med ett svävande, livs levande träd i centrum. I anslutning ligger Martinibaren där det går att provsmaka alla tänkbara varianter av den klassiska drinken. Högst upp och akterut är det öppna däcket täckt med en vidsträckt gräsmatta, perfekt för en picknick eller en omgång boccia. The Observation Lounge, med fönster från golv till tak är den ultimata platsen för att blicka ut över havet och horisonten. Kring det fina poolområdet finns gott om solstolar och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av.

På dagarna erbjuds en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Exklusiva föreställningar och glittrande kvällsshower både fascinerar och kittlar fantasin. Guld och paljetter glittrar ikapp med havet utanför när de bästa Broadwayshowerna och musikalerna utspelar sig i fartygets teatersalong. Varje kväll får vi morgondagens späckade program levererat till vår hytt och vi kan välja att fylla våra dagar med så mycket eller så lite som vi önskar.

Servicegraden är mycket hög och maten en av huvudattraktionerna. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. Den eleganta huvudmatsalen är en modern tolkning av det glamorösa 20-talet, med en två däck hög vinkällare i glas som främsta dekoration. Vi äter tillsammans på samma tid och vid samma bord varje kväll under kryssningen.

Fartygets hytter har en genomtänkt, stilren design som ger oss goda möjligheter att slappna av efter en dag full av upplevelser. Dryckespaketet Classic ingår vid bokning av fönsterhytt samt balkonghytt. Dryckespaketet (värde ca 4.800:- p.p.) gäller i huvudrestaurangen, alla barer och lounger, dygnet runt. Obegränsat med vatten, läsk, kaffe, öl upp till $6, rött/vitt vinglas upp till $9 samt likörer, drinkar/cocktails upp till $8.

Dag 5–12. Kryssning i Karibien
Under kryssningen varvas dagar till havs med besök i spännande hamnar i Centralamerika och Karibien. Fartyget erbjuder guidade utflykter, som förbokas online på Celebrity Cruises hemsida. All guidning sker på engelska. I mån av plats kan utflykter köpas ombord.

Dag 13. Ankomst Miami - flyg till Oslo
På morgonen är vi åter i Miami och här väntar vår guide som tar oss med på en guidad bussrundtur i centrala Miami. Tillfälle för promenad och lunch på egen hand innan bussen släpper av oss på flygplatsen. På hemresan flyger vi via London till Oslo, middag serveras ombord.

Dag 14. Till avstigningsorten
Ankomst till Oslo, nu återstår bara sista etappen till våra avstigningsorter.

 

Celebrity Equinox:

Dag

Datum

Anlöpningshamn

Ankomst

Avresa

1

16/11

Miami, Florida

 

16.00

2

17/11

Key West, Florida

07.00

17.00

3

18/11

Till havs

 

 

4

19/11

Costa Maya, Mexico

08.00

17.00

5

20/11

Cozumel, Mexico

07.00

17.00

6

21/11

Belize City, Belize

08.00

18.00

7

22/11

Roatan, Honduras

07.00

15.30

8

23/11

George Town, Grand Cayman

11.00

18.00

9

24/11

Till havs    

10

25/11 Miami, Florida 07.00  

 

  Programblad för utskrift

Dryckespaket Classic


Pris:

24.530:-

I resans pris ingår:

 • Flygresa Oslo-Miami t/r
 • Mat ombord på flyget t/r
 • 3 hotellövernattningar i Miami
 • 2 frukostar i Miami
 • 1 lunch i Miami
 • Transfer och utflykter i Florida enl. program
 • Svensktalande guide i Florida
 • Kryssning 10 dagar/9 nätter
 • Helpension ombord
 • Del i insideshytt 2-bäddshytt
 • Hamnskatter & dricks
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Anslutningsbuss t/r:
  - Grums-Karlstad-Kil    680:-
  - Arvika-Charlottenberg    630:-
  - Kongsvinger    530:-
 • Del i hytt med fönster inkl. dryckespaket    2.400:-
 • Del i hytt med balkong inkl. dryckespaket    4.000:-
 • Enkelrum/insideshytt   9.300:-
 • Enkelrum/enkelhytt med fönster  14.100:-
 • Enkelrum/enkelhytt med balkong 17.300:-
 • ESTA/Inresetillstånd ca $ 14
 • Semesterförsäkring ca 650:-
 • Avbeställningsförsäkring  ca 6% av resans pris

Flygbolag/tider:
British Airways/American Airlines

13/11 Oslo-London 07.25-09.05
13/11 London-Miami 13.40-18.45

25/11 Miami-London 19.10-08.40 (+1)
26/11 London-Oslo 12.40-15.55

Alla flygtider är lokala och enligt gällande reguljär flygtidtabell.
Vi reserverar oss för eventuella förändringar av ovanstående tider.

Gällande tariffer för valuta, flygpriset och flygskatterna är baserade på valutakursen den 2016-04-19.
Vi reserverar oss för eventuella valuta- och skatteförändringar.

Fakta om fartyget:
Passagerarkapacitet: 2.850
Bruttotonnage: 122.000
Längd: 317 meter
Antal däck: 16
I trafik från: Augusti 2009

Viktigt:
Vid bokning uppges samtliga namn, exakt med namn/stavning i passet. Använd alltid första namnet i passet oavsett tillstalsnamn vid bokning. Alla efternamn ska vara registrerade i bokningen. I annat fall kan du nekas att stiga ombord på flyget/kryssningen.

För svenska medborgare krävs giltigt svensk pass som är elektroniskt läsbart. Inga provisoriska pass accepteras. För barn krävs eget pass. Passet ska vara giltligt minst 6 månder efter avslutad kryssning. Resenärer av annan nationalitet än svensk bör kontrollera vad som gäller med Amerikanska Ambassaden.

För inresa till USA gäller att man måste ansöka och betala inresetillstånd via ESTA:s webbplats: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Resenärens namn i ESTA-ansökan måste överensstämma exakt med namn i passet. Ansökan kan göras hur tidigt som helst, men senast 72 timmar före avresa till USA. Vår rekommendation är att Ni gör ansökan senast 3 veckor innan avresan.
Resenären ansvarar själv för att de gjort ESTA-ansökan och att du har en fullgod reseförsäkring.


Länkar:

www.marseilleshotel.com
www.miamiandbeaches.com
www.celebritycruises.se

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523