Sök din resa

Höga Kusten & Vasa

4 dagar

18/8 Buss Åmål-Säffle-Grums-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Stockholm

 

Höga Kusten i kombination med Vasa bjuder på två länder och ett världsarv. Upplev världsarven Höga Kusten och Kvarkens skärgård under en och samma resa, där Birka Cruises som enda rederi i världen går inomskärs längs Höga Kustens vackra skärgård. Under kryssningen gör vi strandhugg i både Härnösand och Vasa.

Dag 1. Till Stockholm
Avresa under morgonen/förmiddagen med rast efter vägen, ankomst till Stockholm under eftermiddagen. Ombordstigning och avgång kl. 17.00 mot Härnösand. Bo med havet som granne. Hytt med eller utan havsutsikt, designhytt eller lite lyxigare. Oavsett hur du bor, så ligger alla hytter ovanför vattenlinjen och håller hög standard. Samtliga hytter har golvbäddar samt d/wc och är belägna på däck 4-9.

Under kvällen bjuder befälhavaren in till Captain´s cocktailparty samt presenterar besättningen ombord. Varje kväll blir vi serverade 3-rätters middagar vid sittande bord (exkl. dryck). Kvällarna avslutas med kryssningsvärdens program, shopping och dans.

Dag 2. Höga Kusten med Härnösand
Frukostbuffén står uppdukad innan vi lägger till i Härnösand, Höga Kustens sydligaste kuststad. Fartyget lägger till med promenadavstånd till centrum. Promenera på egen hand bland småbåtshamnar och väl bevarade trähus. Fartyget erbjuder även skyttelbussar som trafikerar hamnen-centrum.

För att uppleva mer av Höga kusten rekommenderas fartygets guidade utflykter, dessa förbokas vid bokningstillfället. Efter en trevlig dag i land, väntar middagen ombord. När vi kastat loss från Höga Kusten ser vi den vackra Norrlandskusten från ett helt annat perspektiv. Vi kryssar inomskärs i ca 4 timmar från Härnösand genom Sannasundet till Högakustenbron, via surströmmingsparadiset Ulvön och via ön Trysunda upp till Skagsudde i höjd med Örnsköldsvik.

Dag 3. Kvarkens skärgård med Vasa
Tidig ankomst till kuststaden Vasa i Kvarkens skärgård som gör anspråk på att vara Finlands soligaste stad. Från kajen till centrum går det fria skyttelbussar under hela uppehållet, önskar man promenera är det ca 3,5 km. Upptäck Kvarkens unika natur med steniga strandvatten, grunda vikar, klippiga stränder och lummiga skogsdungar. Med en mosaiklik skärgårdsnatur runt hörnet bjuder den tvåspråkiga kuststaden Vasa på både lummiga parker och esplanader att strosa i. På torget slår man sig gärna ner med en kopp kaffe och ser på människovimlet.

Dag 4. Till havs
Vi tillbringar vår sista kryssningsdag till havs. Delta i aktiviteterna ombord, passa på att shoppa till sjöpriser, koppla av på soldäck eller unna dig en härlig behandling i fartygets spa-anläggning på däck 10. Innan vi lägger till vid 14-tiden, har vi en fin insegling genom den svenska skärgården. En trevlig kryssning är över och på terminalen väntar vår buss, som tar oss åter mot Värmland.

 

Resrutt/tidtabell

 

Ankomst

Avgång

Dag 1

Stockholm

 

17.00

Dag 2

Härnösand

10.30

17.00

Dag 3

Vasa

09.00

17.00

Dag 4

Stockholm

14.00

 

 


  Programblad för utskrift

Utflyktsprogram

 


Pris:

4.670:-
Boka senast 14/6.

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Kryssning t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt
 • 3 x 3-rätters middagar
 • 2 frukostar
 • 1 brunch
 • Underhållning och aktiviteter ombord

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom  200:-
 • Del i 2-bädds fönsterhytt, standard 845:-
 • Del i 2-bädds fönsterhytt, komfort  1.345:-
 • Enkelhytt/insides  2.645:-
 • Enkelhytt/fönster, standard 4.335:-
 • Enkelhytt/fönster, komfort  5.335:-

Utflykter:

Pris från 525:- till 1.195:-
Tidig bokning rekommenderas.
Begränsat antal platser!
Klicka här för att se utflyktsprogram.

Giltig ID-handling krävs för nordiska medborgare,
körkort utfärdat i Norden, pass, nationellt ID-kort
eller SIS-godkänd legitimation.
Antalet platser är begränsat.
Åldersgräns utan målsman 23 år.

Menyer presenteras längre fram.

Länkar:

www.birka.se

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523