Sök din resa

Köpenhamn & Visby

5 dagar

19/5
Buss Ed-Billingsfors-Bengtsfors-Åmål-Säffle-Grums-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro-Stockholm

 

Storstadspuls och hygge i underbara Köpenhamn i kombination med gotländska Visby. Låt oss charmas av den danska huvudstaden – shoppa på Strøget, ta en tur till Tivoli eller vila fötterna på ett café i Nyhavn. Njut av vårens spirande grönska på Gotland. Strosa omkring i rosornas och ruinernas stad Visby eller se mer av den mångfacetterade ön med klintar, raukar, fiskebyar och långa sandstränder. Utsökta middagar, underhållning samt havsutsikt, det får vi på köpet. Välkommen ombord.

Dag 1. Till Stockholm
Avresa under morgonen/förmiddagen med rast efter vägen. Ankomst till Stockholm under eftermiddagen, ombordstigning och avgång kl. 17.00 med Birka Cruises. Bo med havet som granne. Hytt med eller utan havsutsikt, designhytt eller lite lyxigare. Oavsett hur vi bor, så ligger alla hytter ovanför vattenlinjen och håller hög standard. Samtliga hytter har golvbäddar samt d/wc och är belägna på däck 4-9. Under kvällen bjuder befälhavaren in till Captain´s cocktailparty samt presenterar besättningen ombord. Varje kväll blir vi serverade 3-rätters middagar vid sittande bord (exkl. dryck). Kvällarna avslutas med kryssningsvärdens program, shopping och dans.

Dag 2. Till havs
Njut av den gedigna frukostbuffén. Idag har vi inte bråttom, för hela dagen spenderas till havs. Dagen bjuder på aktiviteter för de flesta smaker, allt från dryckesprovningar till rundvandringar bakom kulisserna. Koppla av och läs en god bok, ta en promenad eller joggingtur högst upp på fartyget eller bara njut i en solstol – det är bara att välja. Lite senare står middag och kvällens nöjen på programmet.

Dag 3. I Köpenhamn
Den lilla sjöjungfrun sitter uppkrupen på ett stenblock i hamnen och välkomnar alla gäster till Danmarks huvudstad. Upptäck världsstaden Köpenhamn, shoppa på Strøget, besök Tivoli, ta en kall Carlsberg i Nyhavn. För att uppleva mer av kryssningens strandhugg rekommenderar vi fartygets guidade utflykter, dessa förbokas vid bokningstillfället. Fartyget lägger till vid Nordre Toldbod, ca 30 minuters promenad till Strøget vid Kongens Nytorv. Från terminalen går skyttelbussar t/r till Tivoli.

Dag 4. I Visby
Under förmiddagen lägger vi till vid Kajplats 7 i världsarvstaden Visby. Från terminalen till Östercentrum går det skyttelbussar t/r. Önskar man promenera till Almedalen, tar det knappt 30 minuter. Vandra runt med guide som berättar om Visbys historia eller gå omkring på egen hand.

Dag 5. Till havs
Vi tillbringar vår sista kryssningsdag till havs. Delta i aktiviteterna ombord, passa på att shoppa till sjöpriser, koppla av på soldäck eller unna dig en härlig behandling i fartygets Spa-anläggning på däck 10. Innan vi lägger till vid 14-tiden, har vi en fin insegling genom den svenska skärgården. En trevlig kryssning är över och på terminalen väntar vår buss, som tar oss åter mot Värmland.

Resrutt/tidtabell

 

Ankomst

Avgång

Dag 1

Stockholm

 

17.00

Dag 2

Till havs

 

 

Dag 3

Köpenhamn

09.00

17.00

Dag 4

Visby

11.00

17.30

Dag 5

Stockholm

14.00

 

 

  Programblad för utskrift

Utflyktsprogram

 


Pris:

5.270:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Kryssning t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt
 • 4 x 3-rätters middagar
 • 1 lunch
 • 3 frukostar
 • 1 brunch
 • Underhållning och aktiviteter ombord

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 250:-
 • Del i 2-bädds fönsterhytt, standard 855:-
 • Del i 2-bädds fönsterhytt, komfort 1.105:-
 • Enkelhytt/insides 2.645:-
 • Enkelhytt/fönster, standard 4.355:-
 • Enkelhytt/fönster, komfort 4.855:-

Utflykter:

Pris från 295:- till 955:-
Tidig bokning rekommenderas.
Begränsat antal platser!
Klicka här för att se utflyktsprogram.

Giltigt pass krävs för samtliga passagerare, födelseort samt passnummer meddelas till resebyrån.

Antalet platser är begränsat.
Åldersgräns utan målsman 23 år.
Menyer presenteras längre fram.

Länkar:

www.birka.se

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523