Sök din resa

Lübecks julmarknad med Stena Line

3 dagar

30/11 Buss Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Vålberg-Säffle-Åmål-Brålanda-Göteborg
10/12 Buss Munkfors-Deje-Forshaga-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Brålanda-Göteborg

 

Julmarknaden i Lübeck är norra Tysklands största julmarknad, som år efter år lockar tusentals besökare. Festliga julstjärnor och smyckade granar förtrollar Gamla stan och bjuder in till en mysig promenad genom den traditionella julmarknaden runtom Rådhuset på torget.

Dag 1. Till Göteborg
Avresa från Värmland under förmiddagen och vidare mot Göteborg, med rast efter vägen. Ombordstigning och avresa mot Kiel kl. 18.45. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten. Samtliga hytter är inredda med DUX-sängar, d/wc samt trådlöst internet och tv. Ombord njuter vi av god mat och dryck, kanske en runda i fartygets butik kan locka. Förboka gärna julbordet i bufférestaurangen, i priset ingår öl-vin-läsk och kaffe. Efter middagen ges tillfälle att utforska fartyget på egen hand.

Dag 2. I Lübeck
Frukosten står uppdukad i bufférestaurangen innan ankomsten. Från terminalen i Kiel har vi ca 1 timmes resa till Lübeck. Julmarknaden på Rådhustorget i Lübeck har en lång tradition. För mer än 350 år sedan omtalades den för första gången, i dag äger den även rum på gågatan Breite Strasse och på Koberg. Här upplever vi den tyska julstämningen och njuter av stadens historiska atmosfär. Utbudet av hantverk, juldekorationer, julgodis, stekta äpplen, varma och kalla drycker är rikt.

På torget kring Rådhuset finns över 200 marknadsstånd som erbjuder allt från juldekorationer till brända mandlar och rykande glögg. Mitt emot Rådhuset hittar vi Café Niederegger med sin berömda marsipan. Här finner vi specialiteter, som vi inte annars kan få. I det nya stilfulla Arkadkaféet kan vi njuta av anblicken av den glittrande julmarknaden, den berömda Niederegger-nöttårtan, en doftande marsipancappucino eller ett läckert stekt äpple med Niedereggers marsipanfyllning - ett himmelskt nöje!

Mot en liten entréavgift kan man besöka konsthantverksmarknaden i den vackra St. Petrikyrkan. Mer än 50 konsthantverkare från norra Tyskland ställer ut sina alster i den 800 år gamla kyrkan. I det stämningsfulla kyrkorummet hittas varor som keramik, träarbeten, textilkonst, smycken, glas, bärnsten, ull- och vävarbeten, akvarellmåleri, klassiska leksaker m.m. På den medeltida gården utanför kyrkan finns förfriskningar att tillgå. I december kan man även besöka hantverksmarknaden i Heiligen-Geist-Hospital med ca 150 försäljare från jordens alla hörn. I stånden hittas bl.a. keramik, handvävda ting, sidenkonst, porslin och glas. För trötta ben finns en våffelstuga med hemgjorda våfflor, café med soppa och smörgåsar samt försäljning av glögg och vin för de frusna (entré €3).

Under eftermiddagen lämnar vi Lübeck och reser mot Kiel och köpcentrat Citti. Tillfälle ges till förmånliga inköp av öl och vin som lastas direkt i bussen. Åter mot terminalen för ombordstigning, hytter som på utresan. Ännu en trevlig kväll ombord väntar.

Dag 3. Till avstigningsorten
Vi njuter av morgonkaffe och frukost före ankomsten till Göteborg kl. 09.15, så fort alla är plats i bussen börjar vår resa mot våra avstigningsorter med rast efter vägen.


  Programblad för utskrift


Pris från:

1.790:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Kryssning Göteborg-Kiel t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt
  med över- och underslaf t/r
 • 2 frukostar ombord
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • 30/11, weekendtillägg  600:-
 • Insideshytt med golvbäddar  180:-
 • Del i fönsterhytt med över- och underslaf  225:-
 • Del i fönsterhytt med golvbäddar  360:-
 • Enkelhytt med fönster  975:-
 • Enkelhytt utan fönster  530:-
 • Julbordsbuffé inkl. dryck  409:-
 • Julbordsbuffé barn 4-14 år 199:-
 • Avbeställningsskydd mot sjukdom  100:-

 • Avgår barnrabatt 0-3 år -300:-
 • Avgår barnrabatt 4-14 år -200:-

Påstigning kan ske på mellanliggande orter.
Giltigt pass eller nationellt ID-kort erfordras!
Åldersgräns 20 år utan målsman.
Kontakta resebyrån för barnrabatter.
Reservation för ev. ändringar i programmet.

Tidtabell/Stena Scandinavica:
Göteborg-Kiel    18.45-09.15
1/12    Kiel-Göteborg  17.45-09.15
11/12  Kiel-Göteborg  18.45-09.15

Länkar:

www.citti.se
www.stenaline.com
www.luebeck-turism.de

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523