Sök din resa

Oslo-Köpenhamnskryssning

3 dagar

27/9
Buss Kristinehamn-Karlstad-Grums-Årjäng-Töcksfors-Oslo

 

Dag 1. Till Oslo
Avresa på morgon med rast efter vägen, vid lunchtid når vi Oslo, med tid för lunch och strövtåg på egen hand. Vi samlas åter på eftermiddagen för kort resa till termi­nalen och incheckning på DFDS Seaways fartyg Pearl Seaways/Crown Seaways som avgår mot Köpenhamn kl. 16.30. Vi installerar oss i bekväma tvåbäddshytter med golvbäddar belägna över bildäck. I bufférestaurangen 7 Seas serveras en härlig middagsbuffé med stor variation av rätter. Här hittar vi alltid fisk, skaldjur, kött, sallader, ostar, efterrätter och en mycket uppskattad barnbuffé som även innehåller den otroligt goda danska versionen av mjukglass - Softice. Middagsbuffén står uppdukad för oss efter avgång, till middagen ingår ett glas öl eller vin.

Fartyget erbjuder en mängd olika nöjesalternativ för hela familjen.  Njut av havsutsikten från soldäck, ta en fika med gott kaffe i caféet, badsugna håller till i pool området Bubble Zone och på sommaren kan man även bada på soldäcket (utomhuspooler & Jacuzzi endast på Pearl Seaways).

Luta dig tillbaka i baren och läppja på din favoritdrink eller dansa hela natten lång på dansgolvet. Lyssna på livebandet och den härliga dansmusiken som fyller Columbus nattklubb. Livebandet blandar hits med gamla godingar och på dansgolvet är stämningen hög.  Fartygets barer inbjuder till en mysig sammankomst med de du reser med. Här finns det mycket att välja mellan - paraplydrinkar, öl från det danska mikrobryggeriet Skands och exklusiva viner. Oavsett vad dina smaklökar föredrar så finns det gott om val i Oslobåtens många barer. I TaxFree-butiken har du både klassiska och nya spännande danska märken att välja mellan. Botanisera bland hyllorna och fynda allt från kläder och smycken till exklusiva viner och parfymer. Här hittar du presenter för alla åldrar och säkert också en och annan gåva till dig själv. Sea Shop är öppen efter avgång och under hela kvällen. Den öppnar sedan igen på morgonen så att du även kan handla innan ankomst. 

Dag 2. I Köpenhamn
Innan vi lägger till i Köpenhamn tar vi del av fartygets stora frukostbuffé. Köpenhamn är en ungdomlig - men samtidigt gammal och historisk - stad med ett utbud som uppfyller alla förväntningar du kan ha på en storstad. Vi börjar dagen med en guidad rundtur och ser bl.a. Nyhavn, Rådhusplatsen, den lilla sjöjungfrun och Amalienborg. Efter guideturen blir det tid för shopping och lunch på egen hand.

Huvudstaden lockar med kontinental atmosfär och shopping, med något för allas tycken och smak. Gågatan Strøget, en av Europas längsta, går som en pulsåder genom Köpenhamns centrum från Rådhusplatsen till Kongens Nytorv. Längs Ströget ligger många exklusiva designbutiker och stora butikskedjor. Där finns även en mängd souveniraffärer, restauranger och snabbmatställen. Vår buss tar oss åter till fartyget som avgår mot Oslo kl. 16.30. Spara en slant och förboka middagen till hemresan. Åter en trevlig kväll väntar oss ombord.

Dag 3. Till avstigningsorten
För de som förbokat frukostbuffén, står den uppdukad innan ankomsten till Oslo kl. 09.45. Återresa med rast efter vägen, så fort alla är på plats i bussen.


  Programblad för utskrift


Pris:

1.590:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Kryss Oslo-Köpenhamn t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt med golvbäddar
 • Smörgåsbord inkl. 1 öl/vin
 • Frukostbuffé
 • Guidetur i Köpenhamn
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Del i 2-bädds fönsterhytt 375:-
 • Enkelhytt utan fönster  275:-
 • Enkelhytt med fönster  750:-
 • Middagsbuffé inkl. 1 dryck samt frukostbuffé  398:-
 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 100:-

Avgår barnrabatt:

 • Barn 0-3 år -900:-
 • Barn 4-11 år -650:-

Giltig ID-handling erfordras
(körkort, pass, nationellt ID-kort)
Åldersgräns 20 år, utan målsman.
Valuta: NOK & DKK.

Fartyg & tidtabell:
Pearl Seaways/Crown Seaways
Oslo-Köpenhamn 16.30-09.45
Köpenhamn-Oslo 16.30-09.45

Länkar:

www.dfdsseaways.se
www.visitoslo.com
www.visitcopenhagen.dk

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523