Sök din resa

Vancouver till Kalifornien

10 dagar

12/10 Flyg från Gardermoen, Oslo
Anslutningsbuss Grums-Karlstad-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Gardermoen

 

Vi börjar vår resa med en övernattning i kanadensiska Vancouver, innan vi kliver ombord på Celebrity Cruises fartyg Celebrity Eclipse och ger oss ut på en 8-dagars kryssning. Celebrity Cruises vänder sig främst till en publik som uppskattar det lilla extra i form av lugn, lyx, hög servicenivå samt utsökta måltider. Väl ombord bjuds vi på underhållande shower, sol och härliga vyer från soldäck.

Dag 1. Till Vancouver
Flyg från Oslo via Keflavik till Vancouver. Vid ankomsten väntar vår buss som tar oss till Vancouver Marriott Pinnacle Downtown Hotel**** centralt läge. Trivsamt möblerade rum med kaffebryggare, TV och telefon. På hotellet finns bar och restaurang. Middag på egen hand.

Dag 2. Ombordstigning
Efter en stärkande frukostbuffé är vi redo att utforska Vancouver. Med hjälp av vår engelsktalande guide tar vi oss runt i centrala Vancouver. Under dagen besöker vi flera intressanta platser, bland annat Stanley Park med sina berömda totempålar, Granville Island med sin berömda marknad och historiska Gastown, Vancouvers äldsta stadsdel med 1800-talsbyggnader, ångklockan, kullerstensgator och gömda gränder. Turen avslutas i hamnen där vi går ombord på Celebrity Cruises kryssningsfartyg, Eclipse. Nu väntar en spännande kryssning från British Columbia till Los Angeles i Kalifornien. Väl ombord står lunchen uppdukad i buffématsalen på däck 14.

Celebrity Cruises - perfekt för alla som uppskattar ett modernt flytande hotell. Fartyget erbjuder lyx med ett stort utbud av restauranger, underhållning och aktiviteter. Servicegraden är mycket hög och maten en av huvudattraktionerna. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. Vi äter tillsammans på samma tid och vid samma bord varje kväll under kryssningen. Vi väljer fritt från vår meny som varierar varje kväll. Vi har också valmöjlighet att äta i buffématsalen eller i någon av fartygets specialrestauranger. I specialrestaurangerna tillkommer en kuvertavgift, då det ej ingår i resans pris.

Våra insideshytter ligger på däck 8. Balkonghytterna ligger på däck 6, balkongen är utrustad med ett bord samt två stolar. Hytternas storlek är 17-19 m², balkong ca 5 m². Hytterna städas/bäddas på morgonen och bäddas upp för kvällen. Samtliga hyttkategorier är utrustade med dubbelsäng eller två enkelsängar, badrum med dusch eller badkar. Hyttens interiör består av mindre sittgrupp, TV, telefon, kassaskåp, minibar (exkl.), garderob, makeupbord med hårtork samt uttag för 110/220 V.

Vid uppgradering till balkonghytt ingår dryckespaket Classic i priset. Dryckespaketet (värde $55/dag) gäller i huvudrestaurangen, alla barer och lounger, dygnet runt. Obegränsat med vatten, läsk, kaffe, öl upp till $6, rött/vitt vinglas upp till $9 samt likörer, drinkar/cocktails upp till $8.

Exklusiva föreställningar och glittrande kvällsshower både fascinerar och kittlar fantasin. Guld och paljetter glittrar ikapp med havet utanför när de bästa Broadwayshowerna och musikalerna uppförs ombord i fartygets teater. Varje kväll får vi morgondagens späckade program levererat till vår hytt och vi kan välja fritt att fylla våra dagar med så mycket, eller så lite som vi önskar.

För kryssningslivet ombord behöver du packa fritidskläder att ha på dagen och lite finare kläder för kvällen. Exempel på kläder för kvällsbruk är skjorta och långbyxor för män och klänning, byxa och topp eller kjol och blus för kvinnor. Vissa kvällar rekommenderas att män bär kavaj och kvinnor klänning eller byxdress.

Dag 3-8. Kryssning
Under vår 8-dagars kryssning gör vi intressanta stopp i nya hamnar varje dag. Ombord på fartyget kan vi köpa utflykter för att komma ut och se mer av dessa fantastiska destinationer som vi besöker under vår kryssning. All guidning sker med rederiets guider på engelska. På utflykterna köper vi vår egen lunch, alternativt äter när vi är tillbaka ombord.

Högst upp på fartyget finner vi ett stort bassängområde med flera pooler både inom- och utomhus. Celebrity Eclipse kan även locka med ett stort spa, löparbana och träningslokaler. Föredrar man hellre att koppla av med en bok finns bibliotek ombord samt ett konst- och fotogalleri.

Då fartyget gör ett längre uppehåll i San Francisco har vi bokat en svensktalande guide för vår grupp (17/10). Dagen börjar med en sightseeingtur och vi ser allt man bör se när man är här. Snart kommer vi att vara mycket förtjusta i denna vackra kuperade stad med dess berömda bro Golden Gate Bridge. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter och en tur med stadens berömda kabelspårvagnar kan rekommenderas, det gäller att hålla i sig i backarna. Eller varför inte ett besök runt Union Square med fina varuhus och butiker. Promenera i Fisherman’s Wharf till den välbesökta bryggan Pier 39. Här finns gatumusikanter, butiker, restauranger, barer och ett och annat sjölejon. Ta båten över till Alcatraz Island, fängelseön där Al Capone satt inlåst.

Dag 9. Los Angeles
På morgonen når vi vår slutdestination Los Angeles. Här blir vi mötta av vår guide som tar oss runt till bl.a. Santa Monica, Beverly Hills och Griffith Park. Under dagen ser vi bl.a. Rodeo Drive, berömt för sina exklusiva butiker. Hollywood Walk of Fame är trottoarerna längs gatorna Hollywood Boulevard och Vine Street i Hollywood, det är här vi hittar de rosa stjärnorna med kända skådespelare, musiker m.m. Vi går vidare till Dolby Theatre, där Oscarsutdelningen äger rum varje år, Chinese Theatre och El Capital är andra sevärdheter längs Boulevarden. Vi fortsätter upp till Griffith Park, via det gamla området Los Feliz. Det är härifrån man får den bästa utsikten över staden samt över den berömda Hollywoodskylten. Vi reser västerut igen mot Santa Monica med tid för promenad på den berömda Santa Monica-piren. Längs promenadgatan Third Promenade finns massor av butiker, restauranger och barer. Vår rundtur avslutas på flygplatsen och hemresan sker med direktflyg till Oslo.

Dag 10. Till avstigningsorten
Vid ankomsten i Oslo möter vår buss upp och tar oss åter mot Värmland.

 

Fartyg: Celebrity Eclipse

Dag

Datum

Anlöpningshamn

Ankomst

Avresa

1

13/10

Vancouver, British Columbia

 

19.30

2

14/10

Victoria, British Columbia

08.00

17.00

3

15/10

Till havs

 

 

4

16/10

Till havs

 

 

5

17/10

San Francisco, Kalifornien

07.00

-

6

18/10

San Francisco, Kalifornien

-

16.00

7

19/10

Santa Barbara, Kalifornien

09.30

18.30

8

20/10

Los Angeles, Kalifornien

06.00

 

 

   Programblad för utskrift


Pris:

21.880:-
Boka senast 3/6.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.

I resans pris ingår:

 • Flygresa t/r
 • Mat ombord på flyget t/r
 • 1 hotellövernattning
 • 1 hotellfrukost
 • Transfer och utflykter enl. program
 • Guide i Vancouver
 • Guide i San Francisco
 • Guide i Los Angeles
 • Kryssning 8 dagar / 7 nätter
 • Del i insides 2-bäddshytt
 • Helpension ombord
 • Hamnskatter & dricks
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Anslutningsbuss t/r:
  - Grums, Karlstad, Kil 680:-
  - Arvika, Charlottenberg 630:-
  - Kongsvinger 530:-
 • Del i balkonghytt inkl. dryckespaket 4.500:-
 • Enkelrum/insideshytt 7.500:-
 • Enkelrum/enkelhytt med balkong 9.000:-
 • ETA/Inresetillstånd ca CAD 7
 • ESTA/Inresetillstånd ca USD14
 • Europeiska ERV Avbeställningsskydd,
  ca 6% av resans pris
 • Europeiska ERV Reseförsäkring Plus
  (komplettering till hemförsäkringen)

Flygbolag/tider:
Icelandair

12/10 Oslo-Keflavik            13.40-14.40
12/10 Keflavik-Vancouver   17.15-18.00

Norwegian Air
20/10
Los Angeles-Oslo     20.30-15.45 (+1)

Resenären ansvarar själv för att de har gjort ESTA-ansökan och att de har en fullgod reseförsäkring.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar av flygtider, valuta- och skatteförändringar.

Länkar:

www.marriott.com
www.celebritycruises.se

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523