Sök din resa

Florida & Karibien de Luxe

16 dagar

2/11 Flyg från Gardermoen, Oslo
Anslutningsbuss Grums-Karlstad-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Gardermoen

 

Dag 1. Till Miami
Vi flyger från Oslo via Köpenhamn. Vid ankomsten i Miami vän­tar vår buss som tar oss till hotell Marseille****, beläget i art deco distriktet på Miami Beach. Hotellet har pool, restau­rang, barer samt en privat strand. Middag på egen hand.

Dag 2. I Miami
Från hotellet tar vi bussen till Bayside Marketplace där vi går ombord på Island Queen som tar oss längs natursköna Biscayne Bay. Vi ser Miamis spektakulära kustnära platser inklusive den vackra Miami skyline, Port of Miami, Fisher Island, Miami Beach och ”Millionaire Row” - hemma hos de rika och berömda. Ombord finns en bar med kalla drycker och snacks. Guidningen sker på engelska och efter 90 mi­nuter är vi tillbaka i hamn. Vår buss tar oss åter till hotellet, resten av dagen fritt, middag på egen hand.

Dag 3. Till Everglades
Efter frukost beger vi oss till Everglades. I naturreservatet gör vi en tur med en s.k. airboat, en särskild båt som svä­var fram över våtmarkerna. Vi kommer att hänföras av det fantastiska ekosystemet i de lummiga våtmarkerna och vår kapten kommer att stanna vid strategiska platser för att låta oss observera alligatorer och annat djurliv i denna orörda miljö. Vi äter en lätt lunch innan vi reser tillbaka till Miami. Eftermiddagen och kvällen är fria för egna aktiviteter.

Dag 4. Ombordstigning
Vi lämnar hotellet vid lunchtid och åker till kryssningsterminalen i Miami för incheckning och ombordstigning på Celebrity Cruises kryssningsfartyg Equinox. Nu väntar en underbar kryssning i Karibien på tolv dagar.

Fantastiska Celebrity Cruises - perfekt för alla som upp­skattar ett modernt flytande hotell. Celebrity Cruises er­bjuder lyx med det stora fartygets utbud av restauranger, underhållning och aktiviteter. Celebrity Equinox hjärta är fartygets nio däck höga atrium med ett svävande, livs levande träd i centrum. Högst upp och akterut är det öppna däcket täckt med en vidsträckt gräsmatta, perfekt för en picknick eller en omgång boccia. The Observation Lounge, med fönster från golv till tak, är den ultimata platsen för att blicka ut över havet och horisonten.

Servicegraden är mycket hög och maten en av huvudattraktionerna. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag ombord på fartyget. Vi äter tillsammans på samma tid och vid samma bord varje kväll under kryssningen. Vi väljer fritt från vår meny som varierar varje kväll. Den eleganta huvudmatsalen är en modern tolkning av det glamorösa 20-talet, med en två däck hög vinkällare i glas som främsta dekoration. Vi har även valmöjlighet att äta i buffématsalen eller i någon av fartygets special­restauranger. I specialrestaurangerna tillkommer en ku­vertavgift, då det ej ingår i resans pris. Servicegraden är hög ombord och man kan även beställa frukost och middag för att äta i hytten (mellan 24.00-05.00 tillkommer en serviceavgift).

Fartygets hytter har en genomtänkt, stilren design som ger oss goda möjligheter att slappna av efter en dag full av upplevelser. Våra insideshytter som ingår i grundpriset ligger på däck 7. Fönsterhytter med havsutsikt är belägna på däck 3. Här ligger även receptionen och vår middagsrestaurang. Balkonghytterna ligger på däck 6 och 7, balkongen är utrustad med ett bord samt två stolar. Hytternas storlek är 16-18 m², balkongen ca 5 m². Hytterna städas/bäddas på morgonen och bäddas upp för kvällen. Samtliga hytter är utrustade med dubbelsäng eller två enkelsängar, badrum med dusch eller badkar. Hyttens interiör består av en mindre sittgrupp, TV, telefon, kassaskåp, minibar (exkl.), garderob, makeupbord med hårtork samt uttag för 110/220 V.

Dryckespaketet Classic ingår vid bokning av fönsterhytt samt balkonghytt. Dryckespaketet (värde ca 5.600:-) gäller i huvudrestaurangen samt alla barer och lounger, dygnet runt. Obegränsat med vatten, läsk, kaffe, öl, rött/vitt vin i glas samt likörer, drinkar och cocktails.

Fartyget erbjuder guidade utflykter, som förbokas online på Celebrity Cruises hemsida. All guidning sker på engelska. I mån av plats kan utflykter köpas ombord.

Dag 5-6. Till havs
Två härliga dagar till havs som passar utmärkt för att lära känna fartyget. Ombord erbjuds en mängd olika aktiviteter och underhållning både i salonger och kring poolområdet. Varje kväll får vi morgondagens späckade program levererat till vår hytt och vi kan välja fritt att fylla våra dagar med så mycket, eller så lite som vi önskar. Guld och paljetter glittrar ikapp med havet utanför när de bästa Broadwayshowerna och musikalerna uppförs ombord i fartygets teater.

Dag 7. Charlotte Amalie, Saint Thomas
Huvudorten Charlotte Amalie är belägen på ön Saint Thomas som tillhör ögruppen Amerikanska Jungfruöarna. Under 1600-talet var ön en dansk koloni och än idag har många gator danska namn. Centrum utgörs av området kring hamnen och gatorna Dronningens Gade, Crystal Gade och Garden Street, här ges tillfälle för skattefri shopping. Magen Bay är en vik med vackert turkosfärgat vatten omgiven av vit sand och kokospalmer. Även klassad som en av världens vackraste stränder. I likhet med alla öar i Amerikanska Jungfruöarna finns det många möjligheter att ligga på stranden, bada i havet eller utöva olika vattensporter.

Dag 8. Saint Croix, Amerikanska Jungfruöarna
Vårt fartyg kommer att docka i Frederiksted, den mindre av de två största städerna på ön. Denna pittoreska stad har en vacker miljö med många restaurerade historiska byggnader, butiker och restauranger. Underbara vita sandstränder med varmt, kristallklart vatten. Saint Croix är ett paradis för dyk- och snorkelentusiaster.

Dag 9. Saint John’s, Antigua, Amerikanska Jungfruöarna
Saint John’s, huvudstaden på Antigua, är en fascinerande labyrint av smala gator och gränder som sträcker sig från det hektiska hamnområdet, med spännande barer och caféer, upp till de silverglittrande spirorna på St. John’s-katedralen. Här är ön med 365 stränder, en för varje dag på året. Antigua har blivit en av de mest populära öarna i Västindien, och det är inte svårt att förstå varför.

Dag 10. Bridgetown, Barbados
Barbados är den östligaste av alla öar i det Västindiska pärlbandet. Många anser att denna ö, i en lång rad av karibiska juveler, är kronjuvelen. Ön är lagom stor att utforska. Under vårt besök hinner vi utan besvär med dess ljuvliga paradisstränder och andra starka naturupplevelser som underjordiska grottor och berömda tropiska trädgårdar. Dessutom är maten här mycket god, och stämningen överlag är lugn och harmonisk. Huvudstaden Bridgetown byggdes av brittiska kolonisatörer år 1628. Invånarna är stolta över sitt brittiska arv och upprätthåller traditionerna med Afternoon Tea och cricket. De tropiska stränderna löper runt hela ön och bjuder på mängder av äventyr och härliga dopp.

Dag 11. Castries, Saint Lucia
Vulkanön Saint Lucia, med sin tropiska grönska, är en av Västindiens vackraste öar. Saint Lucia är bergigt, bitvis med regnskog och runt kusterna ligger fina stränder med vit och svart sand. Kulturen på Saint Lucia är traditionellt karibisk. Calypso och jazz är musikstilarna i fokus.

Dag 12. Philipsburg, Saint Martin
Den unika karibiska ön Saint Martin styrs av två oberoende länder. Trots att ön är delad lever invånarna harmoniskt tillsammans. Den nederländska huvudstaden Philipsburg är ett shoppingparadis med ett fantastiskt urval av exklusiva butiker längs kullerstensgator och smala gränder. Soldyrkare kan välja mellan 36 vackra, vita sandstränder.

Dag 13-14. Till havs
Två härliga dagar ombord innan vi åter når Florida.

Dag 15. Ankomst Miami - flyg till Oslo
På morgonen är vi åter i Miami och här väntar vår guide som tar oss med på en guidad bussrundtur i centrala Miami. Tillfälle för promenad och lunch på egen hand innan bussen släpper av oss på flygplatsen. På hemresan har vi direktflyg till Oslo med SAS.

Dag 16. Till avstigningsorten
Ankomst till Oslo, nu återstår bara sista etappen till våra avstigningsorter.

 

Celebrity Equinox

 

Dag

Datum

Anlöpningshamn

Ankomst

Avresa

1

5/11

Miami, Florida

 

15.30

2

6/11

Till havs

 

 

3

7/11

Till havs

 

 

4

8/11

Charlotte Amalie, St Thomas

08.00

18.00

5

9/11

St Croix, Amerikanska Jungfruöarna

07.00

17.00

6

10/11

St John’s, Antigua, Am. Jungfruöarna

08.00

16.00

7

11/11

Bridgetown, Barbados

10.00

18.00

8

12/11

Castries, St Lucia 

08.00

17.00

9

13/11

Philipsburg, St Martin

09.00

18.00

10

14/11

Till havs

 

 

11

15/11

Till havs

 

 

12

16/11

Miami, Florida

07.00

 

 

  Programblad för utskrift


Pris:

28.600:-
Boka senast 29/6.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.

I resans pris ingår:

 • Flygresa Oslo-Miami t/r
 • Mat ombord på flyget t/r
 • 3 hotellövernattningar
 • 2 frukostar i Miami
 • 1 lunch i Miami
 • Transfer och utflykter i Florida enl. program
 • Svensktalande guide i Florida
 • Kryssning 12 dagar/11 nätter
 • Del i insides 2-bäddshytt
 • Helpension ombord
 • Hamnskatter & dricks
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Anslutningsbuss t/r:
  - Grums-Karlstad-Kil 680:-
  - Arvika-Charlottenberg 630:-
  - Kongsvinger 530:-
 • Del i hytt med fönster inkl. dryckespaket 4.250:-
 • Del i hytt med balkong inkl. dryckespaket 6.370:-
 • Enkelrum/insideshytt 11.640:-
 • Enkelrum/enkelhytt med fönster 19.950:-
 • Enkelrum/enkelhytt med balkong 24.250:-
 • ESTA/Inresetillstånd ca $ 14
 • Semesterförsäkring ca 750:-
 • Avbeställningsförsäkring ca 6% av resans pris

Flygbolag/tider: SAS
  2/11 Oslo-Köpenhamn      07.10-08.20
  2/11 Köpenhamn-Miami    09.15-14.55
16/11 Miami-Oslo               15.45-06.50 (+1)

Fakta om fartyget:
Passagerarkapacitet: 2.850
Bruttotonnage: 122.000
Längd: 317 meter
Antal däck: 16
I trafik från: Augusti 2009

Resenären ansvarar själv för att de har gjort ESTA-ansökan och att de har en fullgod reseförsäkring. Vi reserverar oss för eventuella ändringar av flygtider, valuta- och skatteförändringar.

Länkar:

www.marseilleshotel.com
www.miamiandbeaches.com
www.celebritycruises.se

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523