Sök din resa

Florida & kryssning i östra Karibien 2019

13 dagar

12/2 2019 Flyg från Gardermoen, Oslo
Anslutningsbuss Grums-Karlstad-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Gardermoen

 

Dag 1. Till Fort Lauderdale
Vi flyger från Gardermoen under morgonen och landar i Miami under eftermiddagen. Vid ankomsten i Miami väntar vår buss som tar oss till Fort Lauderdale och vårt hotell Ocean Sky Hotel and Resort***, här bor vi 4 nätter. Enklare frukost ingår under vår vis­telse. Hotellet har ett utmärkt läge precis vid stranden. Fort Lauderdale Beach är fyra mil av härlig, mjuk sandstrand. Vattnet är varmt och stranden ren och välskött. På promenadavstånd finns mindre restauranger/bistro och livsmedelsbutik. På hotellet hittar vi även solterrass med solstolar, pool, bubbelpool, restaurang, bar samt presentshop. Rummen är rymliga och utrustade med TV, värdefack, kylskåp, mikrovågsugn samt kaffekokare. Gemensam middag under kvällen.

Dag 2. I Fort Lauderdale
Fort Lauderdale är känt som Amerikas Venedig, med ett 500 km långt kanalsystem. Vi promenerar till vår vattentaxi som tar oss med på en kanalkryssning. Längs de vackra kanalerna passerar vi några av de 44.000 registrerade båtarna som ligger förtöjda vid marinor och lyxvillor. Resten av dagen/kvällen fritt för egna strövtåg, kanske ett dopp i havet eller hotellets pool kan locka. Inte långt från hotellet hittar ni Lauderdale by the Sea, ett utmärkt ställe för lunch eller middag. Shopping- och nöjesdistriktet kring Las Olas Boulevard är värt ett besök, här hittas restauranger och butiker.

Dag 3. Till Kennedy Space Center
Tidig start för en heldagstur med svensktalande guide till Kennedy Space Center. Väl på plats tar NASA-bussen oss in på området och vi får en unik möjlighet att ta en titt bakom rymdcentrets kulisser. Vi ser bl.a. en rymdfilm, uppskjutningsramperna och rymdfärjan Atlantis, som var den fjärde som byggdes och gjorde sin första flygning 1985. Vi besöker även Apollo/Saturn V Center, med den enorma och fullt återställda raketen Saturn V, den största raket som någonsin byggts. Under dagen ges tid för lunch på området och innan vi når hotellet stannar vi för en middagsrast.

Dag 4. I Fort Lauderdale
Dagen är fri för avkoppling med sol och bad eller egna utflykter. Fort Lauderdale har utmärkt shopping. Ni kan fynda på Swap Shop eller loppmarknaden med låga priser på nya varor. Finns intresse kan vi ordna transfer till Sawgrass Mills Outlet (exkl.) som är landets sjätte största shoppingcenter med ca 350 butiker och restauranger.

Dag 5. Ombordstigning
Vi lämnar hotellet vid lunchtid och åker till kryssnings­terminalen i Miami. Vid ankomsten checkar vi in på Celebrity Cruises kryssningsfartyg Equinox. Nu väntar en 8-dagars underbar kryssning i östra Karibien. Väl om­bord står lunchen uppdukad i buffématsalen på däck 14. Från akterdäck bjuds vi på en härlig panoramautsikt över Miami och kryssningshamnen.

Fantastiska Celebrity Cruises - perfekt för alla som upp­skattar ett modernt flytande hotell. Fartyget erbjuder lyx med ett stort utbud av restauranger, underhållning och aktiviteter. Servicegraden är mycket hög och maten en av huvudattraktionerna. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. Vi äter tillsammans på samma tid och vid samma bord varje kväll under kryssningen. Vi väljer fritt från vår meny som varierar varje kväll. Vi har också valmöjlighet att äta i buffématsalen eller i någon av fartygets special­restauranger. I specialrestaurangerna tillkommer en ku­vertavgift, då det ej ingår i resans pris.

Våra insideshytter som ingår i grundpriset, ligger på däck 8 och fönsterhytterna på däck 7. Balkonghytterna ligger på däck 6 och 7, balkongen är utrustad med ett bord samt två stolar. Hytternas storlek är 17-19 m², balkongen ca 5 m². Hytterna städas/bäddas på morgonen och bäddas upp för kvällen. Samtliga hytter är utrustade med dubbelsäng eller två enkelsängar, badrum med dusch eller badkar. Hyttens interiör består av en mindre sittgrupp, TV, telefon, kassaskåp, minibar (exkl.), garderob, makeupbord med hårtork samt uttag för 110/220 V.

Dryckespaketet Classic ingår vid bokning av fönsterhytt samt balkonghytt. Dryckespaketet (värde ca 3.500:-) gäller i huvudrestaurangen samt alla barer och lounger, dygnet runt. Obegränsat med vatten, läsk, kaffe, öl, rött/vitt vin i glas samt likörer, drinkar och cocktails.

Dag 6. Till havs
Första dagen är till havs och idag passar vi på att gå på upptäcktsfärd ombord. På dagarna erbjuds en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och under­hållning i salongerna eller ute på däck. Ombord finns ett stort poolområde med jacuzzi, inom- och utomhuspooler samt massor av solstolar. Det är bara att slå sig ner och njuta av kryssningen. För den aktive finns ett brett utbud av föreläsningar och visningar att ta del av, allt utan kostnad. Till hytten levereras kryssningsprogrammet med dagens programpunkter. När aftonen sänker sig går ridån upp för kvällens underhållning. Varje kväll visas nya shower i teaterns salong, allt från komik till Broadwayshower. Eller varför inte bara slå sig ner i någon bar och lyssna på kvällens musikgäst.

Dag 7. San Juan, Puerto Rico
I San Juan kan man verkligen tala om variation. Här finns pastellfärgade hus, smidesbalkonger och smala, krokiga gator. Utanför staden ligger den frodiga regnskogen El Yunque med sällsynta exotiska fåglar och växter. I den moderna stadskärnan kan du däremot uppleva obegränsad energi och livsglädje. Det finns de som säger att San Juans gamla stadskärna nästan känns mer kubansk än Kuba självt. Trots att Puerto Rico tillhör USA dominerar de spanska influenserna i huvudstaden San Juan. Atmosfären är mycket exotisk. Maten, konsten och musiken – allt har sin alldeles speciella krydda. Fartyget erbjuder guidade utflykter, som förbokas online på Celebrity Cruises hemsida. All guidning sker på engelska. I mån av plats kan utflykter köpas ombord.

Dag 8. Charlotte Amalie, Saint Thomas
Huvudorten Charlotte Amalie är belägen på ön Saint Thomas som tillhör ögruppen Amerikanska Jungfruöarna. Under 1600-talet var ön en dansk koloni och än idag har många gator danska namn. Centrum utgörs av området kring hamnen och gatorna Dronningens Gade, Crystal Gade och Garden Street, här ges tillfälle för skattefri shopping. Magen Bay är en vik med vackert turkosfärgat vatten omgiven av vit sand och kokospalmer. Den är klassad som en av världens vackraste stränder. I likhet med alla öar i Amerikanska Jungfruöarna finns det många möjligheter att ligga på stranden, bada i havet eller utöva olika vattensporter.

Dag 9. Punta Cana, Dominikanska republiken
Ön Hispaniola är idag uppdelad mellan Haiti och Dominikanska republiken. Det finns mer än 500 km kritvita stränder längs Dominikanska republikens kust. Stranden i Punta Cana är som tagen från ett vackert vykort, milslång och vit, kantad av palmer.

Dag 10. Till havs
Vår sista dag till havs, passa på att njuta i solstolen eller ta del av fartygets programutbud.

Dag 11. Nassau, Bahamas
Vita sandstränder och glittrande turkost vatten lockar besökare från hela världen. Huvudstaden Nassau, på New Providence Island, har ett fascinerande kulturellt centrum. Bahamas var en gång i tiden en fristad för pirater och landet har en fascinerande historia som kretsar kring Nassau.

Dag 12. Ankomst Miami - flyg till Oslo
På morgonen är vi åter i Miami och här väntar vår guide som tar oss med på en guidad bussrundtur i centrala Miami. Tillfälle för promenad och lunch på egen hand innan bussen släpper av oss på flygplatsen. Ombord på flyget serveras middag.

Dag 13. Till avstigningsorten
Ankomst till Gardermoen, nu återstår bara sista etappen till våra avstigningsorter.

 

Celebrity Equinox:

Dag

Datum

Anlöpningshamn

Ankomst

Avresa

1

16/2

Miami, Florida

 

15.30

2

17/2

Till havs

 

 

3

18/2

San Juan, Puerto Rico

15.30

23.00

4

19/2

Charlotte Amalie, Saint Thomas 

08.00

17.00

5

20/2

Punta Cana, Dominikanska republiken

07.00

17.00

6

21/2

Till havs

 

 

7

22/2

Nassau, Bahamas

09.00

18.00

8

23/2

Miami, Florida

07.00

 

 


 


Ca. pris: 

24.500:-
Boka senast 5/10
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.

I resans pris ingår:

 • Flygresa Oslo-Miami t/r
 • Mat ombord på flyget t/r
 • 4 hotellövernattningar i Fort Lauderdale
 • 4 frukostar i Florida
 • 1 middag i Florida
 • Svensktalande guide i Florida
 • Transfer och utflykter i Florida enl. program
 • Entré till Kennedy Space Center
 • Kryssning 8 dagar/7 nätter i östra Karibien
  med Celebrity Equinox
 • Del i 2-bädds insideshytt
 • Helpension ombord
 • Hamnskatter & dricks
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Enkelrum/insideshytt på däck 8  10.500:-
 • Del i hytt med fönster på däck 7
  inkl. dryckespaket  1.900:-
 • Enkelrum/fönsterhytt på däck 7
  inkl. dryckespaket  14.000
 • Del i hytt med balkong på däck 6-7
  inkl. dryckespaket  3.500:-
 • Enkelrum/balkonghytt på däck 6-7
  inkl. dryckespaket  17.300:-
 • Anslutningsbuss t/r:
  - Grums-Karlstad-Kil  680:-
  - Arvika-Charlottenberg 630:-
  - Kongsvinger  530:-
 • ESTA/Inresetillstånd ca $14
 • Semesterförsäkring ca 650:-
 • Avbeställningsförsäkring ca 6% av resans pris
 • Anslutningsflyg från Arlanda & Landvetter,
  kontakta resebyrån

Flygbolag: ej klart

Fakta om Celebrity Equinox:
Passagerarkapacitet: 2.850
Bruttotonnage: 122.000
Längd: 317 meter
Antal däck: 16
I trafik från: Augusti 2009

Resenären ansvarar själv för att de har gjort ESTA-ansökan och att de har en fullgod reseförsäkring. Vi reserverar oss för eventuella ändringar av flygtider, valuta- och skatteförändringar.

Länkar:

www.celebritycruises.se
www.oceanskyresort.com
www.kennedyspacecenter.com

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523