Sök din resa

Florida & kryssning i västra Karibien 2019

12 dagar

23/1 2019 Flyg från Gardermoen, Oslo
Anslutningsbuss Grums-Karlstad-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Gardermoen


Innan vår kryssning har vi 3 nätter i Miami med utflykt till Everglades Nationalpark, där vi svävar fram i en airboat över våtmarkerna. Dag 4 stiger vi ombord på Celebrity Cruises kryssningsfartyg Equinox och nu väntar en underbar kryssning på 8 dagar i västra Karibien.

Dag 1. Till Miami
Flyg från Oslo till Miami. Vid ankomsten i Miami vän­tar vår buss som tar oss till hotell Marseille****, beläget i Art Deco distriktet på Miami Beach. Hotellet har ett utmärkt läge precis vid stranden, i hotellets trädgård finns solstolar, pool och bar. På promenadavstånd hittar vi restauranger och butiker. Middag på egen hand.

Dag 2. I Miami
Efter vår frukost på hotellet möter vi vår svensktalande guide som tar oss med på en rundtur i Miami. Staden består av flera olika områden som historiska Art Deco kvarteren på paradgatan Ocean Drive. Här samsas de pastellfärgade husen med 20- och 30-talsarkitektur med restauranger, uteserveringar och butiker. Vid Miami South Beach kan vi beskåda de karakteristiska badvaktstornen. Vi fortsätter sedan vår tur till fastlandet, genom affärsdistriktet Downtown med alla sina skyskrapor vidare mot Coconut Grove, som är den äldsta stadsdelen i Miami. Influenserna från Karibien, framförallt Kuba, men också Haiti och Jamaica, är färgstarka och spännande inslag i staden. I Little Havana hittar vi ett Kuba i miniformat. Vi stannar till vid Gomez Parken, en mötesplats för äldre Dominospelade kubaner. Eftermiddagen och kvällen är fria för egna aktiviteter.

Dag 3. I Miami
Från hotellet tar vi bussen till Bayside Marketplace där vi går ombord på Island Queen som tar oss längs natursköna Biscayne Bay. Vi ser Miamis spektakulära kustnära platser inklusive den vackra Miami skyline, Port of Miami, Fisher Island, Miami Beach och ”Millionaire Row” - hemma hos de rika och berömda. Ombord finns bar med kalla drycker och snacks. Guidningen sker på engelska och efter 90 mi­nuter är vi tillbaka i hamn. Vår buss tar oss åter till hotellet, resten av dagen fritt, middag på egen hand.

Dag 4. Ombordstigning
Vi lämnar hotellet vid lunchtid och åker till kryssningsterminalen i Miami för incheckning och ombordstigning på Celebrity Cruises kryssningsfartyg Equinox. Nu väntar en underbar 8 dagars kryssning i Karibien.

Fantastiska Celebrity Cruises - perfekt för alla som upp­skattar ett modernt flytande hotell. Celebrity Cruises er­bjuder lyx med det stora fartygets utbud av restauranger, underhållning och aktiviteter. Celebrity Equinox hjärta är fartygets nio däck höga atrium med ett svävande, livs levande träd i centrum. Högst upp och akterut är det öppna däcket täckt med en vidsträckt gräsmatta, perfekt för en picknick eller en omgång boccia. The Observation Lounge, med fönster från golv till tak, är den ultimata platsen för att blicka ut över havet och horisonten.

Servicegraden är mycket hög och maten en av huvudattraktionerna. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag ombord på fartyget. Vi äter tillsammans på samma tid och vid samma bord varje kväll under kryssningen. Vi väljer fritt från vår meny som varierar varje kväll. Den eleganta huvudmatsalen är en modern tolkning av det glamorösa 20-talet, med en 2 däck hög vinkällare i glas som främsta dekoration. Vi har även valmöjlighet att äta i buffématsalen eller i någon av fartygets special­restauranger. I specialrestaurangerna tillkommer en ku­vertavgift, då det ej ingår i resans pris. Servicegraden är hög ombord och man kan även beställa frukost och middag för att äta i hytten.

Fartygets hytter har en genomtänkt, stilren design som ger oss goda möjligheter att slappna av efter en dag full av upplevelser. Våra insideshytter som ingår i grundpriset ligger på däck 7. Fönsterhytter med havsutsikt är belägna på däck 3 och 7. Här ligger även receptionen och vår middagsrestaurang. Balkonghytterna ligger på däck 6 och 7, balkongen är utrustad med ett bord samt två stolar. Hytternas storlek är 16-18 m², balkongen ca 5 m². Hytterna städas/bäddas på morgonen och bäddas upp för kvällen. Samtliga hytter är utrustade med dubbelsäng eller två enkelsängar, badrum med dusch eller badkar. Hyttens interiör består av en mindre sittgrupp, TV, telefon, kassaskåp, minibar (exkl.), garderob, makeupbord med hårtork samt uttag för 110/220 V.

Dryckespaketet Classic ingår vid bokning av fönsterhytt samt balkonghytt. Dryckespaketet (värde ca 3.600:-) gäller i huvudrestaurangen samt alla barer och lounger, dygnet runt. Obegränsat med vatten, läsk, kaffe, öl, rött/vitt vin i glas samt likörer, drinkar och cocktails.

Fartyget erbjuder guidade utflykter, som förbokas online på Celebrity Cruises hemsida. All guidning sker på engelska. I mån av plats kan utflykter köpas ombord.

Dag 5. Key West
Key West är USA:s sydligaste stad med samma prägel och avslappnande anda som sina karibiska grannar. Hjärtat av Key West är Old Town som har en härlig atmosfär med många kulturmärkta hus. Här hittas sevärdheter som Ernest Hemingways hem och hans favoritbar Sloopy Joe´s.

Dag 6. Till havs
Första dagen till havs, idag passar vi på att gå på upptäcktsfärd ombord. På dagarna erbjuds en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Exklusiva föreställningar och glittrande kvällsshower både fascinerar och kittlar fantasin. Guld och paljetter glittrar ikapp med havet utanför när de bästa Broadwayshowerna och musikalerna uppförs ombord i fartygets teater. Varje kväll får vi morgondagens späckade program levererat till vår hytt och vi kan välja fritt att fylla våra dagar med så mycket, eller så lite som vi önskar.

Dag 7. Costa Maya, Mexico
Costa Maya, tidigare handelsplats för Mayariket, är mest känt för sina Mayaruiner, härliga stränder och frodig regnskogar. Utforska de gamla ruinerna, ta en shoppingtur eller ett dopp i Karibiska havet.

Dag 8. Cozumel, Mexico
Den mexikanska ön Cozumel har Karibiens blåaste och klaraste vatten. Många av Cozumels främsta attraktioner finns därmed under vattenytan där mängder av tropiska fiskar samlas runt öns världsberömda rev. Men även för besökare som väljer att stanna på land finns mycket att upptäcka.

Dag 9. George Town, Grand Cayman
Grand Cayman motsvarar sinnesbilden av en typisk karibisk ö. Långa vita stränder och glasklart vatten gör korallön till ett himmelrike för dykare och badälskare. Hitta en plats i solen på världsberömda Seven Mile Beach eller besök Grand Caymans i särklass mest populära turistattraktion - Sting Ray City. Här kan vi på riktigt nära håll se de sammetsmjuka stingrockorna samlas för att äta och umgås.

Dag 10. Till havs
Njut av en riktigt skön dag till havs.

Dag 11. Ankomst Miami-Everglades-flygplats
På morgonen är vi åter i Miami efter en härlig vecka ombord. Nu väntar en intressant utflykt till Everglades. I naturreservatet gör vi en tur med en s.k. airboat, en särskild båt som svävar fram över våtmarkerna. Vi kommer att hänföras av det fantastiska ekosystemet i de lummiga våtmarkerna, och vår kapten kommer att stanna vid strategiska platser för att låta oss lugnt observera alligatorer och annat djurliv i denna orörda miljö. Innan vi reser mot flygplatsen äter vi en gemensam lunch.

Dag 12. Till avstigningsorten
Vid ankomsten i Oslo möter vår buss upp och tar oss åter mot Värmland.

 

Celebrity Equinox:

Dag

Datum

Anlöpningshamn

Ankomst

Avresa

1

26/1

Miami, Florida

 

15.30

2

27/1

Key West, Florida

07.00

17.00

3

28/1

Till havs

 

 

4

29/1

Costa Maya, Mexico

08.00

17.00

5

30/1

Cozumel, Mexico

07.00

16.00

6

31/1

George Town, Grand Cayman

10.00

18.00

7

1/2

Till havs

 

 

8

2/2

Miami, Florida

07.00

 

 


  Programblad för utskrift


Pris: 

23.500:-
Boka senast 20/9.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.

I resans pris ingår:

 • Flygresa Oslo-Miami t/r
 • Mat ombord på flyget t/r
 • 3 hotellövernattningar i Miami
 • 3 frukostar i Florida
 • 1 lunch i Florida
 • Svensktalande guide i Florida
 • Transfer och utflykter i Florida enl. program
 • Kryssning 8 dagar/7 nätter i västra Karibien med Celebrity Equinox
 • Del i 2-bädds insideshytt
 • Helpension ombord
 • Hamnskatter & dricks
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Del i hytt med fönster på däck 3
  inkl. dryckespaket 1.400:-
 • Del i hytt med fönster på däck 7
  inkl. dryckespaket 1.900:-
 • Del i hytt med balkong på däck 6-7
  inkl. dryckespaket 3.600:-
 • Enkelrum/insideshytt 9.775:-
 • Enkelrum/fönsterhytt på däck 3
  inkl. dryckespaket 12.640:-
 • Enkelrum/fönsterhytt på däck 7
  inkl. dryckespaket 13.580:-
 • Enkelrum/balkonghytt på däck 6-7
  inkl. dryckespaket 16.900:-
 • Anslutningsbuss t/r:
  - Grums-Karlstad-Kil  680:-
  - Arvika-Charlottenberg 630:-
  - Kongsvinger 530:-
 • ESTA/Inresetillstånd ca $14
 • Semesterförsäkring ca 650:-
 • Avbeställningsförsäkring,
  ca 6% av resans pris
 • Anslutningsflyg från Arlanda & Landvetter,
  kontakta resebyrån

Flygbolag/tider: Lufthansa
23/1  Oslo-München  07.40-10.00
23/1  München-Miami 11.45-16.40
  2/2
 Miami-Frankfurt 16.40-07.55 (+1)
  3/2  Frankfurt-Oslo 10.10-12.15

Fakta om Celebrity Equinox:
Passagerarkapacitet: 2.850
Bruttotonnage: 122.000
Längd: 317 meter
Antal däck: 16
I trafik från: Augusti 2009

Resenären ansvarar själv för att de har gjort ESTA-ansökan och att de har en fullgod reseförsäkring. Vi reserverar oss för eventuella ändringar av flygtider, valuta- och skatteförändringar.

Länkar:

www.marseilleshotel.com
www.miamiandbeaches.com
www.celebritycruises.se

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523