Sök din resa

Florida & östra Karibien

13 dagar

16/1 2018 Flyg från Gardermoen, Oslo
Anslutningsbuss Grums-Karlstad-Arvika-Charlottenberg-Kongsvinger-Gardermoen


Dag 1. Till Fort Lauderdale
Vi flyger från Gardermoen under morgonen via Frankfurt och landar i Miami under eftermiddagen. Vid ankomsten i Miami väntar vår buss som tar oss till Fort Lauderdale och vårt hotell Ocean Sky Hotel and Resort***, här bor vi 4 nätter. Enklare frukost ingår under vår vistelse. Hotellet har ett utmärkt läge precis vid stranden, på promenadavstånd finns mindre restauranger/bistro och livsmedelsbutik. På hotellet hittar vi även solterrass med solstolar, pool, bubbelpool, restaurang, bar samt presentshop. Rummen är rymliga och utrustade med TV, värdefack, kylskåp, mikrovågsugn samt kaffekokare. Gemensam middag under kvällen.

Dag 2. I Fort Lauderdale
Fort Lauderdale är känt som Amerikas Venedig, med ett 500 km långt kanalsystem. Vi promenerar till vår vattentaxi som tar oss med på en kanalkryssning. Längs de vackra kanalerna passerar vi några av de 44 000 registrerade båtarna som ligger förtöjda vid marinor och lyxvillor. Resten av dagen/kvällen fritt för egna strövtåg, kanske ett dopp i havet eller hotellets pool kan locka. Shopping- och nöjesdistriktet kring Las Olas Boulevard är värt ett besök. Här hittas även utmärkta restauranger.

Dag 3. Till Kennedy Space Center
Tidig start för en heldagstur med svensktalande guide till Kennedy Space Center. Väl på plats tar oss NASA-bussen in på området och vi får en unik möjlighet att ta en titt bakom rymdcentrets kulisser. Vi ser bl.a. en rymdfilm, uppskjutningsramperna och rymdfärjan Atlantis, som var den fjärde som byggdes och gjorde sin första flygning 1985. Vi besöker även Apollo/Saturn V Center, med den enorma och fullt återställda raketen Saturn V, den största raket som någonsin byggts. Under dagen ges tid för lunch på området och innan vi når hotellet stannar vi för en middagsrast.

Dag 4. I Fort Lauderdale
Dagen är fri för avkoppling med sol och bad eller egna utflykter. Fort Lauderdale har utmärkt shopping. Ni kan fynda på Swap Shop eller loppmarknaden med låga priser på nya varor. Finns intresse kan vi ordna transfer till Sawgrass Mills Outlet (exkl.) som är landets sjätte största shoppingcenter med ca 350 butiker och restauranger.

Dag 5. Ombordstigning
Vi lämnar hotellet vid lunchtid och åker till kryssningsterminalen i Miami. Vid ankomsten checkar vi in på Celebrity Cruises kryssningsfartyg, Equinox. Nu väntar en 8 dagars underbar kryssning i Östra Karibien. Väl ombord står lunchen uppdukad i buffématsalen på däck 14. Från akterdäck bjuds vi på en härlig panoramautsikt över Miami och kryssningshamnen.

Fantastiska Celebrity Cruises - perfekt för alla som uppskattar ett modernt flytande hotell. Fartyget erbjuder lyx med ett stort utbud av restauranger, underhållning och aktiviteter. Servicegraden är mycket hög och maten en av huvudattraktionerna. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. Vi äter tillsammans på samma tid och vid samma bord varje kväll under kryssningen. Vi väljer fritt från vår meny som varierar varje kväll. Vi har också valmöjlighet att äta i buffématsalen eller i någon av fartygets specialrestauranger. I specialrestaurangerna tillkommer en kuvertavgift, då det ej ingår i resans pris. Då servicegraden är hög ombord kan man även beställa mat från hyttmenyn för att äta i hytten (mellan 24.00-05.00 tillkommer en serviceavgift).

Våra fönsterhytter med havsutsikt, som ingår i grundpriset, ligger på däck 3. Här ligger även receptionen och vår middagsrestaurang. Balkonghytterna ligger på däck 6 och 7, balkongen är utrustad med ett bord samt två stolar. Hytternas storlek är 17-19 m², balkongen ca 5 m². Hytterna städas/bäddas på morgonen och bäddas upp för kvällen. Båda hyttkategorierna är utrustade med dubbelsäng eller två enkelsängar, badrum med dusch eller badkar. Hyttens interiör består av en mindre sittgrupp, TV, telefon, kassaskåp, minibar (exkl.), garderob, makeupbord med hårtork samt uttag för 110/220V. 

På denna kryssning ingår dryckespaket Classic i våra hytter. Dryckespaketet (värde $55 p.p./dag) gäller i huvudrestaurangen, alla barer och lounger, dygnet runt. Obegränsat med vatten, läsk, kaffe, öl upp till $6, rött/vitt vinglas upp till $9 samt likörer, drinkar/cocktails upp till $8.

Dag 6. Till havs
Första dagen till havs, idag passar vi på att gå på upptäcktsfärd ombord. På dagarna erbjuds en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Exklusiva föreställningar och glittrande kvällsshower både fascinerar och kittlar fantasin. Guld och paljetter glittrar ikapp med havet utanför när de bästa Broadwayshowerna och musikalerna uppförs ombord i fartygets teater. Varje kväll får vi morgondagens späckade program levererat till vår hytt och vi kan välja fritt att fylla våra dagar med så mycket, eller så lite som vi önskar.

Dag 7. San Juan, Puerto Rico
San Juan är den näst äldsta staden på den nordamerikanska kontinenten. De pastellfärgade husen, smidesbalkongerna och de smala gatorna i San Juan står i stark kontrast till stadens moderna och till synes outtömliga energi. Ombord på fartyget kan vi köpa utflykter för att komma ut och se mer av dessa fantastiska öar som vi besöker under vår kryssning. All guidning sker med rederiets guider på engelska. På utflykterna köper vi vår egen lunch, alternativt äter när vi är tillbaka ombord.

Dag 8. Philipsburg, St. Maarten
Den unika karibiska ön St. Maarten styrs av två oberoende länder, trots att ön är delad i två lever invånarna harmoniskt tillsammans. Den nederländska huvudstaden Philipsburg är ett shoppingparadis med ett fantastiskt urval av exklusiva butiker längs kullerstensgator och smala gränder.

Dag 9. Basseterre, St.Kitts
Promenera runt i den pittoreska huvudstaden Basseterre bland de vita husen från kolonialtiden som omgärdar det åttkantiga Circustorget. Arkitekturen runt torget är inspirerad av Piccadilly Circus i London.

Dag 10-11. Till havs
Två sköna dagar till havs. Kring det fina poolområdet finns gott om solstolar och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av.

Dag 12. Miami
På morgonen är vi åter i Miami och här väntar vår guide som tar oss med på en guidad bussrundtur i centrala Miami. Tillfälle för promenad och lunch på egen hand innan bussen lämnar av oss på flygplatsen. Vårt flyg avgår under eftermiddagen och vi flyger via Frankfurt till Oslo.

Dag 13. Till avstigningsorten
Vid ankomsten i Oslo möter vår buss upp och tar oss åter mot Värmland.

Celebrity Equinox:

Dag

Datum

Anlöpningshamn

Ankomst

Avresa

1

20/1

Miami, Florida

 

16.00

2

21/1

Till havs

 

 

3

22/1

San Juan, Puerto Rico

15.30

23.00

4

23/1

Philipsburg, St. Maarten

09.30

18.00

5

24/1

Basseterre, St. Kitts

08.00

17.00

6

25/1

Till havs    

7

26/1

Till havs

   

8

27/1 Miami, Florida

07.00

 

         
         

   Programblad för utskrift


Pris:

24.300:-
Boka senast 20/10.
Senare bokning kan medföra ett högre flygpris.

Rabatt 500:-/person i fönsterhytt
Rabatt 750:-/person i balkonghytt

I resans pris ingår:

 • Flygresa Oslo-Miami  t/r
 • Mat ombord på flyget t/r
 • 4 nätter i Fort Lauderdale
 • Svensktalande guide i Florida
 • Transfer och utflykter i Florida enl. program
 • Entré till Kennedy Space Center
 • 1 middag i Florida
 • 4 frukostar i Florida
 • Kryssning 8 dagar/7 nätter
  i Östra Karibien med Celebrity Equinox
 • Del i 2-bädds fönsterhytt
 • Dryckespaket Classic
 • Helpension ombord
 • Hamnskatter & dricks
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Del i hytt med balkong 1.900:-
 • Enkelrum/fönsterhytt   11.000:-
 • Enkelrum/balkonghytt  13.900:-
 • Anslutningsbuss t/r:
  - Grums-Karlstad-Kil   680:-
  - Arvika-Charlottenberg  630:-
  - Kongsvinger  530:-
 • ESTA/Inresetillstånd ca $14
 • Semesterförsäkring ca 650:-
 • Avbeställningsförsäkring ca 6% av resans pris
 • Anslutningsflyg från Arlanda & Landvetter,
  kontakta resebyrån

Flygbolag: Lufthansa
16/1    Oslo-Frankfurt  06.25-08.40
16/1    Frankfurt-Miami  10.20-14.55
27/1    Miami-Frankfurt  17.00-07.50 (+1)
28/1    Frankfurt-Oslo  10.05-12.10

Alla flygtider är lokala och enligt gällande reguljär flygtidtabell. Vi reserverar oss för eventuella förändringar av ovanstående tider. Gällande tariffer för valuta, flygpriset och flygskatterna är baserade på valutakursen den 2017-02-01. Vi reserverar oss för eventuella valuta- och skatteförändringar.

Fakta om fartyget:
Passagerarkapacitet: 2.850
Bruttotonnage: 122.000
Längd: 317 meter
Antal däck: 16
Ström: 110/220 volt
I trafik från: 2009

Viktigt:
Vid bokning uppges samtliga namn, exakt med namn/stavning i passet. Använd alltid första namnet i passet oavsett tillstalsnamn vid bokning. Alla efternamn ska vara registrerade i bokningen. I annat fall kan du nekas att stiga ombord på flyget/kryssningen.

För svenska medborgare krävs giltigt svensk pass som är elektroniskt läsbart. Inga provisoriska pass accepteras. För barn krävs eget pass. Passet ska vara giltligt minst 6 månder efter avslutad kryssning. Resenärer av annan nationalitet än svensk bör kontrollera vad som gäller med Amerikanska Ambassaden.

För inresa till USA gäller att man måste ansöka och betala inresetillstånd via ESTA:s webbplats: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Resenärens namn i ESTA-ansökan måste överensstämma exakt med namn i passet. Ansökan kan göras hur tidigt som helst, men senast 72 timmar före avresa till USA. Vår rekommendation är att Ni gör ansökan senast 3 veckor innan avresan.
Resenären ansvarar själv för att de gjort ESTA-ansökan och att du har en fullgod reseförsäkring.

Länkar:

www.visitflorida.com
www.oceanskyresort.com
www.kennedyspacecenter.com
www.celebritycruises.se

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523