Sök din resa

Brygge & Bryssel med besök på Busworld

6 dagar

17/10 Stockholm via Jönköping till HelsingborgDag 1. Till Lübeck

Vi startar tidigt om morgonen och reser via E4:an till Helsingborg. Efter en kort färjeöverfart till Helsingör åker vi vidare mot Rödby och tar färjan över till Puttgarden. Efter en dryg timme når vi vårt slutmål för dagen, Lübeck. Vi övernattar på TRYP By Wyndham Aquamarin och äter en gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Till Brygge
Efter en god frukost är det dags att ge sig av mot Belgien och Brygge. Vi stannar för lämpliga kafferaster och lunch efter vår väg mot Brygge. Under sen eftermiddag når vi vårt övernattningshotell för 3 nätter, Novotel Brugge Centrum, hotellet ligger mycket centralt innanför stadsmuren. Brygge är en vacker och välbevarad gammal stad, ser ut som en riktig sagostad. Här finner man murar, spiror, kullerstensgator och prydliga kanaler med pittoreska små broar. Man bör inte heller missa stadens äldsta pub Cafe Vlissinghe byggd 1515. Kvällen är fri för egna strövtåg.

Dag 3. Till Bryssel
Efter frukost beger vi oss av mot Bryssel. Vi räknar med att vara framme i Bryssel vid 10-tiden och de som önskar upptäcka staden har gott om tid för detta. Bussen går vidare mot mässan Busworld, där vi räknar med ett besök fram till ca kl. 17.00. För er som tillbringar dagen i den vackra staden Bryssel finns mycket att upptäcka. Stadens mittpunkt, torget Grand-Place anses av många vara det vackraste torget i världen, därifrån kan man göra sina egna strövtåg runt staden. Den omtalade statyn Manneken Pis finns också att beskåda nära torget, EU-parlamentet med alla sina byggnader ligger på promenadavstånd från torget. Parlamentsområdet består av ett flertal byggnader och i många av dessa är det fritt inträde för allmänheten. Man kan också välja att ta en tur med Hop on Hop off bussarna som trafikerar stadens sevärdheter. Avresa från centrala Bryssel ca kl. 18.00, kvällen fri för egna nöjen.

Dag 4. Brygge och Oostende
Efter frukost är det dags för oss att bekanta oss lite mer med Brygge. Vi börjar dagen med en guidad båttur på kanalerna för att höra lite mer om stadens historia. Från toppen av klockstapeln på torget får man en fantastisk utsikt över staden och dess omgivningar. Efter lunch på egen hand gör vi en utflykt till Oostende, en av Belgiens viktigaste hamnstäder som ligger endast 3 mil från Brygge. Där ser vi ut över Nordsjökusten och tar en promenera på den fina strandpromenaden. Tillbaka till hotellet för en gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Till Lübeck
Efter frukost börjar vi vår återresa mot hemtrakterna igen. Vi övernattar på TRYP By Wyndham Aquamarin och äter en gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Till avstigningsorten
Efter frukost lämnar vi Tyskland och tar färjan mot Danmark för den sista etappen hem mot Stockholm.


  Programblad för utskrift


Pris:

6.750:-

I resans pris ingår:

  • Bussresa t/r
  • Väg- och färjevgifter
  • 5 hotellövernattningar
  • 5 frukostar
  • 3 middagar
  • Kanaltur i Brygge

Tillägg per person:

  • Avbeställningsskydd mot sjukdom  250:-
  • Enkelrum 5 nätter  1.890:-

Länkar:

www.europarl.europa.eu/visiting/sv/
www.brussels.be/tourism
www.visit-bruges.be
www.busworldeurope.org

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523