Sök din resa

Köpenhamn – Dronningens by

4 dagar

26/8 Buss Kristinehamn-Karlstad-Kil-Arvika-Charlottenberg-Oslo
16/9
Buss Deje-Forshaga-Karlstad-Kil-Arvika-Charlottenberg-Oslo

 

Köpenhamn är fullt av upplevelser. Här finns ett brett utbud av sevärdheter för varje tycke och smak och de flesta av dem är belägna inom gångavstånd. Shoppinggatan Ströget, en av Europas längsta gågator, går som en pulsåder genom Köpenhamns centrum från Rådhusplatsen till Kongens Nytorv. Köpenhamn är lika dejligt att besöka årets alla månader.


Dag 1. Till Oslo
Avresa enligt resebevis med rast efter vägen, under eftermiddagen når vi Oslo. Ombordstigning på DFDS Seaways fartyg mot Köpenhamn. Ombord installerar vi oss i tvåbäddshytter med golvstående sängar, belägna över bildäck. Gemensam buffémiddag efter avgång, till middagen ingår en dryck.

Fartyget erbjuder en mängd olika nöjesalternativ för hela familjen. Luta dig tillbaka i baren och läppja på din favoritdrink eller dansa hela natten lång på dansgolvet. I taxfreebutiken Sea Shop hittar vi alltid bra priser på allt ifrån märkeskläder, parfym och kosmetika till leksaker, godis, tobak och drycker.

Dag 2. I Köpenhamn
Efter sjöfrukost anländer vi till Köpenhamn och tillsammans med vår guide gör vi en rundtur, vi passerar bl.a. Rådhusplatsen, Nyhavn och Amalienborg. Köpenhamn är en ungdomlig - men samtidigt gammal och historisk - stad med ett utbud som uppfyller alla förväntningar man kan ha på en storstad. Vår rundtur avslutas vid hotellet där vi bor en natt, samtliga hotell ligger centralt belägna. Resten av dagen tillbringar vi på egen hand i Dronningens by. Huvudstaden lockar med kontinental atmosfär och shopping, med något för allas tycken och smak. Gågatan Strøget, en av Europas längsta, går som en pulsåder genom Köpenhamns centrum från Rådhusplatsen till Kongens Nytorv. Strøget med dess sidogator kantas av butiker, stora varuhus, souvenir-affärer och restauranger.

Dag 3. I Köpenhamn
Efter en stadig frukostbuffé väntar Köpenhamn på att utforskas. Promenera längs Strøget till hamnkvarteret Nyhavn, med sina färggranna fasader är detta ett mysigt krog- och restaurangstråk. Här njuter man som bäst av en kall pilsner och smörrebröd. Från Nyhavn går även kanalbåtar om man vill upptäcka staden från vattnet.

Inte långt från Nyhavn hittar vi Amalienborg, som är drottningens residens. Slottet består av fyra separata rokokopalats runt ett torg, varav två är öppna för allmänheten. Det ena hyser ett museum där vi kan beskåda närmare 400 år av kunglig historia i form av målningar och andra föremål och i det andra kan du se på nära håll hur ett kungligt residens ser ut inifrån. Amalienborg är känd för den danska högvakten som marscherar från Rosenborgs Slott kl. 11.30 varje dag längs Köpenhamns gator och genomför vaktavlösningen framför Amalienborgs Slott kl. 12.00. När drottningen är hemma åtföljs högvakten av Kungliga musikkåren. 

Vi samlas åter på eftermiddagen för återresa med DFDS Seaways fartyg mot Oslo. Åter en trevlig kväll väntar oss ombord.

Dag 4. Till avstigningsorten
Efter vår sjöfrukost anländer vi till Oslo och återresan med rast efter vägen påbörjas.


  Programblad för utskrift


Pris från:

3.160:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Båtresa t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt
 • Guidad rundtur
 • 1 hotellövernattning:
  26/8 First Hotel Twentyseven
  16/9 Hotel The Square
 • 1 middag inkl. 1 dryck
 • 3 frukostar
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:    

 • 16/9 Högsäsongstillägg    630:-
 • Enkelrum/insideshytt    1300:-
 • Enkelrum/utsideshytt    1500:-
 • Del i 2-bädds fönsterhytt    250:- 
 • Avb.skydd mot sjukdom    200:- 

Avgår barnrabatt:

 • Barn 0-3 år  -1000:-
 • Barn 4-11 år  -800:-


DFDS: Crown Seaways/Pearl Seaways

Oslo-Köpenhamn    16.30-09.45
Köpenhamn-Oslo    16.30-09.45

Länkar:

www.dfdsseaways.se
www.scandichotels.com
www.firsthotels.dk
www.thesquare.dk
www.visitdenmark.se

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523