Sök din resa

Lofoten med fjäll & fjordar

8 dagar

9/8 Buss Åmål-Säffle-Grums-Karlstad-Kristinehamn


Följ med på en resa till de norra delarna av vårt avlånga land. Upplev även Nordnorge med sina höga fjäll och djupa fjordar. Fantastisk natur och vackra sjöresor väntar oss under denna resa.

Dag 1. Till Härnösand
Vi kör via Västerås och Sala mot Gävle med lämpliga raster efter vägen. Påstigning kan ske på orter längs färdvägen. Vidare E4:an norrut genom det vackra Hälsingland. I Härnösand stannar vi för middag och övernattning på First Hotel Stadt***. (67 mil)

Dag 2. Till Älvsbyn
Efter frukost gör vi en rundtur i Härnösand. Vi fortsätter norrut och passerar den imponerande Högakustenbron och färdas längs Höga Kusten-området, som finns med på UNESCOs världsarvslista. Vi åker utmed Norrlandskusten via Umeå och Skellefteå och när vi kommit till Piteå har vi ca 1 timmes resa kvar innan vi kommer fram till vårt övernattningshotell. Hotell Storforsen**** ligger strax norr om Älvsbyn där vi äter en gemensam middag på kvällen. (48 mil)

Dag 3. Till Björkliden
På vår väg norrut åker vi längs Pite älv till Jokkmokk. Här får vi lite tid på egen hand, ett besök i Samemuseet rekommenderas. Vi åker vidare via de stora kraftverken Harsprånget och Porjus till Gällivare. Vi hinner med ett stopp i Jukkasjärvi för att titta på Ishotellet. Nu sker vårt första möte med fjällvärlden, vi passerar Kiruna och fortsätter mot nordväst utefter malmbanan via Abisko till Björkliden och vårt övernattningshotell, Hotell Fjället**** där en gemensam middag väntar på kvällen. (45 mil)

Dag 4. Till Svolvaer
Efter frukost lämnar vi Björkliden och fortsätter mot Narvik där vi gör ett längre stopp. Vi tar Gondolbanan upp på Narviksfjället och njuter av den fantastiska utsikten. Från Övre Fjällstation som är belägen 656 m.ö.h. har man panoramautsikt över Ofotfjorden. Efter lunch fortsätter vi på vindlande vägar mot Skarberget där en kortare färjeöverfart väntar mot Bognes. Där är det dags att ta nästa färja mot Lödinge, den överfarten tar drygt 1 timme. När vi nått färjeläget har vi kommit till Norges största ö Hinnöya. Vi fortsätter vår färd mot Svolvaer, Lofotens största stad. Staden ligger på Austvågöy, den nordligaste av Lofotenöarna, här finns mysiga små gator och ett litet torg vid hamnen med fantastisk utsikt över vatten och berg. Här bor vi 2 nätter på Scandic Svolvaer**** med gemensam middag båda kvällarna. (30 mil)

Dag 5. Lofoten
Hela dagen ägnar vi åt att uppleva Lofotens fantastiska natur med vår lokalguide. På vackra vägar kör vi genom dalar och längs havsvikar. Vi passerar fiskelägen Nusfjord, Sund samt Reine som korats till Norges vackraste småstad. Under eftermiddagen är vi åter på vårt hotell och kan koppla av en stund före middagen. (26 mil)

Dag 6. Mo i Rana
Vi säger farväl till Lofoten och börjar med en färjetur till Skutvik. Under den 2 timmar långa färden ser vi bland mycket annat Lofotenväggen på avstånd. Vi fortsätter längs E6:an söderut mot Fauske och Saltfjället. Här gör vi ett stopp på Polcirkelcentret för att få våra certifikat, som bevis att vi verkligen korsat Polcirkeln. Därefter kör vi vidare mot Mo i Rana och vårt hotell Scandic Meyergården**** för middag och övernattning. (40 mil)

Dag 7. Oppdal
Efter frukost går resan vidare söderut längs E6:an, efter natursköna vägar kantade av vattendrag och fjälltoppar. Vi når fram till Trondheim under eftermiddagen. För de som vill finns tillfälle och besöka Nidarosdomen, deras vackra medeltidskyrka. Vi reser vidare mot Oppdal där vi bor på Quality Hotel Skifer****. Gemensam middag på kvällen. (60 mil)

Dag 8. Till avstigningsorten
Vi vänder hem mot Värmland genom Dovre fjällets nationalpark. Vi passerar Ringebu, Lillehammer och Hamar på vår väg mot avstigningsorten. (52 mil)


  Programblad för utskrift


Pris:

12.590:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 7 hotellövernattningar
 • 7 frukostar
 • 7 middagar
 • Gondolbanetur
 • Lokalguide på Lofoten
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 350:-
 • Enkelrum 7 nätter 3.870:-

Resväg

Länkar:

www.visitnorway.no
www.firsthotels.se
www.bjorkliden.com
www.scandichotels.no
www.skiferhotel.no

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523