Sök din resa

Lofoten med Hurtigruten & midnattssolen

8 dagar

30/5 Buss Åmål-Säffle-Grums-Karlstad

 

Dag 1. Till Härnösand
Vi kör genom Dalarna mot Gävle. Påstigning kan ske på orter längs färdvägen. Vidare E4:an norrut genom det vackra Hälsingland. I Härnösand stannar vi för middag och övernattning på First Hotel Stadt***. (59 mil)

Dag 2. Till Piteå
Efter frukost gör vi en rundtur i Härnösand. På vår resa norrut passerar vi den imponerande Högakustenbron och färdas längs Högakustenområdet, som finns med på UNESCOs världsarvslista. Vi fortsätter utmed Norrlandskusten via Umeå och Skellefteå till Piteå. Middag och övernattning på Piteå Stadshotell****. (43 mil)

Dag 3. Till Kiruna
På vår väg norrut åker vi längs Luleälven till Jokkmokk. Här får vi lite tid på egen hand, ett besök i Samemuseet rekommenderas. Vi åker vidare via de stora kraftverken Harsprånget och Porjus till Gällivare. Här sker vårt första möte med fjällvärlden, vi passerar Kiruna och övernattar i Björkliden på Hotell Fjället**** i Björkliden där middag väntar på kvällen. (50 mil)

Dag 4. Till Svolvaer
Efter frukost lämnar vi Kiruna och närmar oss Herjangsfjorden. På vår väg passerar vi såväl Bjerkvik som Bogen, innan vi når bron över till Norges största ö - Hinnöya. Vägen slingrar sig längs Tjeldsundet och kommer snart till Sortland, en av många vackra pärlor i landskapet Vesterålen. I Stokmarknes väntar en ny höjdpunkt på vår resa, en tre timmars lång färd med Hurtigruten som av många benämns som ”världens vackraste sjöresa”. Vi går ombord på M/S Nordnorge som tar oss genom bl.a. Trollfjorden till Svolvaer, Lofotens huvudstad. Vid ankomsten till Svolvaer möter bussen upp på kajen för färd till Thon Hotel Lofoten*** där vi stannar två nätter. Gemensam middag på hotellet. (25 mil)

Dag 5 Lofoten
Hela dagen ägnar vi åt att uppleva Lofotens fantastiska natur med vår lokalguide. På vackra vägar kör vi genom dalar och längs havsvikar. Vi passerar fiskelägren Nusfjord, Sund samt Reine som korats till Norges vackraste småstad. Under eftermiddagen är vi åter på vårt hotell och kan koppla av en stund före middagen. (26mil)

Dag 6 Mo i Rana
Vi säger farväl till Lofoten och börjar med en färjetur till Skutvik. Under den 2 timmar långa färden ser vi, bland mycket annat, Lofotenväggen på avstånd. Vi fortsätter längs E6:an söder ut mot Fauske och Saltfjället. Här gör vi ett stopp vid Polcirkelcentret för att få våra certifikat, som bevis att vi verkligen korsat Polcirkeln. Därefter kör vi vidare mot Mo i Rana och vårt hotell Scandic Meyergården*** för middag och övernattning. (40mil)

Dag 7 Oppdal
Efter frukost går resan vidare söder ut längs E6:an, efter natursköna vägar kantade av vattendrag och fjälltoppar. Vi når fram till Trondheim under eftermiddagen. För de som vill finns tillfälle och besöka Nidarosdomen, deras vackra medeltidskyrka. Vi reser vidare mot Oppdal där vi bor på Quality Hotel Skifer****. Gemensam middag på kvällen. (60 mil)

Dag 8 Till avstigningsorten
Vi vänder hem mot Värmland genom Dovre fjällets nationalpark. Vi passerar Ringebu, Lillehammar och Hamar på vår väg mot våra avstigningsorter. (52 mil)  Programblad för utskrift

 


Pris:

11.590:-

I resans pris ingår:

  • Bussresa t/r
  • 7 hotellövernattningar
  • 7 frukostar
  • 7 middagar
  • Båtresa Hurtigruten
  • Lokalguide på Lofoten
  • Förekommande skatter
  • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

  • Avbeställningsskydd mot sjukdom 350:-
  • Tillägg enkelrum 7 nätter  2.270:-

Länkar:

www.firsthotels.se
www.piteastadshotell.com
www.bjorkliden.com
www.thonhotels.no
www.scandichotels.no
www.skiferhotel.no

Resväg - klicka här

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523