Sök din resa

Telemark

3 dagar

16/7 Buss Kristinehamn-Karlstad-Vålberg-Grums-Säffle-Åmål


Telemark i sydöstra Norge är lika mångskiftande som det är vackert. Här finns charmiga kuststäder, den välkända Telemarkskanalen och en underbar natur med berg och kullar. På denna resa får vi uppleva Telemark i all sin prakt!

Dag 1. Till Skien
Avresa från Värmland på morgonen. Vi reser med Color Line från Strömstad till Sandefjord. Väl framme i Skien checkar vi in på det anrika Thon Hotel Höyers**** som ligger centralt och vars historia sträcker sig ca 160 år tillbaka. Härifrån är det bekvämt gångavstånd till kanalen, Henrik Ibsen Museum, den fina Brekkeparken och shopping. Skien har vuxit samman med Porsgrunn och välkända Porsgrund Porslinfabrik är väl värd ett besök.

Dag 2. Telemarkskanalen
Idag gör vi en 4 timmar lång tur på den välkända Telemarkskanalen från Lunde till Skien. Under förmiddagen finns tid för egna strövtåg innan båten avgår kl. 13.25 från kajen, som ligger centralt i staden. Totalt omfattar kanalen 8 slussar, är 105 km lång och har en höjdskillnad på 72 m. Lunchbuffé inkl. kaffe ombord. Under denna dag upplever vi fina slussar med stenmurade väggar, gamla slussvaktarhus, grönskande parker och en fantastisk natur. Vi kommer fram till Lunde ca kl. 17.30 där bussen väntar för att ta oss tillbaka till Skien och vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Till avstigningsorten
Efter en god frukost lämnar vi Skien och åker mot Sandefjord. Vi får tid att på egen hand upptäcka staden. Sandefjord var vid sekelskiftet stort centrum för den norska valfångsten och här finns ett intressant valfångstmuseum. Om någon skulle vara intresserad av ett besök på museet finns det tid över för detta. Färjan över till Strömstad går kl. 13.30 och 16.00 beräknas vi anlända i Strömstad. Nu återstår bara den sista biten till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift

 


Pris:

4.490:-

I resans pris ingår:

  • Båtresa Strömstad-Sandefjord t/r
  • 2 hotellövernattningar
  • Halvpension på hotellet
  • Kanaltur på Telemarkskanalen Lunde-Skien
    inkl. lunchbuffé
  • Förekommande skatter
  • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

  • Avbeställningsskydd mot sjukdom 200:-
  • Enkelrum 2 nätter 760:-

Resväg

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523