Sök din resa

Räkor i trängsel – en lunchkryssning

Dagstur

20/8  Buss Säffle-Grums-Vålberg-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro

Välkomna ombord! Under vår resa kommer vi att njuta av både räkor och vackra vyer. Under ett par timmar blir vi guidade av vår kapten som sakta styr ut mot Hjälmaren.

Örebro hamn ligger mitt i centrum, ett stenkast från Örebro slott. Från hamnplan går båtfärden först genom Örebros stadsbebyggelse med många av stadens pampigaste villor. Vi passerar sedan den vackra stadsparken och Wadköping, känt för sina fina hus från 1500-1800-talen. Bebyggelsen flyttades hit från olika delar av staden för att bevaras när staden moderniserades.

Vi slussar sedan ner 2,5 m i Örebro sluss till Hjälmarens nivå, innan turen fortsätter genom den lummiga Svartån. I sakta mak passerar vi småbåtshamnen och naturreservatet Oset i det vackra åstråket, som förvandlas till ett fantastiskt friluftsområde från att under många år varit Örebros baksida. Medan vi passerar både betesmarker och herrgårdar styr vår kapten oss via Hjälmarens minsta fjärd, Hemfjärden och Mellanfjärden. Under hela vår resa guidar vår kapten om Örebros sjöfartshistoria, sevärdheter och om den stora förvandlingen som skett efter den stora sjösänkningen på 1880-talet.

Under resans gång står det stora lunchbordet uppdukat med räkor och diverse tillbehör. Till maten ingår lättdryck samt kaffe och kaka. Vid 17-tiden är vi åter i Örebro och vår buss tar oss tillbaka till Värmland.


  Programblad för utskrift

 

 


Pris:

675:-
Sista bokningsdag 6/8.

I resans pris ingår:

  • Bussresa t/r
  • Kryssning
  • Räkfrossa
  • Kaffe & kaka
  • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

  • Avbeställningsskydd mot sjukdom 50:-

Länkar:

www.arbogarederi.se

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523