Sök din resa

Räkor i trivsel - en lunchkryssning

Dagstur

11/7 Buss Säffle-Grums-Vålberg-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro
16/9
Buss Arvika-Kil-Karlstad-Kristinehamn-Karlskoga-Örebro

 

Man behöver inte alltid åka så långt för att ha trevligt. En kryssning från Örebro via Svartån till Hjälmaren, kan vara nog så trevligt. Under ett par timmar avnjuter vi både räkor och vackra vyer. Så välkomna ombord.

Örebro hamn ligger mitt i centrum, ett stenkast från Örebro slott. Från hamnplan går båtfärden först genom Örebros stadsbebyggelse med många av stadens pampigaste villor. Vi passerar sedan den vackra stadsparken och Wadköping, känt för sina fina hus från 1500-1800-talen. Bebyggelsen flyttades hit från olika delar av staden för att bevaras när staden moderniserades.

Vi slussar sedan ner 2,5 m i Örebro sluss till Hjälmarens nivå, innan turen fortsätter genom den lummiga Svartån. I sakta mak passerar vi småbåtshamnen och naturreservatet Oset i det vackra åstråket, som förvandlas till ett fantastiskt friluftsområde från att under många år varit Örebros baksida. Medan vi passerar både betesmarker och herrgårdar styr vår kapten oss via Hjälmarens minsta fjärd, Hemfjärden och Mellanfjärden.

Under hela vår resa guidar vår kapten om Örebros sjöfartshistoria, sevärdheter och om den stora förvandlingen som skett efter den stora sjösänkningen på 1880-talet. Under resans gång blir vi serverade räkor med diverse tillbehör. Till lunchen ingår lättdryck samt kaffe och kaka. Fartyget har fullständiga rättigheter. (Räkorna kan bytas mot dagens kötträtt, meddelas vid bokning). Vid 15-tiden är vi åter i Örebro och vår buss tar oss tillbaka till Värmland.

 

 


Pris:

690:-

I resans pris ingår:

  • Bussresa t/r
  • Kryssning
  • Lunch, måltidsdryck, kaffe & kaka
  • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

  • Avbeställningsskydd mot sjukdom 75:-

Under pandemin har vi begränsat antal resenärer i bussarna. Vi reserverar oss för ev. ändringar utöver
vår kontroll.

Länkar:

www.arbogarederi.se

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523