Sök din resa

Vätterns norra skärgård & Stjernsunds slott

Dagstur

9/5 Buss Säffle-Grums-Vålberg-Karlstad-Kristinehamn


Mitt i Sveriges hjärta, vid toppen av Vättern, ligger Askersund. Här får vi en guidad visning av Stjernsunds slott innan vi kryssar genom den vackra inlandsskärgården som består av ca 250 öar, kobbar och skär.

Avresa på morgonen mot Askersund. Stjernsunds slott ligger vackert beläget på en hög udde mellan Hammarsundet och Alsensjön. Slottets duktiga guider lotsar oss igenom ett av 1800-talets bäst bevarade byggnader och interiörer. Här finns även en slottsbutik där man kan shoppa loss ordentligt. Efter vår slottsvisning finns tid att besöka västra flygeln där en utställning om festkläder visas samt även tid för att besöka deras fina butik med mängder av spännande och roliga saker att köpa med sig hem.

Avgång från Stjernsunds slott med M/S Wettervik. Norra Vätterns skärgård brukar beskrivas som vild och vacker. Skärgården är Sveriges enda inlands- och sötvattensskärgård och den innefattar ett 50-tal öar, utöver alla kobbar och skär. Alla öar med undantag för några få är obebodda. Här står grovhuggna klippor, rundade granithällar och vindpinade tallskogar i färgstark kontrast till Vätterns klara, blågröna vatten. Medan vi sakta kryssar genom skärgården serveras vi inkokt Vätternlax, hollandaisesås och potatis. Efter ankomsten i Askersund besöker vi Venus Choklad. Här berättas hur dessa handgjorda kvalitetspraliner tillverkas och vi bjuds på ett smakprov. Det är inte utan anledning att Carl von Linné kallade chokladen för ”Gudarnas föda”. Efter vårt besök styr vi åter resan mot Värmland.


  Programblad för utskrift

 


Pris:

890:-
Sista bokningsdag 27/4.

I resans pris ingår:

  • Bussresa t/r
  • Kaffe & fralla
  • Entré samt guidning på Stjernsunds slott
  • Skärgårdskryssning
  • Lunch, måltidsdryck, kaffe & kaka
  • Besök på Venus Choklad
  • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

  • Avbeställningsskydd mot sjukdom 50:-

Länkar:

www.slottsguiden.info
www.wettervik.se
www.venuschoklad.se

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523