Sök din resa

Amsterdam

6 dagar

9/8 Buss Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Vänersborg-Göteborg

 

Amsterdam är staden för alla som gillar vacker arkitektur, historia, konst och kultur. Lägger man därtill ett livligt restaurang- och nattliv utgör Amsterdam en perfekt storstadsvistelse. Här finns ett stort utbud av museer och historiska platser att besöka. Rijksmuseum, Van Gogh-museet, Rembrandt-museet och Anne Franks hus är några av de absolut populäraste sevärdheterna. De tre berömda huvudkanaler Herengracht, Keizersgracht och Prinsengracht markerar stadens vallgrav vid olika tidpunkter. Nästan 1 300 broar korsar vattenvägarna i denna vackra stad.

Dag 1. Till Göteborg
Avresa från Värmland vid lunchtid till Göteborg för ombordstigning och avresa med Stena Line mot Kiel. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten. Restaurang Taste är en modern all inclusive bufférestaurang där vi njuter av ett flertal både kalla och varma rätter och desserter, samt fri påfyllning av drycker så som läsk, öl och vin. Spara en slant och förboka smörgåsbord inkl. dryck vid bokningstillfället. Metropolitan heter fartygets à la carte- restaurang vars meny innehåller allt från enstaka rätter till trerätters-menyer med tillhörande vinpaket. Kvällen disponeras fritt till att utforska fartygets utbud.

Dag 2. Kiel - Amsterdam
Frukost ombord före ankomsten till Kiel. Resan fortsätter utanför Hamburg och Bremen med lunchstopp nära den holländska gränsen. Vi färdas över den 3 mil långa Zuiderzeevallen, som gett Holland stora arealer nytt land. På vallen, som invigdes 1932, finns ett utsiktstorn och en utställning över landvinningarna. Vid ankomst till Amsterdam installerar vi oss för 3 nätter på Eden Hotel***, ett populärt hotell med centralt läge vid Amstel River, City Hall och operahuset. Promenadavstånd till Rembrandttorget, shopping och restauranger. Middagar i Amsterdam äter vi på egen hand.  (59 mil)

Dag 3. Amsterdam med stadsvandring & kanaltur
Vi börjar dagen med en stadsvandring med vår lokalguide och därefter väntar en kryssning på Amsterdams charmiga kanaler. Medan vi avnjuter en gemensam lunch ombord beundrar vi de karakteristiska gavelhusen längs vattenvägarna medan guiden berättar om stadens historia. Eftermiddagen och kvällen tillbringas på egen hand. Amsterdam har ett fantastiskt restaurangutbud och att besöka ett pannkakshus är nästan ett måste. Testa gärna det indonesiska köket med specialiteten ”Rijsttafel”, en smörgåsbordsliknande asiatisk matupplevelse som blivit en av Hollands nationalrätter.

Dag 4. Amsterdam på egen hand
Amsterdam är en perfekt stad att cykla i. Hotellet erbjuder cykeluthyrning och man tar sig enkelt till stadens sevärdheter. Vid Muse­umplein hittar man Rijksmuseet, som hyser en alldeles fantastisk samling av holländsk konst, och Van Gogh mu­seet. Anne Franks Hus är en av Amsterdams mest kända sevärdheter. Under andra världskriget bodde Anne Frank och hennes familj i huset på Prinsengracht 263 i Amsterdam. Hennes dagboksanteckningar från de två åren familjen bodde där har blivit historiska och gett en bild av hur judar förföljdes under första halvan av 1900-talet. I dag är huset ett museum. Den perfekta souveniren, blomsterlökar, köper man på den flytande blomstermarknaden Bloemenmarkt vid Singelkanalen. Rembrandts Torg är omgivet av pubar, restauranger, caféer och uteserveringar. Här hittar vi även mycket bra shopping.

Dag 5. Amsterdam - Kiel
Vi lämnar Amsterdam och åker mot den tyska gränsen. Efter lunchuppehåll fortsätter vi till Kiel. Återresa med Stena Line till Göteborg med ännu än trevlig kväll ombord.

Dag 6. Till avstigningsorten
Vi njuter av frukostbuffén före ankomsten till Göteborg. När alla är på plats i bussen börjar vår resa mot våra avstigningsorter med rast efter vägen.


  Programblad för utskrift

 


Pris:

7.990:-
Sista bokningsdag 5/6.

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Båtresa Stena Line t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt med över- och underslaf t/r
 • 3 hotellövernattningar
 • 5 frukostar
 • 1 lunch
 • Stadsvandring med lokalguide
 • Kanaltur med lokalguide
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 300:-
 • Enkelrum/enkelhytt utan fönster 3.500:-
 • Enkelrum/enkelhytt med fönster 4.480:-
 • Insideshytt med golvbäddar 180:-
 • Fönsterhytt med över- och underslaf 225:-
 • Fönsterhytt med golvbäddar 360:-
 • Smörgåsbord inkl. dryck 314:-
 • Övriga entréer
 • Måltidsdrycker

Giltigt pass krävs för resa till Tyskland.
(körkort ej giltig ID)

Tidtabell Stena Line
Göteborg-Kiel 17.45-09.15
Kiel-Göteborg 18.45-09.15

Ändringar i programmet förbehålls.

Länkar:

www.stenaline.se
www.edenhotelamsterdam.com
www.amsterdam.nl

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523