Sök din resa

Bremen med oktoberfest

4 dagar

14/10 Buss Karlstad-Grums-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 

Upplev tysk folkfest när den är som bäst! Bremens stora ölfest ”Bremen Freimarkt” är Nordtysklands svar på Münchens Oktoberfest. På festområdet Bürgerweide och vid det historiska torget råder glad feststämning. Knallar och matstånd med tyska delikatesser, öltält, musik, dans och nöjesfält. Självklart bor vi på ett hotell med gångavstånd till festområdet!

Dag 1. Till Bremen
Avresa från Värmland på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster. Kort färjetur till Helsingör och vidare till färjan i Rödby som tar oss till Puttgarden. Vi fortsätter till Bremen där vi under kvällen checkar in på hotell Edel Weiss****, en österrikisk oas mitt i Bremen. Här bor vi 3 nätter alldeles inpå knuten till oktoberfestområdet Bürgerweide och på bekvämt gångavstånd till den historiska stadskärnan.

Dag 2-3. I Bremen
Under två dagar finns det gott om tid att upptäcka Bremens många sevärdheter som det vackra rådhuset, Schnoorkvarteren, Böttcherstrasse och statyn med stadsmusikanterna. Givetvis lockar Bremer Freimarkt med många öltält och festliga arrangemang. Passa på att prova den typiska festivalmaten och drycken som serveras vid alla matstånd. Över 3 000 utställare på festfältet Bürgerweide och kring Rådhustorget ser till att alla trivs på denna folkfest.

Dag 4. Till avstigningsorten
Vi lämnar hotellet efter frukost och påbörjar återresan via Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter.

 

 


Pris:

4.450:-

I resans pris ingår:

  • Bussresa t/r
  • Väg- och färjeavgifter
  • 3 hotellövernattningar
  • 3 frukostar
  • Förekommande skatter
  • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

  • Avbeställningsskydd mot sjukdom 225:-
  • Enkelrum 3 nätter 1.080:-

Under pandemin har vi begränsat antal resenärer i bussarna. Vi reserverar oss för ev. ändringar utöver
vår kontroll.

Länkar:

www.edelweiss-bremen.de
www.freimarkt.de

Resan genomförs utan reseledare

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523