Sök din resa

Bremen med vinfest

4 dagar

26/8 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Göteborg-Helsingborg

 

Välkommen att besöka den stämningsfulla vinfesten ”Bremer Weinfest”, som arrangerades första gången 1987. I centrum och runtom staden står vintälten tätt från olika tyska vinregioner och vi har möjlighet att provsmaka många av dessa delikata viner. Koppla av med shopping, besök de mysiga Schnoorkvarteren, njut av ett trevligt cafébesök och botanisera bland alla goda viner.

Dag 1. Till Bremen
Avresa från Värmland på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster. Kort färjetur till Helsingör och vidare till färjan i Rödby som tar oss till Puttgarden. Vi fortsätter till Bremen där vi under kvällen checkar in på hotell Radisson Blu som ligger mitt i centrum, alldeles i närheten av de mysiga Schnoorkvarteren och torget med det praktfulla rådhuset och de världsberömda stadsmusikanterna.

Dag 2-3. I Bremen
Vi har nu två hela dagar att flanera runt i staden och uppleva vinfesten, provsmaka och köpa med viner antingen direkt på torget eller i någon av vinbutikerna. Musiker och gatuartister hjälper till att rama in denna fest och butikerna har öppet extra länge på lördagskvällen. Vill man kan man ju byta från vin till öl och kanske lägga in ett besök på Becks Bryggeri på egen hand. Från det historiska torget Bremer Markplatz är det några minuters promenad till Bremens äldsta stadskvarter, Schnoor. Här radar små smala korsvirkeshus från 1400- och 1500-talen upp sig som pärlor på ett snöre. Har man intresse av att shoppa finns den största shoppinggatan Sögestrasse med varuhus, gallerior, butiker och restauranger på gångavstånd från vårt hotell.

Dag 4. Till avstigningsorten
Vi lämnar hotellet efter frukost och påbörjar återresan via Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter.

 


Pris:

4.380:-

I resans pris ingår:

  • Bussresa t/r
  • Väg- och färjeavgifter
  • 3 hotellövernattningar
  • 3 frukostar
  • Förekommande skatter
  • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

  • Avbeställningsskydd mot sjukdom 225:-
  • Enkelrum 3 nätter 1.170:-

Resan genomförs utan reseledare.

Under pandemin har vi begränsat antal resenärer i bussarna. Vi reserverar oss för ev. ändringar utöver
vår kontroll.

Länkar:

www.radissonblu.com/hotel-bremen

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523