Sök din resa

Brygge & Bryssel

6 dagar

9/6 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 

Fantastiska Belgien!  

Följ med oss till Belgien som bjuder på spännande arkitektur, konst, shopping, god choklad och god öl. Den medeltida flamländska staden Brygge charmar oss med alla sina trädkantade kanaler, slingrande kullerstensgator, pittoreska gamla byggnader och utsmyckade fasader. Vi besöker också ”Europas huvudstad” Bryssel.  Här beundrar vi de vackra fasaderna vid medeltidstorget Grand Place med bl.a. den berömda bronsstatyn Manneken Pis. 

Dag 1. Till Bad Oldesloe
Avresa på morgonen söderut med lämpliga raster för kaffe och lunch. Påstigning kan ske på alla orter längs färdvägen. Kort färjetur från Helsingborg till Helsingör och senare från Rödby till Puttgarden i Tyskland. Middag och övernattning på hotell Good Morning+Bad Oldesloe***.

Dag 2. Bad Oldesloe - Brygge
Resan fortsätter mot Belgien och Brygge. Vi stannar för lämpliga raster längs vägen mot Brygge. Under sen eftermiddag kommer vi till Brygge, en vacker och välbevarad gammal stad, som ser ut som en riktig sagostad. Här finner man murar, spiror, kullerstensgator och prydliga kanaler med pittoreska små broar. Vi installerar oss för 3 nätter på hotell Novotel Brugge Centrum***. Hotellet ligger mycket centralt innanför stadsmuren. Efter en gemensam middag på hotellet kanske ett besök på stadens äldsta pub Café Vlissinghe, byggd 1515, lockar. (69 mil)

Dag 3. Till Bryssel
I dag besöker vi Bryssel där vi ska tillbringa dagen. Här finns det mycket att upptäcka. Stadens mittpunkt, torget Grand Place anses av många vara det vackraste torget i världen. EU-parlamentet med alla sina byggnader ligger på promenadavstånd från torget. Parlamentsområdet består av ett flertal byggnader och i många av dessa är det fritt inträde för allmänheten. Den berömda bronsstatyn Manneken Pis, som symboliserar Brysselborgarnas avsaknad av respekt för överheten, finns att beskåda nära torget. Öl är kultur i Belgien och här finns över 300 sorters öl – Leffe och Gueuze är två populära sorter. Chokladbutikerna ligger på rad och är fyllda med läckerheter som är en perfekt present att ta med sig hem. Man kan också välja att ta en tur med Hop on-Hop off-bussarna som trafikerar stadens sevärdheter. Senare under eftermiddagen återvänder vi till Brygge där kvällen är fri för egna nöjen. (20 mil)

Dag 4. Brygge och Oostende
Vi börjar dagen med en guidad båttur på kanalerna för att höra lite mer om stadens historia. Från toppen av klockstapeln på torget får man en fantastisk utsikt över staden och dess omgivningar. Efter lunch på egen hand gör vi en utflykt till Oostende, en av Belgiens viktigaste hamnstäder. Här ser vi ut över Nordsjökusten och tar en promenad längs den fina strandpromenaden. Tillbaka till hotellet för en gemensam middag på kvällen. (6 mil)

Dag 5. Brygge - Ahrensburg
Efter frukost påbörjar vi vår hemresa med lämpliga raster längs vägen. Middag och övernattning på hotell Park Hotel Ahrensburg****. (67 mil)

Dag 6. Till avstigningsorten
Hemresa via färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift

 


Pris:

7.590:-
Sista bokningsdag 20/4.

I resans pris ingår:

  • Bussresa t/r
  • Väg - och färjeavgifter
  • 5 hotellövernattningar
  • 5 frukostar
  • 3 middagar
  • Kanaltur i Brygge
  • Förekommande skatter
  • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

  • Avbeställningskydd mot sjukdom 300:-
  • Enkelrum 5 nätter 1.990:-

Länkar:

www.accorhotels.com
www.radissonhotels.com
www.europarl.europa.eu/visiting/sv/
www.brussels.be/tourism
www.visit-bruges.be
www.parkhotel-ahrensburg.de

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523