Sök din resa

Hollands blommor & blomstertåget

7 dagar

14/4 Buss Arvika-Kil-Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Mellerud-Brålanda-Göteborg

 

Vårens klassiker!

Möt våren i Holland när blomsterfälten står i full blom. Upplev tulpaner, hyacinter och narcisser i en symfoni av färger och dofter i Keukenhofs blomsterpark. Vi besöker Amsterdam med alla sina kanaler och Haag med den fantastiska rundmålningen Panorama Mesdag. Lördag 17/4 arrangeras det traditionella blomstertåget och vi kommer att se ett stort antal blomstersmyckade vagnar vid startplatsen i Noordwijk. Blomstertåget fortsätter sedan utefter den 40 km långa marschvägen till Haarlem.


Dag 1.
Till Göteborg
Avresa från Värmland vid lunchtid till Göteborg för ombordstigning och avresa med Stena Line mot Kiel. Insides 2-bäddshytter med över- och underslaf finns reserverade för oss högt upp i båten. Restaurang Taste är en modern all inclusive bufférestaurang där vi njuter av ett flertal både kalla och varma rätter och desserter, samt fri påfyllning av drycker så som läsk, öl och vin. Spara en slant och förboka smörgåsbord inkl. dryck vid bokningstillfället. Metropolitan heter fartygets à la carte restaurang vars meny innehåller allt från enstaka rätter till trerättersmenyer med tillhörande vinpaket. Kvällen disponeras fritt till att utforska fartygets utbud.

Dag 2. Kiel - Alkmaar
Frukost ombord före ankomsten till Kiel. Vi åker mot Holland med lunchstopp nära den holländska gränsen. Under eftermiddagen färdas vi över den 3 mil långa Zuiderzeevallen och vidare till oststaden Alkmaar. Här bor vi 4 nätter på Grand Hotel**** som ligger i en historisk byggnad i hjärtat av Alkmaar. Den charmiga staden har hemtrevliga kvarter med inbjudande butiker och restauranger längs kullerstensgränderna, glittrande kanalvatten och givetvis en väderkvarn. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på en närliggande restaurang. (56 mil)

Dag 3. Ostmarknad & Amsterdam
Alkmaar är känd för sin färgsprakande ostmarknad och är sedan 1939 den enda stad i Holland där man fortfarande säljer ost på ett traditionellt sätt varje fredag från april till september. Idag är det marknadsdag och på huvudtorget Waagplein (Vågplatsen) får vi se hur bärare i traditionella kläder bär fram ostar till för­säljning. Efter detta strålande skådespel i gammaldags miljö beger vi oss mot Amsterdam. För att se staden från sin ”rätta” sida gör vi en kanaltur där vi beundrar de karakteristiska gavelhusen längs vattenvägarna. Därefter får vi tid på egen hand. Ta gärna en taxi till Muse­umplein, där man hittar Rijksmuseum och Van Gogh mu­seet. Andra sevärdheter är den stora Waterloo-torgmark­naden, blomstermarknaden, Artis Zoo och Anne Franks hus. Rembrandts Torg är omgivet av pubar, restauranger, caféer och uteserveringar. Här hittar man även mycket bra shopping. Att besöka ett pannkakshus är nästan ett måste. Senare under eftermiddagen återvänder vi till Alkmaar. Kvällen fri.

Dag 4. Blomstertåget & Haag med Panorama Mesdag
Efter en tidig frukost åker vi till Noordwijk, startplatsen för blomstertåget. Här får vi se fantastiska blomsterdekorationer som pryder de stillastående ekipagen, innan paraden sakta börjar röra sig mot Haarlem. Vi fortsätter till Haag, Hollands tredje största stad efter Amsterdam och Rotterdam. Här har det nederländska parlamentet, Europadomstolen och kungahuset sitt säte och det finns många historiska sevärdheter. Vi åker först till byn Scheveningen, en stadsdel i Haag som en av de mest kända badorterna i Holland. Här äter vi en gemensam lunch i en av de mysiga restauranger som ligger längs den fina breda stranden. Därefter tar vår lokalguide med oss på en intressant stadsrundtur som avslutas med ett besök på Panorama Mesdag, Europas största cylinderformade målning, 14 m hög och 120 m i diameter. Målningen föreställer byn Scheveningen med havet och sanddynerna. Den är målad av den mest berömda målaren från Hagueskolan, Hendrik Willem Mesdag. Det är den äldsta 1800-tals panoramamålningen som är bevarad i originalskick. Efter denna mycket originella upplevelse åker vi tillbaka till Alkmaar. Kvällen fri.

Dag 5. Blomsterparken Keukenhof
I dag besöker vi Keukenhof i Lisse. Den legendariska blomsterparken täcker en yta av 32 hektar och här planteras årligen mer än 7 miljoner lökväxter, som under våren slår ut i regnbågens alla färger. På området finns ett flertal restauranger och caféer och vi har gott om tid att ströva omkring i parken och bara njuta. Tillfälle ges för inköp av blomsterlökar hos en lökodlare. Under efter­middagen åker vi tillbaka till vårt hotell och tillbringar resten av dagen i Alkmaar på egen hand. (10 mil)

Dag 6. Alkmaar - Kiel
Vi lämnar Alkmaar och åker mot den tyska gränsen. Efter lunchuppehåll fortsätter vi till Kiel. Återresa med Stena Line till Göteborg med ännu en trevlig kväll ombord.

Dag 7. Till avstigningsorten
Vi njuter av frukostbuffén före ankomsten till Göteborg. När alla är på plats i bussen börjar vår resa mot våra avstigningsorter med rast efter vägen.

 


Pris:

ej klart
Boka senast 1/3 2021.

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Båtresa Stena Line t/r
 • Del i insides 2-bäddshytt
  med över- och underslaf t/r
 • 4 hotellövernattningar
 • 1 middag
 • 6 frukostar
 • 1 lunch
 • Besök på ostmarknad
 • Entré till Keukenhof
 • Rundtur i Haag med lokalguide
 • Entré till Panorama Mesdag
 • Kanaltur i Amsterdam
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom
 • Insideshytt med golvbäddar
 • Fönsterhytt med över- och underslaf
 • Fönsterhytt med golvbäddar
 • Enkelrum/enkelhytt utan fönster
 • Enkelrum/enkelhytt med fönster
 • Smörgåsbord inkl. dryck
 • Övriga entréer
 • Måltidsdrycker  

Giltigt pass krävs för resa till Tyskland.
(Körkort ej giltig ID.)

Tidtabell Stena Line:
Göteborg-Kiel 18.45-09.15
Kiel-Göteborg 18.45-09.15

Ändringar i programmet förbehålls.

Länkar:

www.stenaline.se
www.stenaline.se/bordershop-ombord
www.grandhotelalkmaar.nl
www.keukenhof.nl
www.bloemencorso-bollenstreek.nl
www.amsterdam.nl
www.panorama-mesdag.nl

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523