Sök din resa

Mosel, Rhen & Rüdesheim

7 dagar

22/8 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg


Vackra Moseldalen kännetecknas av sina byar med mysiga korsvirkeshus och den glittrande Moselfloden som ringlar sig fram mellan kullar täckta av vinodlingar. Rüdesheim i Rhendalen anses av många vara Tysklands gladaste stad med många vinstugor, som bjuder på musik och glad stämning. Vi besöker bl.a. den 132 m höga klippan Loreley, varifrån man har en vacker vy över floden Rhen.

Dag 1. Till Bad Oldesloe
Avresa på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster längs vägen. Kort färjetur till Helsingör och senare ny färjetur från Rödby till Puttgarden i Tyskland. Middag och övernattning på hotell Good Morning Bad Oldesloe.

Dag 2. Lübeck - Ernst/Mosel
Vi fortsätter utanför Hamburg, Bremen, Dortmund och Köln och rastar regelbundet för kaffe och lunch. Under sena eftermiddagen anländer vi till Moseldalen och trevliga hotell Pollmanns i den charmiga vinorten Ernst. Här bor vi 2 nätter med halvpension.

Dag 3. I Moseldalen
Dagens utflykt går genom pittoreska byar med korsvirkes­hus omgivna av branta gröna vinfält. Idag är Moseldalen ett av Tysklands förnämsta vindistrikt. ”Zeller Schwarze Katz” är samlingsnamnet för de vingårdar vars viner står högt i kurs över hela världen, tack vare sin kvalitet och goda smak. I den lilla vinorten Zell besöker vi en vinbonde och provsmakar några av hans goda viner. Naturligtvis får vi tillfälle att handla viner och lasta i bussen. Vi fortsätter till Bernkastel där vi får tid på egen hand för lunch och egna strövtåg bland de vackra korsvirkeshusen i centrum. Missa inte det smala Spetshuset nära torget! Hemresan börjar med en båttur på vackra Moselfloden och vidare med buss till hotellet, där middagen väntar.

Dag 4. Ernst - Koblenz - Rüdesheim
Efter frukost lämnar vi vårt hotell och första stopp på dagens etapp blir Deutsches Eck i Koblenz, där Mosel och Rhen flyter samman. Vi fortsätter längs Rhen söderut till St. Goarshausen och åker upp till utsiktsplatån vid den berömda Loreleyklippan med magnifik utsikt. Efter en gemensam lunch i byn nedanför åker vi till Rüdesheim, där vi installerar oss för 2 nätter på traditionsrika hotell Lindenwirt med idealiskt läge mitt på Drosselgasse. Efter en gemensam middag på hotellet besöker vi någon av de många vinstugorna på Drosselgasse. 

Dag 5. I Rüdesheim
I dag bekantar vi oss med Rüdesheim, som många anser vara Tysklands gladaste stad med många vinstugor, här bjuds på musik och glad stämning från lunchtid till sena kväll. De som är intresserade kan besöka vinmuseet i Brömserburg eller Siegfrieds Musikkabinett med ett stort antal självspelande instrument. Från linbanan upp till Niederwaldmonumentet har man en vacker utsikt över staden och floden Rhen. Här uppe finns jättestatyn Germania till minne av Tysklands enande år 1871. Under eftermiddagen besöker vi en av distriktets framgångsrika vinproducent, George Breuer. I de vackra källarlokalerna provar vi några av hans goda viner. Kvällen fri.

Dag 6. Rüdesheim - Lübeck
Efter frukost lämnar vi Rüdesheim och påbörjar hemresan norrut utanför städerna Frankfurt, Kassel och Göttingen. Vi rastar med jämna mellanrum längs vägen. Middag och övernattning på hotell Park Inn by Radisson Lübeck med perfekt läge vid stadsporten Holstentor. Efter incheckning samlas vi för en gemensam middag i hotellets trevliga restaurang.  

Dag 7. Till avstigningsorten
Färja från Puttgarden till Rödby och senare från Helsingör till Helsingborg och vidare till våra avstigningsorter.

 

 


Pris:

9.680:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 6 hotellövernattningar
 • 5 middagar 
 • 6 frukostar
 • 1 lunch
 • 2 vinprovningar
 • Båttur på Mosel
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 325:-
 • Enkelrum 6 nätter 1.890:-
 • Ev. entréer och linbanetur
 • Kvällsnöjen
 • Måltidsdrycker

Under pandemin har vi begränsat antal resenärer i bussarna. Vi reserverar oss för ev. ändringar utöver
vår kontroll.

Länkar:

www.hotel-pollmanns.de
www.bernkastel.de
www.lindenwirt.com
www.ruedesheim.de
www.drosselgasse.de

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523