Sök din resa

Portoroz - Slovenien

12 dagar

26/8 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 

Portoroz, som betyder rosornas hamn, är en pittoresk gammal kurort vid Adriatiska havet. Här kan man njuta av sol och bad eller flanera längs den fina strandpromenaden. Sloveniens kust, längs Adriatiska havet, är inte lika känd och omtalad som Kroatiens men den är precis lika vacker med kristallklart vatten och härliga stränder.

Dag 1. Till Rostock
Avresa på morgonen. Färja Helsingborg-Helsingör och senare Gedser-Rostock där det blir det tid för mat och shopping. Övernattning i Rostock.

Dag 2. Rostock - Bayern
Resan fortsätter på bekväma tyska motorvägar utanför städerna Berlin, Leipzig och Nürnberg. Middag och övernattning norr om München.

Dag 3. Bayern - Portoroz
Vi lämnar Tyskland och reser genom den vackra österrikiska alpvärden innan vi kommer in i Italien. Resan går via Udine och Trieste innan vi når Slovenien och Portoroz. Vi bor 7 nätter på trevliga Hotel Vile Park*** vackert beläget vid havet lite utanför Portoroz centrum. Frukost och middag serveras varje dag. På anläggningen finns butiker, barer, restauranger, marina och både inomhus- och utomhuspool.

Dag 4-9. I Portoroz
Sloveniens kust är bara lite drygt fyra mil lång. Portoroz stoltserar med den enda sandstranden men det finns också klippor och betongplattformar att bada vid. I Portoroz centrum finns ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. Endast 2 km. från hotellanläggningen, med bekvämt gångavstånd längs strandpromenaden, ligger den lilla medeltidsstaden Piran. Här finns många charmiga gränder och genuina byggnader. För de som önskar finns det möjlighet att beställa utflykter (exkl.). Vi besöker den berömda Postojnagrottan med fantastiska formationer av stalagtiter och stalagmiter. Det är Europas största och mest imponerande droppstensgrotta som är öppen för besökare. Vi gör en busstur till den kroatiska medeltidsstaden Rovinj, vackert beläget på en halvö. Här får vi tid att strosa runt i den charmiga staden. Ett besök till Rovinjs stolthet St. Eufemiakatedralen kan rekommenderas. Det finns även möjlighet att göra en heldagstur med båt till Venedig, kanalernas och gondolernas stad. Utflykten till Venedig görs med Venezia Lines utan svensktalande reseledare.

Dag 10. Portoroz - Bayern
Vi påbörjar hemresan som går via Sloveniens huvudstad Ljubljana vidare mot Österrike. Framemot eftermiddagen kommer vi in i Tyskland för middag och övernattning.

Dag 11. Bayern - Rostock
Resan fortsätter norrut till Rostock för middag och resans sista övernattning.

Dag 12. Till avstigningsorten
Vi tar morgonfärjan till Danmark och senare till Helsingborg. Under eftermiddagen och kvällen når vi våra avstigningsorter.  Programblad för utskrift


Pris:

10.480:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 11 övernattningar
 • 10 middagar (ej dag 1)
 • 11 frukostar
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 350:-
 • Enkelrum 11 nätter 2.150:-
 • Rum med balkong i Portoroz 500:-

Utflykter:

(bokas vid anmälan)

 • Postojnagrottan 450:-
 • Rovinj, Kroatien 250:-
 • Venedig 29/8 ca. 850:-

Snittemperaturer augusti:
Dag: 25o Vatten: 23o

Länkar:

www.hoteli-bernardin.si

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523