Sök din resa

Prag - den gyllene staden

7 dagar

26/9 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg


Den gyllene staden, Staden med de hundra tornen, Magiska Prag - det är några av namnen på Tjeckiens huvudstad. Prag är utan tvekan en av Europas vackraste och mest bevarade huvudstäder. Staden förför de flesta med sin skönhet, kultur, historia, shopping och inte minst sina vackra flanörstråk. Här finns något för alla intressen.

Dag 1. Till Rostock
Avresa på morgonen. Vi tar färjan Helsingborg-Helsingör och senare från Gedser till Rostock. Under överfarten, som tar mindre än 2 timmar, ges tillfälle till mat och shopping. Övernattning i Rostock.

Dag 2. Rostock - Prag
Efter frukost fortsätter vi söderut genom Tyskland. På eftermiddagen passerar vi gränsen till Tjeckien och en dryg timme senare når vi Hotel Ambiance**** i Prag. Från hotellet är det bara några minuters promenad till Vaclavplatsen och Nationalmuseet. Hotel Ambiance som öppnades 2015 har hög standard med moderna rum och bra service. I anslutning till hotellet finns ett stort utbud av restauranger och barer. Gemensam middag på en närbelägen restaurang. (55 mil)

Dag 3-5. I Prag
Under tre dagar ska vi lära känna Tjeckiens huvudstad, vackert belägen vid floden Moldau. Ovanför staden reser sig den ståtliga borgen Hradcany med Vituskatedralen, som bjuder på en vacker utsikt över staden och Karlsbron. Nedanför i stadsdelen Mala Strana slingrar sig de små gränderna, som kantas av vackra hus och trevliga vinstugor. I den nya stadsdelen ligger bl.a. Rådhuset med det astronomiska uret, Kruttornet och den kända Vaclavplatsen. Under vistelsen i Prag erbjuder vi sevärda och intressanta utflykter (exkl.). Första dagen i Prag gör vi en stadsvandring med svensktalande lokalguide. Vi kommer även ha två kvällsutflykter. Vi besöker en trevlig restaurang för middag och traditionell tjeckisk folkloreunderhållning. En annan kväll arrangeras en båttur på Moldau, där intar vi middagen medan vi njuter av Prags vackra broar och monument upplysta i kvällsskenet.

Dag 6. Prag - Rostock
Vi lämnar Prag och åker mot Dresden, där vi gör en kort rundtur för att se de pampiga byggnaderna Semperoperan, slottet Zwinger och Frauenkirche. Dresden är en av Tysklands vackraste städer och ligger vid floden Elbe. Under eftermiddagen går resan utanför Berlin tillbaka till Rostock för middag och övernattning. (55 mil)

Dag 7. Rostock - avstigningsorten
Vi tar morgonfärjan till Gedser och vidare till Helsingborg innan vi når våra avstigningsorter.


  Programblad för utskrift


Pris:

6.680:-
Sista bokningsdag 25/8.

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 6 hotellövernattningar
 • 2 middagar
 • 6 frukostar
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 250:-
 • Enkelrum 6 nätter 2.230:-

Utflykter:

(bokas vid anmälan)

 • Stadsvandring 300:-
 • Folkloreafton med middag inkl. dryck 420:-
 • Båttur på Moldau med middag
  och underhållning 320:-

Länkar:

www.prague-info.cz
www.ambiancehotel.cz

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523