Sök din resa

Rheingau & Pfalz

7 dagar

30/5 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg


Vi besöker två fantastiska vinregioner i Tyskland. Vindistriktet Rheingau är Rieslings mecka med fina viner gjorda på Pinot Noir. Pfalz tillhör Tysklands varmare vinodlingsområden och druvorna har möjlighet att mogna på vinstockarna, vilket ger vinerna en fyllig och angenäm karaktär. Här bor vi i den idylliska vinorten Freinsheim, där kulturen kring vin och mat är djupt rotade. Tillsammans med Thomas ”Vinare” Andersson besöker vi vingårdar och idylliska småbyar. Givetvis ges det tillfälle att handla med sina favoritviner.

Dag 1. Till Hannover
Avresa på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster. Kort färjetur till Helsingör och senare från Rödby till Puttgarden. Middag och övernattning på Leonardo Hotel Hannover Airport.

Dag 2. Hannover - Freinsheim
Resan fortsätter söderut med lämpliga raster längs vägen till vinregionen Rheingau. Vi besöker det medeltida Kloster Eberbach, känt för sina toppenviner. Under en intressant rundvandring får vi höra om klostrets spännande historia och prova deras viner. Resan fortsätter längs Rhenfloden förbi den historiska staden Worms till den pittoreska vinorten Freinsheim. Vi inkvarterar oss för 3 nätter på Landhotel Altes Wasserwerk. Här bor vi i historisk miljö intill stadsmuren från 1400-talet som tillsammans med diverse torn och portar omsluter den gamla stadskärnan med mysiga gränder och restauranger. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Freinsheim & Ellerstadt
Under förmiddagen besöker vi vingården Weingut Kassner-Simon i Freinsheim. Här får vi en provning med fina prisvärda viner och givetvis tillfälle till inköp. Därefter får vi egen tid att strosa runt i Freinsheims gamla stadskärna med mysiga gränder och restauranger. Under eftermiddagen blir det rödvinsprovning i Kastellet hos Vollmer i Ellerstad, en av de stora rödvinsproducenterna i Tyskland. Kvällen fri.

Dag 4. Pfeffingen, Bad Dürkheim & Deidesheim
Efter frukost besöker vi en av de främsta vingårdarna i Pfalz när det gäller söta viner, Weingut Pfeffingen. Efter vinprovning fortsätter vi till vin- och kurorten Bad Dürkheim där vi beskådar graderverket, en väldig träkonstruktion med droppande saltvatten samt världens största vinfat som är ombyggt till restaurang. Eftermiddagen ägnar vi åt besök på det gamla berömda vingodset Reichsrat von Buhl, känt för sina fina Rieslingviner.  Kvällen fri.

Dag 5. Neustadt & Maikammer
Under förmiddagen besöker vi Weingut Weegmüller, en av regionens äldsta vingårdar. Ägarinnan Stefanie Weegmüller, som var en av de första kvinnliga vinproducenterna i området, är känd för sina Scheurebe och mineraliska viner samt ett antal fina cuvéer. Efter vinprovningen och lunch på en mysig gammal gård från 1500-talet besöker vi en sparrisodlare där vi får tillfälle att handla nyplockad sparris i gårdsbutiken. Vi fortsätter till Weingut Faubel för dagens andra vinprovning. Vingården har fått bästa betyg för sina viner. Gårdens vin Gutsrieslingen har vunnit utmärkelsen ”Tysklands bästa”. På kvällen avnjuter vi som kronan på verket en sparrismiddag på vårt hotell.

Dag 6. Freinsheim - Lübeck
Vi lämnar Pfalz för denna gång och kör mot Kassel, en stad som tillsammans med Göttingen förknippas med sagoberättarna Bröderna Grimm. Efter lunchuppehållet kör vi vidare till Lübeck. Vi övernattar på fina hotell Park Inn by Radisson Lübeck med perfekt läge vid stadsporten Holstentor. Efter incheckning samlas vi för gemensam middag i hotellets trevliga restaurang.

Dag 7. Till avstigningsorten
Efter två färjeöverfarter och ett par timmars resa genom Danmark är vi tillbaka i Sverige och med lämpliga raster längs vägen når vi våra avstigningsorter.

 

 


Pris:

10.990:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 6 hotellövernattningar
 • 4 middagar
 • 6 frukostar
 • 1 lunch
 • 7 vinprovningar
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 375:-
 • Enkelrum 6 nätter 1.590:-
 • Måltidsdrycker

Reseledare:
Thomas ”Vinare” Andersson

Max 30 deltagare - boka tidigt!
Ändringar i programmet förbehålls.

Länkar:

www.landhotel-altes-wasserwerk.de
www.kloster-eberbach.de

www.kassner-simon.de

www.vollmerweine.de

www.reichsrat-von-buhl.de

www.pfeffingen.de

www.weegmueller.de

www.weingut-faubel.de

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523