Sök din resa

Skotska Högländerna & Edinburgh

10 dagar

22/8 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Uddevalla-Göteborg-Helsingborg


Följ med oss på en klassisk rundresa genom natursköna Skottland, där vi befinner oss bland vidsträckta hedar, kristallklara sjöar och mustig historia. Vi börjar med Glasgow och fortsätter till mytomspunna Loch Ness och högländerna med dess okrönta huvudstad Inverness. Sista anhalt är skottarnas ståtliga huvudstad Edinburgh med sina gröna kullar, medeltida gator och slottssilhuetten i bakgrunden.

Dag 1. Till Hamburg
Avresa på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster efter vägen. Kort färjetur till Helsingör och senare från Rödby till Puttgarden. Vi fortsätter mot Hamburg för middag och övernattning på Leonardo Hotel Hamburg Stillhorn.

Dag 2. Hamburg - Amsterdam
Efter frukost fortsätter resan utanför Bremen mot Holland. Vidare till Amsterdam med lämpliga raster längs vägen. Under eftermiddagen går ombord på DFDS färja som tar oss från Amsterdam över till Newcastle. Vi bor i fina 2-bäddshytter med fönster och under kvällen äter vi en god middag till sjöss.

Dag 3. Newcastle -  Glasgow
Efter ankomst till Newcastle fortsätter resan västerut och vi passerar staden Carlistle och Hadrianus Mur, som började byggas av romarna år 122 e.Kr. som gräns mot skottarna. Under en rundtur med lokalguide bekantar vi oss med Skottlands största stad Glasgow som ligger vid floden Clyde och har varit en av Storbritanniens viktigaste hamnstäder. Middag och övernattning på hotell Premier Inn Glasgow City Centre.

Dag 4. Glasgow - Oban 
Vi lämnar Glasgow, passerar floden Clyde och kör utefter Skottlands största sjö, den omsjungna och vackra Loch Lomond. Vi följer sjöns västra strand och färdas genom de vackraste delarna av Skottland till Tarbet och vidare västerut till Arrochar, som ligger längst inne i den långa fjorden Loch Long. Vi stannar till i den mysiga byn Inveraray med vacker utsikt över fjorden Loch Fyne. Här ligger också Inveraray Castle från 1700-talet. Slottets exteriör förekom i tv-serien Downton Abbey under namnet ”Duneagle”. Vi fortsätter ut mot kusten till Oban. På sluttningen ovanför staden ligger Mc Caig´s Folly, den ofullbordade kopian av Colosseum i Rom. Middag och övernattning på Royal Hotel.

Dag 5. Oban - Nethy Bridge  
Vi lämnar Oban efter frukost och kör vidare till Fort William vid foten av Skottlands högsta berg Ben Nevis 1 344 m högt. Här börjar Caledoniakanalen, vattenleden mellan Atlanten och Nordsjön. Vi fortsätter utefter Loch Lochy och Loch Ness. Kanske får vi syn på "Nessie"? Vi stannar till vid Urquart Castle numera en ruin från 1200-talet på stranden till Loch Ness. Inverness är det skotska höglandets huvudstad med sitt eget slott Inverness Castle från 1800-talet. Vi fortsätter till Nethy Bridge mitt i de skotska högländerna. Byn är uppkallad efter en stenbro över floden Nethy. Middag och övernattning på Nethybridge Hotel.

Dag 6. Nethy Bridge - Edinburgh
Efter frukost fortsätter vi till Blair Castle, ett riktigt sagoslott som ligger vackert inbäddat i en parkliknande trädgård på Atholls vackra kullar. Efter ett guidat besök fortsätter vi till den pittoreska staden Pitlochry och vidare till Edinburgh. Här inkvarterar vi oss för 2 nätter på hotell Jurys Inn med idealiskt läge i Edinburghs gamla stadskärna.  Det legendariska Edinburgh Castle och Princess Street ligger på gångavstånd. Efter dagens upplevelser smakar det gott med en gemensam middag på hotellet.

Dag 7. Edinburgh
Vi inleder dagen med en rundtur tillsammans med en lokalguide. Därefter finns tillfälle att på egen hand upptäcka Edinburgh. Den medeltida paradgatan Royal Mile sträcker sig från Edinburgh Castle ända bort till Holyrood Palace, omgiven av små pittoreska gränder och stora gotiska hus. Parallellt med Old Town ligger New Town med sina raka och breda gator och de georgianska 1700-talshusen. Dessa två områden utgör Edinburghs stadskärna med många pubar och restauranger. Det är en fröjd att shoppa i Edinburgh! Här finns den brittiska storgatans klassiska butiker, lyxiga designerboutiquer och äkta skotska affärer med en skattkista av allt från kaschmir till antika smycken. Kvällen fri.

Dag 8. Edinburgh-Newcastle
Vi återvänder mot den skotska gränsen. På vackra vägar kör vi genom det böljande Northumberland till Newcastle för återresan med färjan till Amsterdam.

Dag 9. Amsterdam - Lübeck
Efter frukost ombord lämnar vi Amsterdam på förmiddagen för vidare färd mot Lübeck. Vi reser genom det holländska landskapet mot tyska gränsen och vidare norrut mot dagens slutmål.  Middag och övernattning på hotell Tryp by Wyndham Aquamarin.

Dag 10. Till avstigningsorten
Efter två färjeöverfarter och ett par timmars resa genom Danmark är vi tillbaka i Sverige och med lämpliga raster längs vägen når vi våra avstigningsorter

 


Pris:

18.560:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Båtresa Amsterdam-Newcastle t/r
 • Del i 2-bädds fönsterhytt t/r
 • 7 hotellövernattningar
 • 8 middagar
 • 9 frukostar
 • Entré & guidning Blair Castle
 • Lokalguide i Glasgow
 • Lokalguide i Edinburgh
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 475:-
 • Enkelrum/enkelhytt med fönster 5.760:-

Under pandemin har vi begränsat antal resenärer i bussarna. Vi reserverar oss för ev. ändringar utöver
vår kontroll.

Länkar:

www.premierinn.com
www.strathmorehotels-nethybridge.com
www.jurysinns.com

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523