Sök din resa

Stralsund med Usedom & Rügen

5 dagar

11/7 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Uddevalla-Göteborg-Helsingborg


Följ med oss på en resa till norra Tyskland. Vi bor i den gamla välbevarade hansastaden Stralsund som har en intressant historia, vackra gågator och många affärer, caféer och restauranger. Vi besöker två av Östersjöns pärlor - öarna Usedom och Rügen med idylliska badorter och vacker natur.

Dag 1. Till Stralsund
Avresa på morgonen till Helsingborg med lämpliga raster efter vägen. Kort färjetur till Helsingör och i Gedser är det dags för nästa färja till Rostock. Under överfarten finns tid för mat och shopping. Vi fortsätter till Stralsund som grundades redan på medeltiden och vittnar om många svenskminnen, då både Gustav II Adolf och Karl XII har varit här. Stadskärnan präglas av rikt dekorerade gavelhus, stora packhus och imponerande kyrkor. Vi installerar oss för 4 nätter på utmärkta hotell Baltic Stralsund****, som ligger på promenadavstånd från Stralsunds gamla stadskärna.

Dag 2. Stralsund
Under en stadsvandring med lokalguide snubblar vi över den svenska historien i nästan varje gathörn. Ett överflöd av historiska byggnader från åtta århundraden präglar bilden av den gamla stadskärnan som UNESCO år 2002 förde upp på världsarvslistan. Många delar av den gamla stadsmuren såväl som en del av portarna finns kvar. Mellan gamla och nya torget löper en populär gågata med många butiker, caféer och restauranger. Den som vill kan besöka akvariet Ozeanum. Här kan man göra en fantastisk undervattensresa genom haven från Stralsund ända upp till ishavet. Kvällen fri.

Dag 3. Usedom
Efter frukost åker vi till den gamla hansastaden Greifswald. Vi tar en kort promenad till det välbevarade universitetet och genom gamla stan där gränderna kantas av ståtliga köpmannahus. Vi styr kosan mot den vackra ön Usedom, som bjuder på stora kontraster med eleganta badorter, badstränder och ett oförstört landskap med en sällsynt djur- och växtvärld. Efter en gemensam lunch i kör vi längs Usedoms kust. Här njuter vi av grönskan och den vackra strandlinjen med den mjuka vita sanden. I badorten Bad Heringsdorf, med eleganta byggnader, gör vi ett längre stopp. Här kan man gå längs strandpromenaden eller sitta på ett café, ta en öl och bara njuta av havsutsikten. Efter en härlig dag återvänder vi till vårt hotell för en gemensam middag.

Dag 4. Rügen
I dag besöker vi ön Rügen. Färden går längst upp till norra Rügen för att se fyren Kap Arkona. En annan höjdpunkt är Königstuhl 117 m ö.h., Rügens mest besökta kritklippa, som erbjuder en vacker utsikt över Östersjön. Vi besöker hamnstaden Sassnitz och fortsätter längs kusten till Prorastranden. Här finns rester av världens längsta byggnad, 4,5 km lång och 6 våningar hög. Komplexet ligger endast 150 m från den fina sandstranden och bygget påbörjades år 1936 på order av Hitler. Bygget avbröts när andra världskriget bröt ut. En del av det enorma bygget byggdes färdigt av DDR-regimen, en del står i ruiner och en del sprängdes bort. Inte långt härifrån ligger den charmiga badorten Binz med sin typiska byggnadsstil. Efter en titt på den vita staden Putbus återvänder vi till Stralsund för en gemensam middag på hotellet.

Dag 5. Stralsund – avstigningsorten
Efter frukost återvänder vi till Rostock där vi tar färjan till Gedser i Danmark. Färden går sedan via Helsingör-Helsingborg till våra avstigningsorter med lämpliga raster. 


Pris:

7.790:-

I resans pris ingår:

  • Bussresa t/r
  • 4 hotellövernattningar
  • 2 middagar
  • 4 frukostar
  • 1 lunch
  • 1 stadsvandring med lokalguide
  • Förekommande skatter
  • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

  • Avbeställningsskydd mot sjukdom 325:-
  • Enkelrum 4 nätter 1.480:-

Ändringar i programmet förbehålls.

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523