Sök din resa

Trädgårdsutställningen BUGA i Erfurt

7 dagar

1/8 Buss Karlstad-Grums-Säffle-Åmål-Vänersborg-Göteborg-Helsingborg

 

I hjärtat av Tyskland ligger landskapet Thüringen, som bjuder på ett omväxlande landskap, ett pärlband av borgar och slott, pittoreska korsvirkesbyar och böljande bokskogar. Här har många för historien betydelsefulla personer vistats och verkat. Poeten Johann Wolfgang von Goethe, tonsättaren Johann Sebastian Bach, målaren Lucas Cranach och reformisten Martin Luther - listan kan göras lång. Trädgårdsutställningen BUGA går av stapeln i Thüringens huvudstad Erfurt, som redan under medeltiden var centrum för trädgårdsodlingen.

Dag 1. Till Rostock
Avresa på morgonen. Vi färjar Helsingborg-Helsingör och senare från Gedser till Rostock. Under överfarten som tar mindre än 2 timmar, ges tillfälle till mat och shopping. Övernattning på B&B Hotel Rostock Hafen.

Dag 2. Rostock  -Erfurt
Efter frukost beger vi oss söderut. Vi gör ett uppehåll i Lutherstaden Wittenberg. Här besöker vi Slottskyrkan, där Martin Luther år 1517 spikade upp sina 95 teser och därmed inledde reformationen. Vi fortsätter resan mot Thüringen och Erfurt, där vi ska bo tre nätter på InterCity Hotel. Efter en gemensam middag på hotellet tar vi en kvällspromenad. Erfurt är en mycket vacker stad, inte minst kvällstid då den fantastiska domen St. Marien är upplyst. Att flanera längs de smala gränderna bort mot de romantiska kvarteren vid den magnifika stenbron Krämerbrücke är en verklig upplevelse!

Dag 3. Erfurt & BUGA
I dag besöker vi BUGA som första gången ägde rum redan 1865. Den internationella trädgårdsutställningen äger rum i den vackra Egaparken på 36 hektar med palmhuset och museet för trädgårdskonst. Därutöver har man byggt upp olika trädgårdsmiljöer med färgrik blomsterprakt, där gamla traditioner och moderna idéer blandas på olika sätt under säsongen. Kvällen fri.

Dag 4. Eisenach & fästningen Wartburg
Dagens utflykt går till Eisenach, som ligger nedanför den mytomspunna borgen Wartburg, känd bl.a. från Richard Wagners opera Tannhäuser. Staden spelade en viktig politisk roll under medeltiden. Här gick Martin Luther i internatskolan St. George från 1498 till 1501. Vi åker upp till borgen där vi har en storslagen utsikt över det omgivande landskapet. En rundvandring ger oss slottets historia och vi ser många vackert inredda salar. Efter lunch på egen hand återvänder vi till Erfurt. Kvällen fri.

Dag 5. Weimar
I dag besöker vi den vackra staden Weimar, Tysklands kulturcentrum och numera ett UNESCO-världsminne. Här levde och verkade bland andra författarna Goethe och Schiller samt kompositören Franz Liszt. I Weimar grundades också den progressiva konst- och designskolan Bauhaus 1919. Tillsammans med en lokalguide gör vi en stadsvandring till fots där vi får höra om och uppleva denna gemytliga stad på bästa sätt. Vi får några timmar på egen hand att njuta av staden med dess trevliga restauranger och caféer. Weimars historiska vackra landskapspark som tillkom mellan 1778 – 1827 ligger i utkanten av Gamla stan och inbjuder till en promenad. I parken finns bl.a. det berömda Goethes trädgårdhuset. Åter i Erfurt är kvällen fri. 

Dag 6. Erfurt - Celle - Lübeck
Via landskapet Harz skogsklädda bergsområden tar vi oss till korsvirkesstaden Celle med sina över 500 korsvirkeshus som smyckar den gamla stadsdelen. På Zöllerstrasse, Celles främsta shoppinggata, finns en brokig blandning av affärer och små butiker bakom fasaderna på de historiska korsvirkeshusen och urvalet av restauranger är stort. Vi fortsätter till Lübeck där vi passar på att handla förmånligt på köpcentret CITTI. Övernattning på fina hotell Park Inn by Radisson Lübeck med perfekt läge vid stadsporten Holstentor. Efter incheckning samlas vi för en gemensam middag i hotellets trevliga restaurang.

Dag 7. Till avstigningsorten
Efter två färjeöverfarter och ett par timmars resa genom Danmark är vi tillbaka i Sverige och med lämpliga raster längs vägen når vi våra avstigningsorter.

 

 


Pris:

9.760:-

I resans pris ingår:

 • Bussresa t/r
 • Väg- och färjeavgifter
 • 6 hotellövernattningar
 • 2 middagar
 • 6 frukostar
 • 1-dags entrébiljett till BUGA
 • Utflykter, guidningar & entréer enligt program
 • Förekommande skatter
 • Reseledningens tjänster

Tillägg per person:

 • Avbeställningsskydd mot sjukdom 325:-
 • Enkelrum 6 nätter 2.640:-
 • Ev. övriga entréer
 • Måltidsdrycker

Under pandemin har vi begränsat antal resenärer i bussarna. Vi reserverar oss för ev. ändringar utöver
vår kontroll.

Boka

Ex. 710523

En per rad, ex. Anders Andersson, 710523